Yrtit auttavat ehkäisemään ihosyöpää

toukokuu 5, 2017
Kaikkein tavallisin syöpätyyppi on ihosyöpä. Sen lisäksi että tulisi aina käyttää aurinkosuojaa sekä välttää vahingollisia solariumlaitteita, ihosyövän torjunnassa ovat avuksi myös eräät yrtit.

Kaikkein tavallisin syöpätyyppi on ihosyöpäSiksi onkin tärkeää tietää, kuinka tämän syövän kehittymisen riskiä voidaan vähentää tehokkaasti.

On tunnettu fakta, että liiallisen auringolle altistumisen välttäminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä, mikäli haluat pitää ihosi terveenä. Auringosta tulisi pysytellä poissa etenkin klo 10.00-14.00.

Esimerkiksi työsi saattaa kuitenkin edellyttää sitä, että olet koko ajan ulkona auringossa. Tällöin on tarpeen käyttää hyvää aurinkosuojaa, jonka kerroin on vähintään 15, ja samoin tulisi käyttää sellaisia vaatteita, jotka on valmistettu tiukkaan kudotusta kankaasta, kuten myös aurinkolaseja ja leveälieristä hattua.

Nämä ohjeet ovat kaikki hyvin suuri apu ihosyövän torjunnassa, mutta on myös hyvä idea hyödyntää tiettyjä lisäkeinoja, joiden avulla tämän yleisen sairauden estäminen on tehokkaampaa.

Jotta voisit siis paremmin suojautua ihosyövältä, haluamme tällä kertaa antaa tietoa eräistä yrteistä, jotka voivat olla apu tämän syövän torjunnassa. Jatka lukemista ja hyödynnä vinkkimme, jotta voisit varjella terveyttäsi!

Kurkumiini

kurkuma

Kurkumiini on yksinkertaisesti se kirkkaankeltainen pigmentti, jota on kurkumassa ja curryssa. Se on hyvin arvokas tekijä sisältämiensä antioksidanttien ja tulehtuneisuutta torjuvien ominaisuuksien ansioista.

Tämä ainesosa on ollut useiden tutkimusten kohteena. Onkin osoitettu, että sillä on merkitystä sen kannalta, kuinka ihosyöpä pystyy valtaamaan tervettä kudosta ja kuinka se pystyy vaikuttamaan kudoksen kehittymiseen, lisääntymiseen ja selviytymiseen.

Toinen kurkuman mahtava ominaisuus on se, että se auttaa maksaa pääsemään eroon myrkyllisistä aineista ja kertyneestä jätteestä.

Tämän lisäksi se estää sellaisten verisuonten kasvua, jotka ruokkivat syöpäsoluja, ja se vähentää kudoksissa olevaa tulehtuneisuutta.

Voit sisällyttää kurkumaa ruokavalioosi ripottelemalla sitä hiukan salaatteihin ja keittoihin. Voit myös valmistaa mahtavan makuista kurkumateetä.

Muista, että vaikka ei olekaan mitään estettä kurkuman tai curryn käytölle kohtuullisissa määrissä, suuret annokset saattavat kuitenkin aiheuttaa pahoinvointia tai ripulia.

Vihreä tee

vihreä tee

Vihreä tee on rotilla tehtyjen kokeiden mukaan oleellinen tekijä sen kannalta, että voidaan estää ja hajottaa niitä soluja, joita muodostuu esimerkiksi virtsarakon, ruokatorven, munasarjojen, haima- ja ihosyövän alkuvaiheissa.

Toiset tutkimukset puolestaan osoittavat, että vihreän teen laittaminen iholle on tehokas tapa edistää auringon UV-säteiden torjuntaa.

Tätä teetä voidaan juoda kylmänä tai kuumana, ja jos et pidä sen mausta, kannattaa kokeilla lisätä siihen pientä annosta hunajaa, jotta tee olisi makeampaa.

Voit myös laittaa pienen määrän jauhemaista vihreää teetä leipomaasi leipään – tämä on toinen hyvä tapa sisällyttää tätä terveellistä teetä ruokavalioosi.

Muista kuitenkin, että vihreä tee saattaa aiheuttaa joillakin seuraavia sivuvaikutuksia: ilmavaivoja, pahoinvointia, närästystä, vatsakipua, huimausta, päänsärkyä ja vatsakipua.

On siis hyvä idea totuttaa keho tämän teen nauttimiseen vähitellen.

Maarianohdake

Maarianohdake voi olla avuksi ihosyövän estämisessä, jos laitat tätä kasvia ihollesi aurinkosuojan ohella.

Sillä on ällistyttäviä tulehtuneisuutta torjuvia vaikutuksia, ja se sisältää myös runsaasti antioksidantteja ja vastustuskykyä parantavia ominaisuuksia.

Siemenissä on runsaasti seuraavia ravinteita:

 • silymarin
 • tyramiini
 • histamiini
 • eteeriset öljyt
 • proteiiniöljyt
 • flavonoidit
 • kasviliima

Useiden tutkimusten mukaan tämä yrtti torjuu monen tyyppisten kasvainten kehittymistä ja sellaisia tekijöitä, jotka ovat yhteydessä ihosyövän ilmenemiseen, ja tämä koskee myös eturauhassyöpää.

Varsi, lehdet, juuret ja kukat voidaan kaikki tämän yrtin kohdalla syödä, mutta ne saattavat aiheuttaa toisilla ihottumaa.

Muita yrttejä, jotka torjuvat ihosyöpää

On olemassa muitakin luonnollisia tuotteita, jotka ovat avuksi ihosyövän torjunnassa:

 • orvokin lehdet ovat antineoplastistia ja kasvainten kehittymistä torjuvia
 • chaparral estää DNA-mutaatioita, ja siten se estää syövän kehittymistä

Yrtit, joissa on runsaasti antioksidantteja, minimoivat vapaiden radikaalien aiheuttamat vauriot elimistössä. Eräitä esimerkkejä tällaisista yrteistä ovat seuraavat:

 • rosmariini
 • timjami
 • salvia
 • ginkgo
 • chilipippuri
 • orapihlaja
 • nokkonen
 • inkivääri
 • persilja

Lue aiheesta lisää: 9 tapaa ehkäistä syöpäsairauksia

Ihosyövän estäminen luonnollisten tuotteiden avulla

lääkäri

Vaikka luonto onkin viisas, ei ole kuitenkaan hyvä idea ottaa käyttöön vain luonnollisia lääkkeitä, mikäli kyseessä on syövän tai minkä tahansa muun sairauden hoito.

Johtuen tutkimusten rajallisesta lukumäärästä vaihtoehtoista lääketiedettä ei tulisi koskaan pitää ainoana vastauksena ihosyövän hoidossa tai sen estämisessä.

Tulee myös muistaa, että koskaan ei ole suositeltavaa ryhtyä lääkitsemään itse itseään. Jos mahdollista syöpää ei hoida ajoissa lääkäri, seuraukset voivat olla peruuttamattomat.

Siksi onkin hyvin tärkeää, että mikäli itse kohtaat tämän terveysongelman, otat yhteyttä asiantuntijaan, jotta voitaisiin selvittää, voiko vaihtoehtoinen lääketiede olla hyvä vaihtoehto omalla kohdallasi.

On myös tärkeää muistaa, että toinen tekijä joka vaikuttaa ihmisen ihoon aivan yhtä paljon kuin terveyteen yleisestikin ottaen, on omaksuttu elämäntyyli. Jos sinulla on hyvät ruokailutottumukset, harrastat liikuntaa päivittäin, hallitset tunteitasi, ravitset henkeäsi sekä pidät stressin määrän aisoissa, minimoit riskejä sairastua syöpään.

UUTISIA VERKOSSA