Logo image
Logo image

7 merkkiä uskottomuudesta

6 minuuttia
Missä tahansa parisuhteessa kannattaa punnita positiiviset ja negatiiviset asiat, ja mikäli tarpeen, tulisi tehdä päätös perustuen siihen, mikä sinut tekee onnelliseksi.
7 merkkiä uskottomuudesta
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2018

Aina silloin tällöin saatat epäillä kumppanisi uskollisuutta. Pettääkö hän sinua, tai onko hän joskus kenties pettänyt? Saatat alkaa huomata pieniä merkkejä, jotka saavat sinut huolestuneeksi, vaikka kumppanisi kieltäisikin tehneensä mitään väärää. Jos sinulla on tunne  siitä, että jokin on pielessä suhteessanne, saattaa se aiheuttaa paljonkin stressiä. Lue siis lisää, mikäli tunnet aiheen koskettavan itseäsi!

Kuinka tunnistaa uskottomuus

Joskus on vaikea tietää täydellä varmuudella, onko suhteesi todella vaarassa – tämä on totta etenkin silloin, kun kumppanisi ei halua myöntää totuutta tilanteesta.

Siten haluammekin tällä kertaa valottaa teemaa nimeltään uskottomuus. Annamme sinulle vinkkejä niistä asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli haluat selvittää totuuden oman suhteesi tilanteesta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tämän artikkelin ohjeet eivät ole mikään kattava vaihtoehto sille, että pyrkisit keskustelemaan rehellisesti kumppanisi kanssa totuuden selvittääksesi.

On tärkeää pitää mielessä, että tässä asiassa kannattaa välttää tekemästä hätäisiä tai tuulesta temmattuja johtopätöksiä siitä, onko kumppanisi luultavasti tai mahdollisesti ollut sinulle uskoton. Seuraavassa kerromme tarkemmin, miten asiaan kannattaa suhtautua.

1. Äkillisesti ilmenevä ja jatkuva matkapuhelimen tai sosiaalisen median käyttö

Nämä ovat kaksi tärkeintä asiaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota uskottomuutta koskevien epäilysten herätessä. Ensiksi kannattaa muistaa, että kumppanillasi voi olla ongelma tai pakkomielle sosiaalisen median verkostojen käyttöä koskien, ja sinun kannattaa tällöin yrittää auttaa häntä ongelmassaan.

Siksi tulisi kiinnittää huomiota siihen, milloin tämä jatkuva verkostojen tai yhteydenpidon tarve alkoi – äkillisesti vai pikku hiljaa ajan kuluessa?

Totuus asiasta on kuitenkin se, että usein matkapuhelimen ja tietokoneen jatkuva käyttö voi kertoa jotakin epäilyttävää ja salailuun liittyvää. Jos kumppanisi pitää matkapuhelimensa mukanaan koko ajan, tarkistelee ja näppäilee sitä jatkuvasti sekä, poistaa puhelutietoja tai viestejä, voi jokin olla vialla suhteessa. Tämä pätee etenkin silloin, jos puhelimen tai tietokoneen käyttö on epätavallisen suurta sellaisina aikoina, jolloin kumppanisi ei normaalisti käytä näitä laitteita juurikaan.

Muista kuitenkin, että huolimatta siitä, mitä epäilyksesi ovat, ei sinun kannata ryhtyä vakoilemaan kumppanisi puhelinta tai sosiaalisen median verkostoja. Näin on myös sellaisessa tilanteessa, jolloin olet lähes varma kumppanisi uskottomuudesta, sillä jos ryhdyt tällaiseen, on se selkeä toisen ihmisen yksityisyyttä ja luottamusta loukkaava teko.

Some figure

2. Kumppanillasi on uusi harrastus tai jokin sellainen aktiviteetti, johon sinua ei kutsuta

Äkkiä kumppanillasi on fantastinen uusi harrastus,ja vaikka sinä et täysin ymmärräkään, kuinka hän löysi kyseisen toiminnan, ei hän halua kertoa juuri mitään tai avata tätä harrastusta sinullekin.

Jos huomaat tämän tapahtuvan omassa suhteessasi, tulisi sinun olla tarkkaavainen, sillä tämä saattaa olla tapa saada hiukan kauan kaivattua omaa tilaa.

Siksi sinun kannattaakin tarkasti tutkia, mistä tässä oikeasti on kyse, eikä uutta harrastusta kannata siis heti ottaa varmana merkkinä uskottomuudesta. Kannattaa muistaa, että kuten muulloinkin, ei tällaisessa tilanteessa ole näkyvissä mitään sataprosenttista merkkiä uskottomuudesta.

3. Kumppanillasi on yhä enemmän ja enemmän velvollisuuksia ja töitä

Joskus nämä työt ovat sellaisia, että alat tosissasi epäillä jonkin olevan vialla. Jos kumppanilla on esimerkiksi tapaamisia toimistoaikojen ulkopuolella tai muuten kummallisina ajankohtina, heräävät epäilykset hyvin helposti suhteen toisen osapuolen mielessä.

Jos kumppanisi on halukas jokaisen tapaamisen osalta antamaan yksityiskohtaisen kuvauksen kaikesta siitä, mitä tapaamisessa tehtiin ja missä se pidettiin, ei tämä välttämättä ole täysin rehellistä kuvausta. Kuten ehkä tiedätkin, joskus liian halukkaasti annettu selitys on merkki syyllisyydestä.

Kannattaa muistaa, että asiat eivät aina mene jollakin tietyllä tavalla, ja uudessa harrastuksessa tai toiminnassa ei välttämättä ole kysymys mistään syyllisyyteen viittaavasta.

4. Löydät huulipunaa, hiuksia, tuoksua tai muita merkkejä kumppanisi vaatteista

Varsinaiset fyysiset todisteet ovat varmin merkki uskottomuudesta. Jos siis tarkastelet ja yrität ymmärtää näitä merkkejä oikein, saatat saada vahvistuksen epäilyksillesi sekä pystyä ottamaan asian puheeksi kumppanisi kanssa paljon helpommin.

Some figure

5. Äkkiä kumppanisi on tavallista varmempi itsestään

Uudessa suhteessa on tavallista tuntea itsensä entistä varmammaksi, sillä itsetunto saa kohennuksen, ja ihminen saa tuulahduksen positiivisuutta elämäänsä. Jos siis kuppanisi vaikuttaa äkillisesti paljon aiempaa varmemmalta itsestään, eikä tähän liity mitään muuta muutosta hänen käytöksessään, saattaa kyseessä olla epäilykset oikeuttava merkki uskottomuudesta parisuhteessanne.

Tällainen muutos ihmisen käytöksessä ei kuitenkaan välttämättä ole sinänsä huono asia, mikäli kyse ei ole uskottomuudesta. Mutta jos se ilmenee yhdessä muiden uskottomuuteen mahdollisesti viittaavien merkkien kanssa, saattaa lopullisena totuutena olla se, että kumppanillasi on toinen ihminen elämässään.

6. Kumppanisi on yhtäkkiä paljon kiinnostuneempi omasta ulkonäöstään

Tämä asia liittyy edellä kuvaamaamme ilmiöön. Kumppanisi on ehkä alkanut välittää paljonkin omasta ulkonäöstään, vaikka aikaisemmin hän vaikutti tyytyväiseltä siihen mitä peilistä näkyi. Tässä voi olla kyse vain vaihtelunhalusta, tai sitten kumppanisi saattaa toteuttaa jotakin sellaista ulkonäköön liittyvää, mitä hän on jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla. Mutta vaihtoehtona on myös se, että hän on alkanut haluta miellyttää jotakin uutta ihmistä.

Tämän vuoksi – kuten muidenkin mahdollisten merkkien kohdalla – kannattaa miettiä tarkkaan, mistä voi olla kyse. Ei kuitenkaan kannata loikata kovin korkealle johtopäätöksiin, mikäli tähän viittaavia varmoja todisteita ei ole.

7. Kumppanisi rakkaus sinua kohtaan tuntuu saaneen uuden liekin

Ehkäpä muutaman yhdessä asutun vuoden jälkeen olette päätyneet suhteen rutiinivaiheeseen ja yhteen ainoaan seksirutiiniin. Jos kumppanisi yllättää sinua uusilla kiinnostuksillaan ja aikaisempaa voimakkaammalla kiintymyksellään. Tässä voi olla kyse siitä, että hän haluaa uudistaa suhdettaan sinun kanssasi. Kysessä  voi olla myös se, että kumppanisi on oppinut uusia asioita suhteenne ulkopuolella.

Mistä uskottomuudessa on oikeasti kyse?

Kuten jo aikaisemmin totesimmekin, nämä ja monet muut merkit voivat olla osoituksia siitä, että kumppanisi elämässä on joku toinen ihminen, mutta kyse voi myös olla väärästä hälytyksestä, joten merkeistä ei tulisi koskaan päätellä liikoja.

Siksi toistamme uudelleen, että uskottomuuden ollessa aiheena tulisi aina olla hiukan varovainen, sillä näin pystyt välttämään liiallisen mahdollisen vahingon suhteellesi.

Some figure

Ensinnäkin sinun kannattaa miettiä, onko jokin todella pielessä suhteessanne – mikä voisi olla syynä mahdolliseen uskottomuuteen?

Uskottomuus on ilmiö, josta ollaan yleisesti ottaen hyvin kiinnostuneita tietämään lisää. On siistehty monia tutkimuksia, joissa on kerätty tietoa sellaisista tekijöistä, jotka voidaan yhdistää parisuhteessa tapahtuvaan pettämiseen.

Miksi ihmiset pettävät?

Haluamme tässä kertoa eräistä tällaisista tekijöistä, jotta niiden mahdollisessti omalle kohdallesi sattuessa sinulla olisi enemmän tietoa tilanteen ymmärtämiseksi mahdollisimman oikein.

  • Tarvitun rakkauden puuttuminen suhteesta. Ei ole ollenkaan epätavallista, että rakkauden osoittaminen vähenee parisuhteessa ajan kuluessa, vaikka toisesta vielä välitettäisiinkin. Tämä saattaa tehdä todennäköisemmäksi jonkun toisen ihmisen etsimisen, vaikka parisuhdetta ei katkaistaisikaan rakkauden siteen heikkenemisestä huolimatta.
  • Rutiini ja kyllästyminen. Ajan kuluessa samanlaisina toistuvat asiat menettävät luonnollisesti kiinnostavuuttaan, ja tällöin on mahdollista, että ihminen haluaa etsiä uusia stimulaation lähteitä. Uteliaisuus sekä seksuaalinen tai tunnepuolen tyytymättömyys voivat myös olla syinä uskottomuuteen parisuhteessa.
  • Tarve tuntea itsensä puoleensavetäväksi. Jotkut ihmiset ovat hyvin turhamaisia ja narsismiin taipuvaisia, ja tällöin he saattavat tarvita valloittamiensa ihmisten tarjoamaa vahvistusta omalle viehättävyydelleen ja seksikkyydelleen.
  • Väärät tai itsekkäät käsitykset, joilla uskottomuutta perustellaan. Tällaisia ovat esimerkiksi nämä ajatukset: “Tämä tapahtuu vain tämän yhden kerran, joten se on OK”; “En ole koskaan ollut toisen ihmisen kanssa, joten ansaitsen tämän kokemuksen”; “En ole koskaan halunnut ketään ihmistä näin paljon”; “Tässä on kyse vain seksistä”; tai “Tämä on sellainen tilaisuus, jota en yksinkertaisesti voi jättää väliiin”.
  • Arvosysteemi, jossa uskottomuutta ei pidetä rangaistavana tekona.
  • Salassa pidetyt ja ratkaisemattomat viestinnän ongelmat saattavat luoda vastenmielisyyttä toista ihmistä kohtaan, mikä sitten kerääntyy suhdetta rasittavaksi asiaksi.
  • Yksinäisyys, jota koetaan joko tunteiden tai kiintymyksen vähäisyyden vuoksi.
  • Seksuaalisen tyytyväisyyden puute. Tämä voi johtaa jotkut ihmiset etsimään heille tässä mielessä paremmin sopivampaa kumppania.
  • Epärealistiset odotukset tai ihannekuvien ylläpito parisuhdetta koskien saattavat johtaa suuriinkin pettymyksiin, ja tällöin toinen osapuoli voi etäännyttää itsensä kumppanistaan.

Jos koet uskottomuuden olevan omaa suhdettasi mahdollisesti haittaava asia, ota nämä merkit huomioon, mutta ennen kaikkea ota asia puheeksi oman kumppanisi kanssa. Toivottavasti nämä 7 merkkiä uskottomuudesta parisuhteessa auttavat sinua ratkaisemaan tilanteen helpommin!

Kuinka päästä yli erosta

 

Aina silloin tällöin saatat epäillä kumppanisi uskollisuutta. Pettääkö hän sinua, tai onko hän joskus kenties pettänyt? Saatat alkaa huomata pieniä merkkejä, jotka saavat sinut huolestuneeksi, vaikka kumppanisi kieltäisikin tehneensä mitään väärää. Jos sinulla on tunne  siitä, että jokin on pielessä suhteessanne, saattaa se aiheuttaa paljonkin stressiä. Lue siis lisää, mikäli tunnet aiheen koskettavan itseäsi!

Kuinka tunnistaa uskottomuus

Joskus on vaikea tietää täydellä varmuudella, onko suhteesi todella vaarassa – tämä on totta etenkin silloin, kun kumppanisi ei halua myöntää totuutta tilanteesta.

Siten haluammekin tällä kertaa valottaa teemaa nimeltään uskottomuus. Annamme sinulle vinkkejä niistä asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli haluat selvittää totuuden oman suhteesi tilanteesta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tämän artikkelin ohjeet eivät ole mikään kattava vaihtoehto sille, että pyrkisit keskustelemaan rehellisesti kumppanisi kanssa totuuden selvittääksesi.

On tärkeää pitää mielessä, että tässä asiassa kannattaa välttää tekemästä hätäisiä tai tuulesta temmattuja johtopätöksiä siitä, onko kumppanisi luultavasti tai mahdollisesti ollut sinulle uskoton. Seuraavassa kerromme tarkemmin, miten asiaan kannattaa suhtautua.

1. Äkillisesti ilmenevä ja jatkuva matkapuhelimen tai sosiaalisen median käyttö

Nämä ovat kaksi tärkeintä asiaa, joihin tulisi kiinnittää huomiota uskottomuutta koskevien epäilysten herätessä. Ensiksi kannattaa muistaa, että kumppanillasi voi olla ongelma tai pakkomielle sosiaalisen median verkostojen käyttöä koskien, ja sinun kannattaa tällöin yrittää auttaa häntä ongelmassaan.

Siksi tulisi kiinnittää huomiota siihen, milloin tämä jatkuva verkostojen tai yhteydenpidon tarve alkoi – äkillisesti vai pikku hiljaa ajan kuluessa?

Totuus asiasta on kuitenkin se, että usein matkapuhelimen ja tietokoneen jatkuva käyttö voi kertoa jotakin epäilyttävää ja salailuun liittyvää. Jos kumppanisi pitää matkapuhelimensa mukanaan koko ajan, tarkistelee ja näppäilee sitä jatkuvasti sekä, poistaa puhelutietoja tai viestejä, voi jokin olla vialla suhteessa. Tämä pätee etenkin silloin, jos puhelimen tai tietokoneen käyttö on epätavallisen suurta sellaisina aikoina, jolloin kumppanisi ei normaalisti käytä näitä laitteita juurikaan.

Muista kuitenkin, että huolimatta siitä, mitä epäilyksesi ovat, ei sinun kannata ryhtyä vakoilemaan kumppanisi puhelinta tai sosiaalisen median verkostoja. Näin on myös sellaisessa tilanteessa, jolloin olet lähes varma kumppanisi uskottomuudesta, sillä jos ryhdyt tällaiseen, on se selkeä toisen ihmisen yksityisyyttä ja luottamusta loukkaava teko.

Some figure

2. Kumppanillasi on uusi harrastus tai jokin sellainen aktiviteetti, johon sinua ei kutsuta

Äkkiä kumppanillasi on fantastinen uusi harrastus,ja vaikka sinä et täysin ymmärräkään, kuinka hän löysi kyseisen toiminnan, ei hän halua kertoa juuri mitään tai avata tätä harrastusta sinullekin.

Jos huomaat tämän tapahtuvan omassa suhteessasi, tulisi sinun olla tarkkaavainen, sillä tämä saattaa olla tapa saada hiukan kauan kaivattua omaa tilaa.

Siksi sinun kannattaakin tarkasti tutkia, mistä tässä oikeasti on kyse, eikä uutta harrastusta kannata siis heti ottaa varmana merkkinä uskottomuudesta. Kannattaa muistaa, että kuten muulloinkin, ei tällaisessa tilanteessa ole näkyvissä mitään sataprosenttista merkkiä uskottomuudesta.

3. Kumppanillasi on yhä enemmän ja enemmän velvollisuuksia ja töitä

Joskus nämä työt ovat sellaisia, että alat tosissasi epäillä jonkin olevan vialla. Jos kumppanilla on esimerkiksi tapaamisia toimistoaikojen ulkopuolella tai muuten kummallisina ajankohtina, heräävät epäilykset hyvin helposti suhteen toisen osapuolen mielessä.

Jos kumppanisi on halukas jokaisen tapaamisen osalta antamaan yksityiskohtaisen kuvauksen kaikesta siitä, mitä tapaamisessa tehtiin ja missä se pidettiin, ei tämä välttämättä ole täysin rehellistä kuvausta. Kuten ehkä tiedätkin, joskus liian halukkaasti annettu selitys on merkki syyllisyydestä.

Kannattaa muistaa, että asiat eivät aina mene jollakin tietyllä tavalla, ja uudessa harrastuksessa tai toiminnassa ei välttämättä ole kysymys mistään syyllisyyteen viittaavasta.

4. Löydät huulipunaa, hiuksia, tuoksua tai muita merkkejä kumppanisi vaatteista

Varsinaiset fyysiset todisteet ovat varmin merkki uskottomuudesta. Jos siis tarkastelet ja yrität ymmärtää näitä merkkejä oikein, saatat saada vahvistuksen epäilyksillesi sekä pystyä ottamaan asian puheeksi kumppanisi kanssa paljon helpommin.

Some figure

5. Äkkiä kumppanisi on tavallista varmempi itsestään

Uudessa suhteessa on tavallista tuntea itsensä entistä varmammaksi, sillä itsetunto saa kohennuksen, ja ihminen saa tuulahduksen positiivisuutta elämäänsä. Jos siis kuppanisi vaikuttaa äkillisesti paljon aiempaa varmemmalta itsestään, eikä tähän liity mitään muuta muutosta hänen käytöksessään, saattaa kyseessä olla epäilykset oikeuttava merkki uskottomuudesta parisuhteessanne.

Tällainen muutos ihmisen käytöksessä ei kuitenkaan välttämättä ole sinänsä huono asia, mikäli kyse ei ole uskottomuudesta. Mutta jos se ilmenee yhdessä muiden uskottomuuteen mahdollisesti viittaavien merkkien kanssa, saattaa lopullisena totuutena olla se, että kumppanillasi on toinen ihminen elämässään.

6. Kumppanisi on yhtäkkiä paljon kiinnostuneempi omasta ulkonäöstään

Tämä asia liittyy edellä kuvaamaamme ilmiöön. Kumppanisi on ehkä alkanut välittää paljonkin omasta ulkonäöstään, vaikka aikaisemmin hän vaikutti tyytyväiseltä siihen mitä peilistä näkyi. Tässä voi olla kyse vain vaihtelunhalusta, tai sitten kumppanisi saattaa toteuttaa jotakin sellaista ulkonäköön liittyvää, mitä hän on jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla. Mutta vaihtoehtona on myös se, että hän on alkanut haluta miellyttää jotakin uutta ihmistä.

Tämän vuoksi – kuten muidenkin mahdollisten merkkien kohdalla – kannattaa miettiä tarkkaan, mistä voi olla kyse. Ei kuitenkaan kannata loikata kovin korkealle johtopäätöksiin, mikäli tähän viittaavia varmoja todisteita ei ole.

7. Kumppanisi rakkaus sinua kohtaan tuntuu saaneen uuden liekin

Ehkäpä muutaman yhdessä asutun vuoden jälkeen olette päätyneet suhteen rutiinivaiheeseen ja yhteen ainoaan seksirutiiniin. Jos kumppanisi yllättää sinua uusilla kiinnostuksillaan ja aikaisempaa voimakkaammalla kiintymyksellään. Tässä voi olla kyse siitä, että hän haluaa uudistaa suhdettaan sinun kanssasi. Kysessä  voi olla myös se, että kumppanisi on oppinut uusia asioita suhteenne ulkopuolella.

Mistä uskottomuudessa on oikeasti kyse?

Kuten jo aikaisemmin totesimmekin, nämä ja monet muut merkit voivat olla osoituksia siitä, että kumppanisi elämässä on joku toinen ihminen, mutta kyse voi myös olla väärästä hälytyksestä, joten merkeistä ei tulisi koskaan päätellä liikoja.

Siksi toistamme uudelleen, että uskottomuuden ollessa aiheena tulisi aina olla hiukan varovainen, sillä näin pystyt välttämään liiallisen mahdollisen vahingon suhteellesi.

Some figure

Ensinnäkin sinun kannattaa miettiä, onko jokin todella pielessä suhteessanne – mikä voisi olla syynä mahdolliseen uskottomuuteen?

Uskottomuus on ilmiö, josta ollaan yleisesti ottaen hyvin kiinnostuneita tietämään lisää. On siistehty monia tutkimuksia, joissa on kerätty tietoa sellaisista tekijöistä, jotka voidaan yhdistää parisuhteessa tapahtuvaan pettämiseen.

Miksi ihmiset pettävät?

Haluamme tässä kertoa eräistä tällaisista tekijöistä, jotta niiden mahdollisessti omalle kohdallesi sattuessa sinulla olisi enemmän tietoa tilanteen ymmärtämiseksi mahdollisimman oikein.

  • Tarvitun rakkauden puuttuminen suhteesta. Ei ole ollenkaan epätavallista, että rakkauden osoittaminen vähenee parisuhteessa ajan kuluessa, vaikka toisesta vielä välitettäisiinkin. Tämä saattaa tehdä todennäköisemmäksi jonkun toisen ihmisen etsimisen, vaikka parisuhdetta ei katkaistaisikaan rakkauden siteen heikkenemisestä huolimatta.
  • Rutiini ja kyllästyminen. Ajan kuluessa samanlaisina toistuvat asiat menettävät luonnollisesti kiinnostavuuttaan, ja tällöin on mahdollista, että ihminen haluaa etsiä uusia stimulaation lähteitä. Uteliaisuus sekä seksuaalinen tai tunnepuolen tyytymättömyys voivat myös olla syinä uskottomuuteen parisuhteessa.
  • Tarve tuntea itsensä puoleensavetäväksi. Jotkut ihmiset ovat hyvin turhamaisia ja narsismiin taipuvaisia, ja tällöin he saattavat tarvita valloittamiensa ihmisten tarjoamaa vahvistusta omalle viehättävyydelleen ja seksikkyydelleen.
  • Väärät tai itsekkäät käsitykset, joilla uskottomuutta perustellaan. Tällaisia ovat esimerkiksi nämä ajatukset: “Tämä tapahtuu vain tämän yhden kerran, joten se on OK”; “En ole koskaan ollut toisen ihmisen kanssa, joten ansaitsen tämän kokemuksen”; “En ole koskaan halunnut ketään ihmistä näin paljon”; “Tässä on kyse vain seksistä”; tai “Tämä on sellainen tilaisuus, jota en yksinkertaisesti voi jättää väliiin”.
  • Arvosysteemi, jossa uskottomuutta ei pidetä rangaistavana tekona.
  • Salassa pidetyt ja ratkaisemattomat viestinnän ongelmat saattavat luoda vastenmielisyyttä toista ihmistä kohtaan, mikä sitten kerääntyy suhdetta rasittavaksi asiaksi.
  • Yksinäisyys, jota koetaan joko tunteiden tai kiintymyksen vähäisyyden vuoksi.
  • Seksuaalisen tyytyväisyyden puute. Tämä voi johtaa jotkut ihmiset etsimään heille tässä mielessä paremmin sopivampaa kumppania.
  • Epärealistiset odotukset tai ihannekuvien ylläpito parisuhdetta koskien saattavat johtaa suuriinkin pettymyksiin, ja tällöin toinen osapuoli voi etäännyttää itsensä kumppanistaan.

Jos koet uskottomuuden olevan omaa suhdettasi mahdollisesti haittaava asia, ota nämä merkit huomioon, mutta ennen kaikkea ota asia puheeksi oman kumppanisi kanssa. Toivottavasti nämä 7 merkkiä uskottomuudesta parisuhteessa auttavat sinua ratkaisemaan tilanteen helpommin!

Kuinka päästä yli erosta

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ortiz, J. M. C., García, P., & Gómez, L. (2009). Celos y emociones : Factores de la relación de pareja en la reacción ante la infidelidad Jealousy and emotion : how partners react to infidelity. Athenea Digital. https://doi.org/10.5565/rev/athenead/v0n15.528
  • Osorio, V., & Humberto, J. (2011). La dinámica vincular celos-infidelidad. Pensamiento Psicológico.
  • Valdez Medina, J. L., Colín, B. G., Maya Martínez, M. U., Montes de Oca, Y. P. A., Arratia López Fuentes, N. I. G., & Torres Muñoz, M. A. (2013). Las Causas Que Llevan A La Infidelidad: Un Análisis Por Sexo. Acta de Investigación Psicológica. https://doi.org/10.1016/S2007-4719(13)70966-9

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.