Zumban loistava vaikutus hyvinvointiin

tammikuu 30, 2018
Oletko jo kuullut kaikista zumban loistavista hyödyistä? Toisin kuin muut tanssimuodot, tämä on täysin joustava laji, ja sillä sitä voidaan harrastaa yksinkin, se voidaan muokata jokaisen erilaisiin kykyihin sopivaksi.

Puhumme blogissamme paljon säännöllisen liikunnan tärkeydestä hyvinvoinnin kannalta.

Itse asiassa tämä onkin yksi kaikkein tärkeimmistä suosituksista sitä ajatellen, että voitaisiin pitää paino tasaisena sekä lisätä vastustuskykyä vakavien sairauksien estämiseksi.

Olipa ikäsi, sukupuolesi tai kuntotasosi mikä tahansa, zumba on mahtava liikuntamuoto, jota kannattaa harkita. Se on holistinen laji, joka auttaa saavuttamaan paremman ryhdin, antaa notkeutta sekä lisää aineenvaihdunnan tehoa. Se tulee tekemään sinusta parempikuntoisen ja voimakkaamman.

Kuten nämä hyödyt jo kertovat, zumban teho on yksinkertaisesti loistava. Jatka siis lukemista ja saat tietää lisää, ja sitten ilmoittaudu lähimpään kuntokeskukseen zumba-tunneille mitä pikimmiten!

Tulet huomaamaan, kuinka hauskaa tämän tanssilajin harrastaminen on – tässä tulevat zumban monet erilaiset hyödyt terveydellesi.

Sekä nopea että helppo liikuntamuoto

naiset zumbaavat

Viimeisen vuosikymmenen aikana zumbasta on tullut liikuntamuodin kärjessä oleva laji. Ja vaikka kilpailijoina onkin paljon erilaisia lajeja, on silti hyvin helppo löytää paikka, jossa tarjolla on myös zumbaa.

Lisäksi hyötynä on se, että tämän tanssimuodon kohdalla hinta ei ole mikään este. Zumbatunnit ovat hyvin edullisia, ja sillä harrastamiseen ei tarvita mitään erityisiä välineitä, mitään lisäkustannuksia ei tule.

Ainoat asiat, jotka tunneille tulee tuoda, ovat seuraavat:

  • Urheiluvaatteet: Ainoa suositus, jonka annamme tätä koskien, on se, että tulee valita puuvillasta tai muusta hengittävästä materiaalista valitut vaatteet. Tulet zumbatunnilla hikoilemaan paljon, joten muuten vaarana on epämukavuus tunnin lähetessä loppuaan.
  • Urheilukengät: Hyvät kengät ovat välttämätön apu, kun haluat luoda arkeesi toimivan liikuntarutiinin. Käytä sellaisia kenkiä, jotka ovat mukavat ja joita olet jo aikaisemminkin käyttänyt. On siis huono idea ottaa mukaan sellaiset kengät zumbaan lähtiessäsi, joita et ole käyttänyt urheiluun aiemmin, sillä näin tuloksena voi olla jalkojen kipu tai jopa rakkuloita.
  • Ota mukaasi myös vesipullo.

Tarvitset vain tunnin tai puolitoista ajastasi, jotta voisit harrastaa zumbaa, ja kerran viikossa tämä ei ole suuri ajankäyttö.

Zumba auttaa polttamaan kaloreita ja rasvaa

naiset tanssivat

Zumba on aktiviteetti, jossa yhdistyvät aerobinen ja anaerobinen harjoittelu, ja nämä ovat ne kaksi perusasiaa, jotka pitävät ihmisen hyvässä kunnossa.

Kun vaihtelet hallittujen liikkeiden ja nopean, kovan tehon liikunnan välillä, pystyt lisäämään aineenvaihduntasi toimintaa. Tämä liikuntamuoto auttaa sinua polttamaan 300-600 kaloria joka tunti, mikä riippuu nopeudestasi ja siitä, kuinka paljon vaivaa tunnilla näet.

Lisäät kestävyyttäsi

Sellainen liikunta, joka perustuu jatkuviin ja toistuviin liikkeisiin, voi olla haasteellista. Samalla kuitenkin on niin, että pysähtyminen ei ole hyväksi silloin, kun yrität saada kestävyyttäsi paremmalle tasolle.

Pitkään kestävä liikunta, kuten zumbatunnilla tapahtuva, tulee lisäämään kehon kestävyyttä jo lyhyessä ajassa. Jo muutamassa viikossa pystytkin huomaamaan zumban hyvät vaikutukset tässä mielessä.

Parannat ryhtiäsi sekä muutut notkeammaksi

Osana zumbaa ovat sarjat, joita vain harvoin on toisen tyyppisissä lajeissa. Lisäksi pystyt oppimaan yhdistelmän liikkeitä sambasta, salsasta, merenguesta ja mambosta.

Tämä yhdistelmä tarkoittaa, että voit harjoittaa erilaisia lihasryhmiä samalla kertaa.

Kun kaikki tämä on meneillään, nivelesi sopeutuvat epätavallisiin liikkeisiin ja venytyksiin, mikä on avuksi jännitteen vähentämisessä ja liikkeiden laajuuden lisäämisessä.

Parannat itsevarmuuttasi

Zumballa on suuremmat hyödyt muihin liikuntarutiineihin verrattuna koskien itsevarmuuden parantamista sosiaalisissa tilanteissa. Tämä johtuu siitä, että kun jatkat zumbaamista, pystyt merkittävästi parantamaan koordinaatiokykyäsi ja myös kehittämään tanssiaskeleitasi.

Lisäksi on niin, että mitä pidempään liikut tällä tavalla, sitä hauskempaa sinulla on ja sitä enemmän luottamusta sinulla on tunnilla olevia muita ihmisiä kohtaan.

Joka kerta kun zumbaat, tulet olemaan entistä varmempi omasta kehostasi, ja samoin olet entistä innostuneempi seuraavaa tuntia odottaessasi.

Tässä ei kuitenkaan vielä ole kaikki, sillä saamasi lisäys itsevarmuuteen tulee säilymään, ja tulet siten helpottamaan sosiaalisia tilanteitasi.

Parannat koordinaatiokykyäsi

Kun ihminen ikääntyy, kyky koordinoida kehoa kunnolla alkaa vähentyä merkittävästi. Vaikka ikää ei vielä olisikaan paljon, voi silti ilmetä ongelmia koordinaatiokyvyn kanssa.

Saatat ajatella, että zumba ei sovi itsellesi, mikäli sinulla on ”kaksi vasenta jalkaa”. Jos asia on näin, zumba on itse asiassa kyvykäs työkalu, jota kannattaa käyttää tasapainon ja koordinoinnin parantamiseksi.

Vähennät ahdistuksen määrää

nainen pureskelee kynsiään

Jos etsit sellaista liikuntamuotoa, joka auttaa sinua vähentämään ahdistusta, kuntosalille lähtö ei ehkä ole se kaikkein paras ratkaisu. Monelle ihmiselle, joka kokee paljon ahdistusta, vieraiden ympäröimänä oleminen liikkuessa voi olla hermostuttava asia.

Lisäksi on niin, että joskus salilla ei ole miellyttävää treenata siksi, että vieruskaveri näyttää mallilta. Zumban kohdalla voit kuitenkin rentoutua, sillä näillä tunneilla ei tarvitse miettiä ulkonäköä ollenkaan.

Toisin kuin salilla, tämä on liikuntamuoto, johon on helppo sopeutua, ja yleisesti ottaen se saa aikaan ystävällisen ja yhteisöllisen tunnelman.

Tämä ystävällinen ympäristö auttaa sinua kohottamaan mielialaasi, ja se tulee vähentämään stressitasojasi.

Se on muokattavissa itsellesi sopivaksi

Yksi tämän tyypin tanssin parhaista asioista on tämä: voit muokata zumbaa siten, että se sopii juuri omiin kykyihisi ja niihin tavoitteisiin, jotka mielessäsi ovat.

On tietysti selvää, että jos harrastat liikuntaa ryhmätunnilla, ei ole niin helppoa muuntaa sessioita omien tarpeiden mukaan. Mutta tässä tapauksessa voit ryhmästä huolimatta mennä sellaisen rytmin mukaan, joka sopii itsellesi – kysy kuitenkin ohjaajalta, ennen kuin valitset tahtisi.

Ja jos harrastat zumbaa videon kanssa kotona tai kuntovalmentajan kanssa, on helppoa keskittyä sellaiseen kehon alueeseen, jota aivan erityisesti haluat muokata.

Huolimatta kaikista zumban hyödyistyä terveydelle, on tärkeää kuitenkin pitää mielessä, että fyysinen harjoittelu yksinään ei ole riittävä apu, jos haluat todella saada aikaan tuloksia kehossasi. Jotta pääsisit tavoitteisiin, zumba tulisi yhdistää terveelliseen elämäntyyliin, johon kuuluvat hyvä ruokavalio ja runsas lepo.

Nyt kun tiedät, mitä kaikkea zumba tarjoaa terveytesi parantamiseksi, oletko vakuuttunut? Ilmoittaudu ensimmäiselle zumbatunnillesi lähimpään kuntokeskukseen ja tartu tilaisuuteen!

UUTISIA VERKOSSA