Vinkit kauniimpiin kynsiin

kesäkuu 7, 2015

Haluaisitko kauniit kynnet, mutta sinulta puuttuu aikaa (tai rahaa) mennä manikyyriin? Ei huolta, voit pystyttää kauneussalongin kotiisi ja näyttää kauniilta vain muutamassa minuutissa. Asiantuntijat suosittelevat huolehtimaan kynsistä joka päivä ehkäistäksemme niitä vaurioitumasta, katkeamasta tai saamasta epämiellyttävää väriä, erityisesti jos tupakoimme. Lukemalla tämän artikkelin opit parhaat vinkit kauniiden kynsien saamiseksi.

Neuvoja, joilla voit parantaa kynsiesi ulkonäköä

Haluat ehkä pitää ne luonnollisina, ehkä haluat aina lakata ne vain yhdellä värillä, tai haluat ehkä vaihtaa väriä asusi mukaan. Olipa tilanne mikä tahansa, on tärkeää pitää huolta kynsistä ainakin sen verran, mitä ne vähintään kaipaavat. Nämä vinkit ovat erittäin hyviä kotikäyttöön, joten sinun ei tarvitse mennä salonkiin manikyyriä varten. Saat kauniit ja terveet kynnet, jos seuraat näitä neuvoja:

 

  • Kosteutus: kun olet pessyt kätesi, sinun pitäisi lisätä voidetta, poikkeuksetta. Tämä suojelee ihoasi kuivumiselta ja myös kosteuttaa kynsiäsi saaden ne kasvamaan terveemmiksi ja vahvemmiksi. Se myös valmistaa sinua kylmiä kuukausia varten, jolloin kynnet kärsivät hansikkaiden käytöstä tai kuumasta vedestä. Kesällä sinun pitäisi suojata niitä auringolta ja klooripitoisilta uima-altailta.
  • Viilaus: älä koskaan käytä kynsileikkureita, elleivät kyntesi ole liian pitkät ja ellet halua leikata niitä takaisin sormenpääsi tasolle. Käytä muutoin viilaa saadaksesi kynsistäsi haluamasi pituiset ja jos haluat saada niistä neliönmalliset tai pyöristetyt. Tämä estää niitä hajoamasta tai halkeamasta.

 

Kynsi

 • Valmistele: on erittäin tärkeää, että käytät pohjalakkaa ennen kuin lakkaat kyntesi. Jos jätät tämän askeleen väliin, kynsistäsi tulee kuivat, kellertävät ja elottomat. Tämä johtuu siitä, että kynsilakan ainesosat eivät anna kynnen ”hengittää”. Pohjalakkoja voi löytää kaikista kauneusalan liikkeistä tai hajuvesiliikkeistä ja ne ovat aivan samanlaisia kuin kiiltävät kerrokset, vaikkakin läpinäkyviä. Ero on siinä, että ne sisältävät aloe veraa, kalsiumia ja E-vitamiinia. Esteettisten etujensa lisäksi voidaan todeta, että se tekee kynsilakan lisäämisestä helpompaa, koska se jättää kynnen pinnan pehmeämmäksi.
 • Pidä huolta: älä leikkaa tai poista kynsinauhojasi, koska voit aiheuttaa infektion. On parempi käyttää öljyjä tai erityisiä voiteita poistamaan kynsinauhat. Paina niitä huolellisesti takaisin manikyyritikulla tai pehmeällä tikulla.
 • Kiinnitä huomiota: jotkut naiset huolehtivat aina kasvoistaan tai hiusmaskeistaan, mutta unohtavat usein kyntensä. Voit käyttää vaseliinia tehdäksesi itsellesi hieronnan pyörittelevin liikkein samalla kun katsot TV:ta. Pue kylmään ilmaan soveltuvat hansikkaat nukkuessasi sen jälkeen kun olet käyttänyt hyvää voidetta. Seuraavaan aamuun mennessä näet jo tulokset: pehmeät kädet ja kauniit kynnet.

kynnet2

Lisää suosituksia kauniiden kynsien saamiseksi

 • Aina kun peset kätesi, kuivaa ne hyvin, erityisesti kynnet, niin että niistä ei tule pehmeät.
 • Viilaa vähintään kerran viikossa. Tämä pitää kyntesi vahvoina ja estää halkeamia.
 • Käytä käsiin kosteuttavaa emulsiota kahdesti päivässä, kiinnittäen erityisesti huomiota kynsiin. Näin ne näyttävät terveiltä ja kauniilta.
 • Jos kyntesi ovat kellertävät kynsilakan ylenmääräisestä käytöstä tai savukkeista johtuen, hiero niihin etikkaa.

Kynnet4

 • Rajoita kynsilakan tai kynsilakanpoistoaineen käyttöä. Kun olet poistanut kynsilakan, odota vähintään päivän verran ennen kuin lakkaat kyntesi uudestaan. On olemassa kynsilakanpoistoaineita, joissa ei ole asetoonia ja joita käytetään öljytyn kankaan kera. Ne eivät vahingoita ihoasi eivätkä kynsiäsi.
 • Jos et voi pitää huolta pitkistä kynsistä, on parasta pitää ne lyhyinä – lähellä sormenpäitäsi.
 • Kun teet kotitöitä, suojele kätesi hanskoilla, erityisesti, jos olet kontaktissa kemiallisiin puhdistusaineisiin, kuten valkaisuaineeseen.
 • Käytä A-vitamiinia, jotta kyntesi kasvavat terveiksi ja vahvoiksi. Sitä on suurimmassa osassa hedelmiä ja vihanneksia.
 • Älä pureskele kynsiäsi tai laita niitä jatkuvasti suuhusi. Jos olet pelokas tai ujo, pureskele purukumia mieluummin kuin pureskelet kynsiäsi. Sylki tekee niistä pehmeät ja helposti rikkoutuvat.
 • Älä käytä kynsiäsi työkaluina, sama koskee hampaitasi. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei ole tarkoitettu tölkkien avaamiseen, tahrojen poistamiseen lattialta tai halkeamien puhdistamiseen, vaan suojelemaan käsiäsi ja tekemään niistä kauniit.
 • Voit laittaa useamman valkosipulinkynnen mehun kynsilakkaasi tehdäksesi kynsistäsi kovemmat. Voit myös murskata muutaman valkosipulinkynnen ja laittaa ne kynsillesi muutamiksi minuuteiksi kuten laittaisit voidetta.
 • Toinen vaihtoehto on upottaa kyntesi korte-infuusioon noin 20 minuutiksi.
 • ”Kovettava” kiilto, joka ei koskaan epäonnistu, voidaan tehdä 8 tipasta sitruunamehua, hyvin jauhetusta valkosipulinkynnestä ja 5 tipasta valkoista jodinea. Sekoita puhtaaseen kynsilakkaasi ja käytä pohjalakkana, mutta anna ensin sen hautua yhden päivän ajan.
 • Jos haluat lakata kyntesi, mutta sinulla ei ole paljon aikaa antaa niiden kuivua, voit sijoittaa niiden alle kulhon vettä ja useita jääkuutioita.
 • Laita kätesi kulhoon, jossa on etikkaa, ennen kuin lakkaat ne, jotta kynsilakka kestää pidempään.

 

Valokuvakokoelma: Lisa Bently, Courtney Rhodes, Fing’rs, Stefany, Emily Gould, Vladimir Morozov

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA