Miksi vettä kannattaa juoda heti herättyä?

Jos juot vettä aamulla heti herättyäsi ja tyhjään vatsaan, annat aivoillesi voimaa sekä teet samalla olosi raikkaammaksi, energisemmäksi ja terveemmäksi.

Jokainen hiukan asiaa tutkinut tietää, että vettä tulisi juoda runsaasti, jotta ihmisen keho pystyisi toimimaan oikealla tavalla. Vesi pitää elimistösi kosteutettuna, ja se on elintärkeä neste kaikille elimillesi niiden terveen toiminnan kannalta.

Moni ei kuitenkaan ole tietoinen siitä, että se vuorokauden ajankohta, jolloin juot vettä, vaikuttaa tästä nesteestä saamiisi terveyshyötyihin oleellisesti. Vaikka vedenjuonti koko päivän mittaan on tietysti yleisestikin ottaen hyväksi ihmiselle, suosittelevat asiantuntijat vähintään yhden lasillisen juontia aamulla tyhjään vatsaan.

Oletko valmis kuulemaan kaikista niistä hyödyistä, joita vedenjuonnilla aamuisin on kehollesi ja hyvinvoinnillesi? Jatka lukemista – tällä kerralla kerromme veden loistavista vaikutuksista aamulla tyhjään vatsaan juotuna.

Vesi kosteuttaa koko elimistöäsi

Kun nukut yöllä – ja yleensä tämä ajanjakso on pitkä – on normaalia, että elimistösi menettää kosteutta runsaastikin. Aamulla herättyäsi ei kosteutuksen kannalta ole merkitystä sillä, kuinka paljon vettä olet juonut edellisenä päivänä, sillä kehosi on jo päivän aikana poistanut itsestään kaiken sen nesteen, jonka oli ylimääräistä. Siksi onkin tärkeää, että aamulla annat kehollesi kaiken sen nesteen, jota se tarvitsee aloittaakseen toimimaan kunnolla heti herättyäsi.

Lasillinen lämmintä vettä on täydellinen tapa aloittaa jokainen päivä.  Sen lisäksi, että kosteutat elimistöäsi, teet olosi raikkaammaksi ja energisemmäksi.

Autat kehoasi poistamaan myrkyllisiä aineita

Nainen juo vettä

Sen lisäksi, että kosteutat ja ravitset kehosi soluja, on vedenjuonnilla myös sellainen vaikutus tyhjässä vatsassa, että se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita, joita elimistösi ei tarvitse. Yöllä kehosi korjaa itse itseään, ja se palauttaa tällöin energiatasot hyviksi sekä tasapainottaa hormonejasi.

Tämän kaiken sivutuotteena on kuitenkin myrkyllisten aineiden kertyminen, kuten myös kuona-aineiden, ja näiden täytyy päästä pois kehosta niin nopeasti kuin mahdollista, jotta kertymistä ei tapahtuisi liikaa. Jos siis juot lasillisen lämmintä vettä heti aamulla herättyäsi, pystyt stimuloimaan tätä aineiden poistumista sekä vapautat elimistöäsi niistä aineista, jotka ovat sille haitallisia ja joita se ei tarvitse. Tunnet olosi paremmaksi ja terveemmäksi yleisesti ottaen, ja ihosikin tulee näyttämään terveemmältä.

Vesi saa aineenvaihduntasi lähtemään käyntiin

Vedenjuonti tyhjään vatsaan on mahtava tapa, jos haluat pudottaa painoa tehokkaammin. Tarpeellinen vesimäärä on tärkeä asia joka päivä, mikäli haluat pitää painosi terveellisenä, ja tässä kaikkein tehokkain ratkaisu on juoda vettä ennen aterioita.

Näinkin yksinkertaisella muutoksella pystyt saamaan aineenvaihduntasi käyntiin, ja on todistettu, että näin pystyt lisäämään kehosi kykyä polttaa kaloreita. Lisäksi runsas vedenjuonti auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi, ja siten syöt aikaisempaa vähemmän.

Vähennät veden avulla närästystä

Vatsahappo

Närästys on hyvin tavallinen arkipäivän pulma, ja se johtuu yleensä huonosta ruokavaliosta tai muista huonoista tavoista yleisesti ottaen. Vaikka närästys ilmenee yleensä syönnin jälkeen, ja silloin kun ruokasi on ollut jotakin erityisen ärsyttävää, alkaa närästys vaivaat yleensä helpommin päivän alkupuoliskolla. Jos siis aloitat päiväsi lasillisella lämmintä vettä, pystyt vähentämään vatsasi happoisuutta koko aamupäivän ajaksi.

Annat aivoillesi polttoainetta

Saatat jo tietää, että 75 prosenttia ihmisen aivoista koostuu vedestä. Jos et anna aivoillesi kaikkea niiden tarvitsemaa vettä, alkavat ne kärsiä ja lopettavat toimimasta sillä tavalla kuin niiden tulisi. Jos sen sijaan aloitat päiväsi runsaalla vedenjuonnilla, ovat aivosi paremmin varustetut vastaamaan päivän aikana kohtaamiinsa haasteisiin.

Se parantaa ruoansulatusta ja auttaa estämään ummetusta

Nainen pytyllä

Yksi suuri syy ruoansulatuksen ongelmiin ja ummetukseen on veden vähäinen määrä elimistössä. Jos juot vettä tyhjään vatsaan, voit edistää suolistosi toimintaa sekä estää ruoansulatuksen ongelmia.

Vesi estää ja hillitsee sairauksia

Jatkuva vedenjuonti on hyvin tärkeää, mikäli haluat pitää kehosi toiminnan optimaalisella tasolla sekä estää terveysongelmia tulevaisuudessa. Jotta voisit edistää elintesi kunnollista toimintaa, kannattaa muistaa, että vesi voi estää ja jopa hoitaa monia sairauksia. Vedenjuonti tyhjään vatsaan on paras tapa hyötyä tämän nesteen mahtavista kyvyistä, ja jopa ne ihmiset, joilla jokin sairaus jo ilmenee, saattavat hyötyä veden kyvyistä, sillä jotkut huomaavat oireidensa vähentyvän runsaamman vedenjuonnin seurauksena.

Myös ihosi hyötyy vedenjuonnista

Viimeisenä hyötynä esittelemme veden vaikutuksen ihonhoidon kannalta. Jos juot vettä aamulla tyhjään vatsaan, voit edistää ihosi terveyttä, ja yhden tai kahden lasillisen juonti on takuuvarma keino pitää ihosi kosteutettuna, kiinteänä ja nuorekkaana. Vesi auttaakin ihon pitämisessä joustavana, ja se myös estää ennenaikaisten ryppyjen ilmestymistä.

Ei siis ole mitään syytä, miksi sinun ei kannattaisi aloittaa vedenjuontia tyhjään vatsaan aamuisin – helppoa, mutta äärimmäisen hyödyllistä niin kehosi terveydelle kuin yleiselle hyvinvoinnillesi.