Yritätkö pudottaa painoasi? Näillä vinkeillä et epäonnistu

Avaintekijä painon pudottamisessa (ja liikakilojen poissa pitämisessä!) on suunnitella ja oppia omaksumaan hyvät elämäntavat. Opi siitä kaikki tästä artikkelista!

Kun haluat pudottaa painoasi, mikä hetki tahansa on hyvä aika alkaa omaksua siihen vaadittavia tapoja.

Etenkin joulun jälkeen ja ennen kesää monet ryhtyvät dieetille tarkoituksenaan karistaa hieman kiloja. Tämä johtuu erityisesti siitä syystä, että talvisin nauttimamme ylimääräinen ruoka ja alkoholi on saanut painon nousemaan.

Tähän liittyen kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin vinkkeihin, joiden avulla saat hyviä tuloksia.

Ottaen huomioon, että yksi tärkeimmistä tekijöistä onnistuneen painonpudotuksen kannalta on ruokavalio, haluamme paljastaa joukon vinkkejä, jotka ovat siinä avuksi.

Älä jätä lukematta!

Muuta ostoslistaa

kauppalappu

Oletko varma, että ostamasi ruoat ovat terveellisiä? On parempi alkaa tehdä muutoksia ostoslistaan, jotta valitset terveellisiä ruoka-aineita seuraavalla kerralla kun menet ruokaostoksille.

Hedelmät, vihannekset ja kokojyvä ovat täysipainoisen ja terveellisen aterian perusta. On kuitenkin sopivaa sisällyttää ruokavalioon säännöllisesti myös hieman lihaa ja kalaa.

Toisaalta sinun tulisi välttää prosessoituja tai runsaasti sokeria ja tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä ruokia mahdollisimman paljon.

Aseta tavoite

Seuraavaksi on tärkeää asettaa jokin tavoite. Pidä kuitenkin mielessä, että tavoitteen on oltava täysin realistinen ja saavutettavissa oleva. Sen ei tarvitse olla mitään yliampuvaa eikä pitkän tähtäimen tavoite.

Voit asettaa tavoitteen joka kuukausi tai kahden viikon välein. Kaikkein tärkeintä on se, että se on kykyjesi mukainen, jotta et pety.

Opi laittamaan ruokaa

Tämän neuvon oppiminen voi viedä hieman kauemmin, mutta tulet yllättymään sen tuomista hyödyistä. Kun laitat ruokaa itse, sinulla on mahdollisuus valmistaa terveellisiä aterioita 100 % orgaanisista ja korkealaatuisista raaka-aineista.

Pyri hiomaan taitojasi ruoan höyryttämisessä, grillaamisessa ja uunissa paistamisessa, sillä ne ovat kaikkein terveellisimmät menetelmät säilyttää ruoan ominaisuudet.

Älä ryhdy ”ihmedieetille”

vaakalautanen

Suositut ”ihmedieetit” ovat täysin harhaanjohtavia ja voivat olla melko vaarallisiakin.

Ensiksikin, ne ovat houkuttelevia siitä syystä että ne väittävät sinun voivan karistaa runsaasti kiloja lyhyessä ajassa. Noudatettuasi näitä dieettejä pitkään ne itse asiassa heikentävät elimistöäsi ja saavat sinut myöhemmin taas lihomaan.

Tämän tyyppiset dieetit ovat tavallisesti tiukkoja ja rajoittavat niiden ruokien syömistä, jotka ovat välttämättömiä elimistön ravitsemuksen kannalta. Sen seurauksena poltat kyllä rasvaa, mutta se voi aiheuttaa sairauksia tai kuuluisan jojoefektin.

Lisää vedenjuontia

On aika lopettaa alkoholin ja sokeripitoisten limujen juominen. Paras tapa nesteyttää elimistöä ja pitää se terveenä on juomalla vettä päivittäin.

Tämä arvokas neste ei sisällä lainkaan kaloreita ja se tukee elimistön puhdistusprosesseja, mikä edistää myrkkyjen poistamista.

Muista suunnitella itsellesi liikuntarutiini

liikunta

Liikunta on erittäin tärkeää minkä tahansa tyyppisen ruokavalion oheen. Fyysinen aktiivisuus aktivoi aineenvaihduntaa ja lisää erinomaisesti rasvanpolttoa.

Jos olet paljon paikoillasi, sinun tulee aloittaa matalatehoisilla harjoituksilla kunnes kehosi tottuu vähitellen liikuntaan. Ideana on suunnitella liikuntarutiini, joka kestää vähintään 30 minuuttia ja yhdistää painoharjoittelun aerobiseen treeniin.

Selätä stressi

Olet saattanut jättää asian huomiotta, mutta stressi on yksi niistä tekijöistä, jotka estävät sinua pudottamasta painoasi ja pitämästä sen tasapainossa.

Tähän psyykkiseen tilaan liittyy usein voimakas ahdistuksentunne, jota pyritään hallitsemaan liiallisella syömisellä.

Tästä lähtien sinun tulisi pyrkiä välttämään stressaavia tilanteita mahdollisimman paljon ja yrittää pitää mieli positiivisempana eteen tulevissa vaikeissa hetkissä.

Älä jätä aterioita väliin

Päivän aikana sinun tulisi syödä kolme terveellistä pääateriaa ja jos mahdollista, kaksi terveellistä välipalaa. Aterioiden väliin jättäminen tarkoittaa myöhemmin vain suurempaa näläntunnetta ja liiallista kalorien nauttimista.

Lisäksi syömättömyys hidastaa aineenvaihduntaa ja aiheuttaa väsymystä, joka heikentää fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä.

Lisää enemmän puhdistavia juomia ruokavalioosi

jäätee

Puhdistavia ominaisuuksia sisältävien juomien nauttiminen tukee erinomaisesti rasvanpolttoa ja poistaa laihtumista estäviä kuona-aineita.

Teet, vihersmoothiet ja sokerittomat tuoremehut ovat vain joitakin niistä vaihtoehdoista, joita voit valita ruokavaliosi tueksi.

Kuten näet, avaintekijä on suunnitella ja oppia omaksumaan hyvät elämäntavat. Tärkeintä on olla kurinalainen, jotta pysyt johdonmukaisena jokaisen tavan kohdalla.

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA