Kauniit kulmakarvat näillä 12 vinkillä

Kauniit kulmakarvat näillä 12 vinkillä

Kirjoittanut Ekhiñe Graell

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kauniit kulmakarvat tekevät kasvoista ilmeikkäät ja tasapainoiset. Kulmien muotoilu on suosittua niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Esteettisten syiden lisäksi kulmakarvoilla on myös monta muuta tärkeää toimintoa: ne suojaavat silmiä vesisateelta, hieltä, auringon säteilyltä, lialta ja tuulen mukana lentävältä lialta. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle 12 vinkkiä kulmien kunnossapitoon ja hoitoon.

1. Älä koskaan nypi kulmakarvoja kokonaan pois

Etenkin teininä kulmakarvoja tuli nypittyä turhankin ahkeraan, ja usein jäljelle jäi vain muutama hassu haiven, jotka sitten peitettiin kulmakynällä. Kulmien omaa muotoa tulisi kunnioittaa, eikä niitä tulisi nyppiä ohuen ohuiksi.

Kulmakarvatrendit muuttuvat aikojen mukana: railakkaalla 20-luvulla kulmat nypittiin ohuiksi suiruiksi ja 50-luvulla muotiin tuli Elizabeth Taylorin ja Marilyn Monroen korkealle kaareutuvat, täyteläiset kulmat. Nykyään suositaan luonnollista, kulmien omaa muotoa.

Kulmakarvojen tarkoitus on suojata silmiä, joten niiden nyppiminen ohuiksi ei ole hyvä idea, eikä niitä tulisi koskaan nyppiä kokonaan pois.

2. Siisti kulmien sisänurkkaa

Kulmat voi siistiä helposti sisänurkista kunnioittamalla silti niiden omaa muotoa. Yhteenkasvaneet kulmakarvat tuskin sopivat kovin monelle muulle kuin Frida Kahlolle, joten niiden nyppiminen keskeltä on hyvä idea.

Mittaa kulmiesi ideaalinen aloituspiste käyttämällä meikkikynää tai meikkisivellintä, aseta se kohtisuoraan nenän linjaa pitkin ja näet, mistä kulmakarvojesi kuuluu alkaa. Nypi pois karvat, jotka jäävät tämän rajan ulkopuolelle.

Perinteisesti kulmat nypitään sisänurkasta ja kulmaluulta, eikä kulmien nyppimistä esimerkiksi kulman yläosasta suositella. Jos haluat tietyn muodon kulmiisi, käy teettämässä ne ammattilaisella.

3. Ole tarkkana käyttämiesi kauneustuotteiden ja kosmetiikan kanssa

Tietty kosmetiikka voi olla haitallista, jos sitä ei ole valmistettu oikein ja turvallisesti. Älä koskaan käytä epäilyttäviä tuotteita, joita ei ole testattu. On hyvä käydä ammattimeikkaajan juttusilla ja kysellä häneltä hyviä tuotteita, jotka sopivat juuri sinulle.

Allergisten ja herkkäihoisten tulee olla erityisen tarkkana kosmetiikan kanssa, sillä jotkin kemikaalit voivat aiheuttaa inhottavia reaktioita iholle. Suosi hajusteettomia ja mahdollisimman luonnollisia tuotteita.

4. Suosi laadukkaita tuotteita

Jos haluat käyttää meikkiä tai muita kauneustuotteita, valitse tunnetut ja luotettavat merkit, joiden tiedät olevan hyvälaatuisia. Netistä löytyy helposti tietoa suurimmasta osasta kosmetiikkatuotteita, ja lukemalla muiden käyttäjien arvosteluita saat hyvän kuvan siitä, sopiiko tuote itsellesi. Joskus tällaiset tuotteet voivat olla kalliimpia, mutta usein ne ovat sen arvoisia.

5. Käytä kulmakarvoille kosteusvoidetta tai kasvua kiihdyttävää voidetta

Kulmatkin kaipaavat kosteutusta, etenkin talven viimoissa. Voit käyttää kaupasta ostettua normaalia kosteusvoidetta tai tehdä oman.

Sekoita rypsiöljyä ja galliinihappoa keskenään ja levitä kulmille kiihdyttämään karvojen kasvua. Tämä on hyvä kikka silloin, jos olet nyppinyt kulmia liikaa ja haluat niiden kasvavan takaisin. Voit myös sekoittaa oliiviöljyä ja kosteusvoidetta keskenään saadaksesi tuplakosteutuksen kulmille.

6. Puhdista kulmakarvat säännöllisesti

pese kulmakarvat

Aivan kuten kaikki muutkin kehonosat, tulee kulmakarvat pestä säännöllisesti. Voit pestä kulmat suihkun yhteydessä tavallisella suihkugeelillä, saippualla tai meikinpoistoaineella. Saippuoi kulmat varoen saippuan joutumista silmiin. Huuhtele kulmat kunnolla, sillä saippuajäämät kulmissa voivat aiheuttaa kulmakarvojen putoamista tai katkeilua.

7. Siisti kulmakarvat suihkun jälkeen

nypi kulmat

Kulmakarvat kannattaa nyppiä kuuman suihkun jälkeen, sillä lämmin vesi aukaisee ihohuokoset ja pehmittää ihoa, jolloin nyppiminen on helpompaa eikä iho ala punoittamaan. Pidä huolta kulmapinseteistäsi ja puhdista ne säännöllisesti. Jos pinsetit ovat likaiset, voit saada niistä tulehduksen.

8. Käytä tonic-vettä nyppimisen viimeistelyyn

Kun olet nyppinyt kulmat haluamaasi muotoon, voit viimeistellä muotoilun kostuttamalla kulmat tonic-vedellä. Tonic-vesi siloittaa kulmat ja saa niistä edustavan näköiset. Tähän sopii hyvin myös pienenpieni määrä hunajaa. Hunaja ja tonic rauhoittavat nypittyä ihoa ja estävät mahdollisen tulehduksen syntymisen, sillä niillä on desinfioiva vaikutus.

9. Pehmennä kulmat kosteusvoidetta käyttämällä

Rasvaa kulmakarvat

Pehmennä kulmat vahvoja kemikaaleja käyttämättä. Voimakkaat aineet saattavat kuivattaa kulmakarvojen alueen tehden yksittäisistä karvoista hapertuneen näköisiä. Kulmakynän ja kulmavärin käyttö voi kuivattaa ihoa, ja kulmakarvat voivat alkaa jopa hilseillä, joten hiero kosteusvoidetta suoraan kulmiin. Voit käyttää lempikosteusvoidettasi tähän. Kosteusvoide muotoilee kulmat samalla kauniiseen muotoon.

10. Harjaa kulmat läpi

Kulmaharjaa on helppo käyttää ja sillä saa karvat ojennukseen. Jos käytät kulmaväriä tai kulmakynää, harjaa kulmat läpi, näin saat värin asettumaan kauniisti. Kulmien harjaaminen kiihdyttää ihon verenkiertoa ja stimuloi uusien karvojen kasvamista. Kulmia harjaamalla siistit samalla pois irronneet tai katkenneet karvat, ja kulmat näyttävät siisteiltä.

11. Syö terveellisesti ja monipuolisesti

Ruokavalio vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä kehossamme tapahtuu, mukaanlukien ulkonäköömme. Iho, hiukset, kynnet, hampaat, ripset ja kulmakarvat tarvitsevat tiettyjä ravinteita pysyäkseen hyvässä kunnossa. Syömällä paljon kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljaa ja proteiinia, varmistut siitä, että kaikki kehosi osat toimivat, kuten niiden kuuluu.

12. Käy ammattilaisen juttusilla

Jos tunnet sen tarpeelliseksi, on hyvä käydä kauneudenalan ammattilaisen juttusilla. Kosmetologit ja kauneushoitolat voivat muotoilla kulmasi oikeaoppisesti, opettaa sinulle kulmien muotoilun kikat kotioloissa ja neuvoa sinua oikeiden tuotteiden valinnassa. Ammattilaisilla osaavat katsoa, mikä muoto juuri sinun kulmiisi sopii ja miten sinun tulisi niitä hoitaa.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.