Veden poistaminen korvasta

· lokakuu 29, 2018
Korvaan mennyt vesi ei välttämättä vaivaa aluksi kovinkaan paljon, mutta se on tärkeää saada pois, sillä se voi aiheuttaa kuulo-ongelmia ja tulehduksia.

Jokainen on varmasti jossain vaiheessa saanut vettä korvaansa altaassa tai luonnonvedessä uidessa. Tämä tunne on yksi epämukavimmista, sillä se vaikuttaa kuuloon ja aiheuttaa jatkuvaa, häiritsevää huminaa. Tilannetta pahentaa vielä se, että veden poistaminen korvasta on hyvin vaikeaa ja muuttuu yleensä melkoiseksi akrobatiaksi.

Usein sanotaan, että veden poistaminen korvasta onnistuu korvaa naputtelemalla tai nukkumalla kyljellään, mutta nämä eivät aina tehoa. Onneksi tähän ongelmaan on olemassa monia oikeasti tehokkaita vinkkejä ja kotikonsteja. Jaamme niistä seuraavaksi neljä parasta.

Vinkkejä veden poistamiseksi korvasta

Korvaan mennyt vesi on hyvin yleinen ongelma, erityisesti kesällä. Tästä syystä on kehitetty vaikka miten paljon vinkkejä ja menetelmiä sen saamiseksi pois helposti. Apteekeissa myydään erityisiä korvatippoja, jotka ovat melkein kuin alkoholia. Ne poistavat korvaan menneen veden.

Jos veden poistaminen korvasta ei onnistu helposti ja ongelmaan liittyy muita oireita, on hyvä mennä lääkäriin. Muita oireita voivat olla:

1. Tyhjennys paineen avulla

korvaa kuumottaa

Korvaan mennyt vesi yleensä säikäyttää, ja ihminen alkaa naputtaa pään vastakkaista puolta. Vaikka tämä tekniikka joskus toimiikin, vielä tehokkaampi keino on asettaa kämmen vettä sisältävän korvan päälle ja painaa sitä niin, että syntyy imu, joka ohjaa veden pois korvakäytävästä.

Tätä tehdessä on tärkeää pitää pää kallistettuna sivulle ja vältettävä liiallista painetta, sillä se voi saada veden menemään syvemmälle.

2. Kallista päätä sivulle

Tämä temppu onnistuu useammalla tavalla:

  • Voit kallistaa päätä sivulle ja taputtaa niskaa tai toista korvaa kädellä, jotta vesi irtoaa ja valuu pois.
  • Jos vesi on hyvin syvällä, toinen keino on pomppia pää kallellaan. Hyppiminen aiheuttaa tarvittavan paineen ja irrottaa veden.
  • Näitä menetelmiä voi tehostaa vielä vetämällä korvannipukkaa hieman alaspäin korvakäytävän avaamiseksi. 

3. Nuku kyljelläsi

veden poistaminen korvasta kyljellään nukkumalla

Tämä konsti on melko helppo ja toimiva. Nuku vain kyljellä vettä sisältävä korva alaspäin ja anna painovoiman hoitaa homma.

Voit kohottaa päätä hieman niin, että se on samassa linjassa sängyn kanssa. Näin korvakäytävä on suorassa ja vesi pääsee pois helpommin.

4. Hiustenkuivaaja

Hiustenkuivaajan käyttö sopii hyvin veden haihduttamiseen korvan sisältä.

Laita hiustenkuivain mahdollisimman matalalle lämmölle ja pidä sitä riittävän etäällä korvasta, jotta et polta itseäsi. Pidä hiustenkuivain päällä hetken.

Vesi poistuu korvasta kuivaajan aiheuttaman ilman takia tai sitten se haihtuu ja kuivuu pois lämmöstä johtuen.

5. Boorihappoa ja alkoholia sisältävä liuos

veden poistaminen korvasta alkoholin avulla

Alkoholi imee hyvin tehokkaasti vettä ja on erittäin tehokas tilanteissa, joissa korvaan on mennyt vettä.

  • Pudota muutama tippa korvaan ja anna vaikuttaa 5 minuuttia. Kallista päätä sitten sivulle ja anna nesteen valua ulos.

Jos sinulla ei ole tällaista liuosta, voit käyttää hyvin myös muuta apteekista saatavaa alkoholia. Muista, että veden jättäminen korvaan voi aiheuttaa tulehduksia.

6. Etikka ja alkoholi

Tämä on äärimmäisen tehokas keino poistaa vesi korvasta. Sekoita alkoholi etikan kanssa ja pudota muutama tippa korvaan. Anna vaikuttaa 5 minuuttia ja kallista sitten päätä sivulle niin, että vesi valuu pois. Tämä auttaa saamaan veden pois korvasta paljon helpommin ja haihduttaa tehokkaasti jäljelle jääneen veden.

Tämä konsti sopii loistavasti myös vaikun poistamiseen.

7. Vetyperoksidi

veden poistaminen korvasta vetyperoksidilla

Vain muutama tippa vetyperoksidia riittää. Anna sen vaikuttaa 5 minuuttia korvassa. Kallista sitten päätä sivulle ja anna veden valua pois kokonaan.