Viisi luonnollista keinoa hoitaa sisäänkasvaneita varpaankynsiä

· elokuu 15, 2018
Käytä luonnollisia hoitokeinoja puhdistamaan sisäänpäin kasvaneita varpaankynsiä. Näin helpotat ja ehkäiset tilannetta pahentumasta.

Sisäänkasvaneet varpaankynnet voivat olla ikävä ja kivulias ongelma, joka uusiutuu monilla ihmisillä. Monet menevät jatkuvasti ongelmansa kanssa lääkärille, koska eivät tiedä kuinka varvasta voisi hoitaa.

Kerromme tällä kertaa viisi parasta luonnollista hoitokeinoa helpottamaan sisäänkasvaneen varpaankynnen aiheuttamaa kipua ja tulehdusta. Kotihoidot auttavat sinua pääsemään tästä ongelmasta eroon ja ehkäisemään sitä tapahtumasta uudelleen.

Mitä sisäänkasvaneet kynnet oikein ovat?

sisäänkasvanut varpaankynsi

Kun varpaankynsi kasvaa väärään suuntaan, se voi painua kynsivalliin. Kynsi kasvaa ihon sisään ja aiheuttaa punoitusta, turvotusta, kipua ja voi jopa tulehtua. Useimmiten tämä tapahtuu isovarpaalle.

Sisäänkasvaneiden varpaankynsien ongelmana on se, että se tapahtuu uudestaan kun kynsi taas kasvaa. Ongelma voi tulla kyllä vain yhdenkin kerran esimerkiksi vääränlaisesta kynnen leikkaamisesta (liian pyöreät reunat). Myös väärät kengät, jalkavammat tai huono hygienia voi vaikuttaa sen syntymiseen.

Sisäänkasvaneita kynsiä voi hoitaa erilaisin keinoin. On tärkeää valita itselleen oikea hoitokeino, jotta se ei vahingoita kynttä eikä ongelma uusiudu tai ettei siitä tule ikäviä sivuvaikutuksia.

Ongelmaan on olemassa ei-kirurgisia vaihtoehtoja, jotka hoitavat ongelmaa hyvin.

Lue myös: 9 syytä sille, miksi kynnet lohkeilevat

Luonnolliset hoitokeinot

Onneksi sisäänkasvaneita varpaankynsiä voi hoitaa luonnollisin hoitokeinoin, jotka vähentävät kipua ja tulehdusta. Näitä hoitoja saa helposti ja niiden käyttö on helppoa, eikä niistä tule sivuoireita. Näiden lisäksi tarvitset vielä lääkkeitä, jotta varpaasi paranee hyvin.

Hoitaaksesi varvasta, käytä ruokia ja lääkeyrttejä, jotka alentavat tulehdusta ja lievittävät kipua. Lisäksi tulee käyttää rohtoja, jotka ehkäisevät mahdollista tulehdusta.

liota sisäänkasvaneita varpaankynsiä

Kotitekoiset hoitokeinot sisäänkasvaneille varpaankynsille

Kerromme seuraavaksi parhaat kotitekoiset rohdot, joilla voit hoitaa sisäänkasvaneita varpaankynsiä.

1. Manuka-hunaja

hoida sisäänkasvaneita varpaankynsiä hunajalla

Vaikka mikä tahansa hunaja käykin tähän hoitoon, on manuka-hunaja kaikkein paras sen erittäin tehokkaiden hoito-ominaisuuksien vuoksi.

Ohjeet

  • Levitä hunajaa sisäänkasvaneen kynnen päälle. Se lievittää tulehdusta, ehkäisee tartuntaa ja pehmentää ihoa, mikä helpottaa kynnen kasvamista taas normaaliin tapaan.

2. Valkosipuli

hoida sisäänkasvaneita varpaankynsiä valkosipulilla

Valkosipuli on yksi yleisimmistä kotona käytettävistä rohdoista. Tämä superruoka on luonnon oma antibiootti ja lievittää tulehdusta

Ohjeet

  • Laita pala valkosipulinkynttä varpaankynnen päälle laastarilla kiinni ja pidä yön yli.

3. Sitruuna

hoida sisäänkasvaneita varpaankynsiä sitruunalla

Sitruuna on luonnon oma desinfioiva aine, joka laskee sisäänkasvaneiden varpaankynsien aiheuttamaa turvotusta.

Ohjeet

  • Leikkaa sitruuna puoliksi, tee reikä keskelle ja laita varvas sitruunan sisään.
  • Anna vaikuttaa puoli tuntia.

4. Epsom-suola

hoida sisäänkasvaneita varpaankynsiä suolalla

Epsom-suolan mineraalit, kuten magnesium, rauhoittavat ja desinfioivat jalan ihoa.

Ohjeet

  • Tee kuuma jalkakylpy, joka on rauhoittava ja tehokas.
  • Voit käyttää suolaa myös koko vartalon kylpyyn ja saat ihanan rentouttavan kylvyn.

Lue myös tämä: Varvassandaalien aiheuttamat jalkaongelmat

5. Omenaviinietikka

hoida sisäänkasvaneita varpaankynsiä omenaviinietikalla

Omenaviinietikkaa voi käyttää lääkkeenä melkein mihin vaan. Siinä on vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä ja happoja, jotka pehmentävät ihoa ja desinfoivat sisäänkasvaneen kynnen aluetta.

Ohjeet

  • Tee jalkakylpy lisäämällä etikkaa veteen.
  • Tai kostuta pala vanua ja levitä sillä etikkaa varpaaseen.

Valitse sopivia kenkiä

ehkäise sisäänkasvaneita varpaankynsiä käyttämällä sopivia kenkiä

Jos sisäänkasvaneet varpaankynnet ovat toistuva ongelma, mieti onko sinulla sitä aiheuttavia tapoja, joita voi muuttaa.

Yksi esimerkki naisilla on kenkien käyttö. Liian tiukat kengät tai korkeat korot aiheuttavat painetta varpaisiin ja siten kynnet saattavat alkaa kasvaa sisäänpäin.

Nykyisin on saatavilla erittäin kauniita ja naisellisia kenkiä, jotka on valmistettu jalan luonnollisten muotojen mukaan. Jotkut kengänpohjat mukailevat jalkapohjan muotoja ja tukevat holvikaarta hyvin, mikä on erittäin hyväksi jaloillesi.

Kysy lääkäriltäsi jos epäilet, että sinulla on sisäänkasvaneita varpaankynsiä ja etenkin jos ne aiheuttavat toistuvasti kipua ja tulehtuvat helposti.

Suosittelemme käyttämään mainitsemiamme kotihoitoja lievittääksesi oireita luonnollisella tavalla. Muista käyttää hyviä kenkiä, jotka tukevat jalkasi luonnollisia muotoja.