Yerba Mate – migreenin vihollinen

heinäkuu 2, 2015

Vaihtoehtoisen lääketieteen asiantuntijat suosittelevat koviin päänsärkyihin eli migreeneihin yerba matea.

Yerba mate on kotoisin Etelä-Amerikasta ja se tunnetaan myös jesuiittojen teenä. Tämä kasvi sisältää runsaasti alkaloidiyhdisteitä, jotka ovat kofeiinin tapaisia. Tästä syystä se toimii stimulanttina, mutta kemiallisen yhdisteensä ansiosta se ei ole yhtä vahvaa kuin kahvi.

Yerba matea on käytetty vuosikausia energisoivana juomana ja perinteisessä lääketieteessä sitä suositellaan painonpudotukseen, uupumukseen, mielen virkistykseen, sekä masennukseen ja päänsärkyyn, etenkin migreeneihin.

Yerba mate karkottaa migreenin

Asiantuntijat uskovat kasvin tehon perustuvan sen sisältämiin alkaloideihin, kuten kofeiiniin, teobromiiniin, ja teofylliiniin, jotka ovat ksantiinin johdannaisia. Asiantuntijat suosittelevat nauttimaan alle 200 milligrammaa alkaloideja päivässä migreenin hoitoon.

Toiset tiedemiehet uskovat, että yerba maten sisältämä kofeiini muodostaa parin adenosiinireseptorien kanssa, jolloin se kykenee lievittämään kipua. Adenosiini on välittäjäaine, joka laajentaa verisuonia pään ja niskan seudulla, jolloin veri kiertää paremmin. Se alentaa painetta, joka aiheuttaa kovaa päänsärkyä.

yerba-mate2

Pidä kuitenkin mielessä, että liiallinen kofeiinin nauttiminen saattaa aiheuttaa kovaa päänsärkyä.

UUTISIA VERKOSSA