Vapaa ihminen vetää puoleensa mahdollisuuksia

Jotta voisit ylittää esteitä, sinun täytyy olla rohkea ja vakuuttunut siitä, että ansaitset olla vapaa. Myönteinen asenne on elintärkeä, mikäli haluat saavuttaa vapauden ja onnen - kaksi asiaa, jotka ovat korvaamattoman arvokkaita.
Vapaa ihminen vetää puoleensa mahdollisuuksia

Viimeisin päivitys: 04 maaliskuuta, 2019

Vapaa ihminen vetää puoleensa mahdollisuuksia, sillä persoonallisuutensa, avarakatseisuutensa ja motivaationsa vuoksi hän ei koe olevansa sidottu mihinkään asiaan niin suurissa määrin, että se estäisi häntä saavuttamasta tavoitteitaan.

Moni meistä kuitenkin uskoo, että vapaus on jotakin abstraktia, että todellisuuden sijasta se on ainoastaan tavoite ja epätavallinen asia – jotain, jota ihminen ei luultavasti tule saamaan. Jotkut rajat voivat olla olemassa perheen, romanttisten suhteiden ja jopa ihmisen omien rajoittavien ajatusten vuoksi, ja nämä voivat olla todellisia esteitä niille unelmille, joita ihmisellä on.

Tällä kertaa kutsummekin sinut pohtimaan syvällisemmin kysymystä vapaudesta ja onnellisuudesta – ovatko nämä asioita, jotka sinulla on?

Vapaa ihminen seuraa unelmiaan ja tavoitteitaan

Ajatus vapaudesta, jonka avulla ihminen vetää puoleensa mahdollisuuksia, menee pidemmälle kuin käsitykseen vetovoiman laista. Tätä vapautta varten tarvitaan ennen kaikkea tietyn tyyppinen asenne, ja tämä asenne on niin arvokas, että sinun kannattaa alkaa soveltaa sitä omassakin käytännön elämässäsi.

Ei riitä, että haluat jotakin asiaa hyvin paljon ja haluat saada sen tulemaan luoksesi omin avuin. Jos olet paikoillasi ja ainoastaan odotat, et koskaan saa tehokkaita aseita tavoitteidesi saavuttamiseen. Kyseessä ovat nimittäin omat ajatuksesi ja tämän kautta tunteet, jotka ajatuksistasi luodaan, jotka saavat aikaan toimintaa.

Puhuessamme vapaista ihmisistä emme tarkoita sellaisia, joilla ei ole lainkaan kiintymyksiä tai siteitä. Sinun ei siis tarvitse olla yksineläjä, jos haluat olla vapaa ajatuksiltasi.

Ennen kaikkea viittaamme seuraaviin asioihin, jotka ovat takuuvarmasti avuksi vapauden saavuttamisessa:

Vapaa ihminen vetää puoleensa mahdollisuuksia.

Huolimatta siitä, miltä näytät, asenne ratkaisee

Asenteesi on se kilpi, jota vastaan mikään vihollinen ei ole tarpeeksi voimakas tai kokenut sinut kukistaakseen. Asenteesi on aina se paras asu, jonka voit päällesi laittaa aamuisin kotoa lähtiessäsi.

  • Asenteessa on kyse siitä uskomusten, arvojen, motivaatioiden ja aikeiden joukosta, joka määrittelee sinut.
  • Asenteen ei koskaan tulisi määrittyä sen perusteella, mitä toiset ihmiset sinulta odottavat. Tällaisessa tilanteessa et enää ole vapaa.
  • Henkilö, jolla on voimakas ja vapaa asenne, pystyy tekemään selväksi sen, mitkä hänen tarpeensa ja tarkoituksensa ovat. Hän on vilpitön ja johdonmukainen sekä tekemisiänsä että sanomisiansa koskien.

Jotta voisit olla vapaa, sinun täytyy pohtia mitä ansaitset

Kukaan ei saa jotakin, jos hän ei ensin usko, että hän sen ansaitsee. Tämä on hyvin yksinkertaista, mutta vaikka asia kuulostaakin helpolta, tilanteet eivät aina mene juuri näin.

  • Ensinnäkin sinun tulee piirtää ohut raja sen välille, mitä haluat ja mikä on saavutettavissa olevaa. Tämä raja on nimeltään objektiivisuus.
  • Tässä on esimerkki kyseisestä rajasta: haluat tulla miljönääriksi, mutta on kuitenkin selvää, että et tule muuttamaan asioita yhdessä päivässä, vaikka miten pakottaisit itsesi keskittymään vain tähän tavoitteeseen.
  • Se, minkä ansaitset ilman epäilystäkään on se, mikä tekee sinut onnelliseksiJa tämä asia on taistelun arvoinen – mikään tai kukaan ei voi asettaa sille rajoja, kunhan vain teet kaiken kunnioituksen puitteissa.
  • Vapaus on se ovi, josta kuljet sylissäsi suuri määrä henkilökohtaista rohkeutta. Siksi on välttämätöntä, että vakuutat itsesi siitä, että ansaitset kyseisen asian, ja että sinulla on oikeus saavuttaa unelmasi.

Sinun täytyy ottaa tämä ensimmäinen askel ilman pelkoa, jota mietimme tarkemmin seuraavaksi.

Jotta saavuttaisit unelmasi, sinun tulee ottaa ensimmäinen askel ilman pelkoa.

Mahdollisuudet sijaitsevat pelon toisella puolen

Jotta voisit saavuttaa tavoitteesi, sinun on välttämätöntä tietää, kuinka viholliset voidaan kukistaa. Usein on kuitenkin niin, että ihmisen pelot ovat kaukana lihasta ja verestä – tällöin ne ovat omassa mielessäsi.

Sinulla voi esimerkiksi olla pelkoa siitä, kuinka ympärilläsi olevat ihmiset tulevat reagoimaan, jos sanot ääneen sen mitä, haluat: uusi työpaikka, koulun penkille palaaminen, toiseen kaupunkiin muutto, matkalle lähteminen, ympäristön vaihtaminen…

Pelko on vakuuttuneisuutta siitä, että et tule onnistumaan. Tällainen matala itsetunto on tavallinen asia, ja kielteinen omakuva voi saada sinut tuntemaan itsesi sellaiseksi, että et tule saavuttamaan jotakin tiettyä asiaa.

Sinun täytyy ajatella tässäkin kohtaa, että ansaitset saavuttaa unelmasi. Siksi rajoittavat ajatukset tai käsitykset siitä, että junasi on jo lähtenyt asemalta ja joudut elämään tämänhetkisessä tilanteessasi, voivat olla todellisia vihollisiasi.

Se loistava tunne, jonka vapaa ihminen kokee

Jos mielesi ja sydämesi ovat vapaita, tuloksena on yhtä paljon tuotteliaisuutta kuin elämäsi rikastumistakin. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että olet tietoinen vahvuuksistasi ja kyvyistäsi, ja otat ne käyttöön kaikessa, mihin ryhdyt.

Avoin ja joustava mieli, joka tunnistaa virheet ja luo uusia strategioita päästäkseen niistä yli, on mieli, joka vetää puoleensa mahdollisuuksia.

Toisaalta on niin, että ne ihmiset, jotka rakastavat muiden miellyttämistä, tai jotka eivät koskaan uskalla lähteä omalta mukavuusalueeltaan (jolla kaikki on ohjelmoitua ja ennalta-arvattavaa), sulkevat oven kaikelle uudelle. He torjuvat ne raikkaat tuulet, jotka ovat täynnä unelmia ja jotka sisältävät parhaat mahdollisuudet.

Entä sinä, uskallatko olla vapaa?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ferreras, E. (2007). La autoestima. Anales de Mecánica y Electricidad.

  • Atienza, F. L., Moreno, Y., Balaguer, I., & Rosenberg, M. (2004). Escala de autoestima de Rosenberg. Apuntes de Psicologia. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.biochi.2007.09.002

  • Regent, P. (2011). Zona de confort. Revista de Antiguos Alumnos Del IEEM.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.