Viisi asiaa joita näkökyky saattaa kertoa terveydestä

tammikuu 14, 2018
Väsyneen näön ja muiden siihen liittyvien ongelmien lisäksi silmäsi voivat värinsä perusteella heijastaa muita ongelmia toisaalla kehossasi, kuten maksassasi tai sappirakossasi. 

Näkösi on yksi viidestä pääaististasi. Täten silmäsi ovat yksi tärkeimmistä elimistäsi päivittäisessä elämässäsi.

On olemassa sokeita ihmisiä, jotka voivat elää normaalia jokapäiväistä elämää. He myös kehittävät muita aistejaan enemmän. Mutta näkökykyiset ihmiset eivät voi kuvitella elävänsä ilman tätä aistia.

naisen silmä on punainen

On jotain, mitä kaikki näkökykyiset ihmiset todella haluavat. Yleisesti tämä tarkoittaa heidän näkökykynsä pitämistä mahdollisimman parhaassa kunnossa. Todellisuudessa tämä on kuitenkin hyvin vaikea toteuttaa.

Ensinnäkin on olemassa loputon lista välineitä, joita käytetään työskentelyyn ja opiskeluun (muun muassa tietokoneet, kännykät, tai televisiot). Nämä luovat stressiä silmille, ja ajan myötä ne voivat aiheuttaa näköongelmia.

Mutta näkösi myötä voit myös tunnistaa muiden elinten ongelmia. Tästä syystä sinun ei tulisi hukata yhtään aikaa, mikäli huomaat häikkää näkökyvyssäsi.

Niihin tulee kiinnittää huomiota, jotta voit tunnistaa muualla kehossasi olevien ongelmien merkit.

1. Epätavallinen näkö

On mahdollista, että tämä merkki johtuu kerääntyneestä stressistä. Se voi myös johtua ylialtistumisesta laitteille, jotka ovat liian kirkkaita, kuten kännykät tai tietokoneet.

Näön epäsäännöllisyydet myös osoittavat toisenlaisen ongelman, joka on paljon pahempi kuin voit kuvitellakaan.

  • Yleensä näkösi on normaali. Mutta yhdestä hetkestä toiseen se muuttuu sameaksi, aiheuttaen osittaista näön menetystä. Tämä on merkki silmiesi tulehduksesta.
  • Vakavimmissa tapauksissa menetät kokonaan näkösi minuuttien ajaksi. Tämä viittaa aivoverenkierron ongelmiin.

2. Keltaiset silmät

nainen aukaisee silmät apposen auki

Keltaisen väriset iirikset eivät ole kovin yleiset. Iris on se osa silmästä, joka on värillinen. Yleensä ne ovat ruskeat tai siniset. Mutta keltaisuus on mahdollista.

Ongelmien merkeistä puhuttaessa kiinnitä huomiota siihen, onko koko silmäsi keltainen. Tämä tarkoittaa, että jopa valkoinen osa silmääsi (sclera) jonka tulisi olla useimmiten valkoinen, on keltainen.

Tämä väri voi tarkoittaa, että sinulla on sairaus joka vaikuttaa maksaasi, sappirakkoosi tai suolistoon. Useimmat tapauksista aiheutuvat liiallisesta bilirubiinista kehossasi. Maksasi tuottaa tätä.

3. Sumuisa katse

Monet ihmiset näkevät silloin tällöin eräänlaisen pilven katseensa edessä, mikä tekee hyvin näkemisestä mahdotonta.

Silmälääkäreiden mukaan tämä on yleinen oire. Ihmiset, joihin tämä vaikuttaa tuntevat, kuin heillä olisi tahmaa silmässään.

  • Tämä merkki merkitsee, että henkilöllä voi alkaa esiintyä harmaakaihia.
  • Nämä ilmaantuvat säännöllisesti vanhemmilla potilailla. 
  • Kuitenkin on nuorempiakin potilaita, jotka voivat myös kärsiä tästä sairaudesta.

4. Raskaat silmäluomet

lurpahtanut luomi

Ryppyjen vaiheittainen ilmaantuminen ja ravinteiden puute ihossasi on hyvin yleinen vanhemmilla ihmisillä. Tämä pätee etenkin kasvojen ihoon.

Tämä johtuu ajan kulumisesta, epäpuhtauksista kehossasi, ja muista vastaavista tekijöistä.

Yleisesti ravinteiden puute aiheuttaa raskaita silmäluomia. Kuitenkin tämä ilmaantuu myös, kun ihmisellä on silmäongelmia.

Ptosiksena tunnettu sairaus aiheuttaa epäsäännöllistä raskautta silmäluomissasi. Eikä ole väliä sillä, kuinka vanha henkilö on.

On olemassa muita vaikuttavia tekijöitä tähän ongelmaan. Esimerkiksi epäsäännöllisyydet immuunijärjestelmässä tai aivokasvain.

5. Tähdet näkökentässä

Nämä voivat ilmaantua kun liikut äkillisesti (esimerkiksi nouseminen tuolista tai sängystä nopeasti).

Tähtien ilmaantuminen silmiisi, ja äkillinen muutos verenkierrossasi saa sinut tuntemaan olosi huimaavaksi ja epäorientoituneeksi.

Tämän lisäksi voit myös nähdä tähtiä jos sinulla on visuaalisia ongelmia. Näihin lukeutuu ongelmat kuten glaukooma.

Näiden sairauksien oireet ilmaantuvat äkillisesti ja ne ovat ennalta-arvaamattomia. Nämä viittaavat verkkokalvon eroamiseen muusta silmästäsi.

UUTISIA VERKOSSA