Vältä näitä tapoja, jos haluat estää rintojen riippumisen

· huhtikuu 9, 2017
Oletko huolissasi rintojen ennenaikaisesta löystymisestä ja riippumisesta? Tässä artikkelissa esittelemme 7 huono tapaa, jotka voivat nopeuttaa rintojen riippumista.

Rintakudoksen löystyminen ja rintojen ”riippuminen” on täysin luonnollinen, ikääntymiseen liittyvä prosessi. Sama ilmiö tapahtuu kaikkialla elimistössä, kuten kasvoissa, kaulalla ja käsivarsissa. Kyseessä on esteettinen vaiva, josta ei ole mitään vaaraa terveydelle, mutta se voi häiritä etenkin jos rinnat tuntuvat riippuvan jo varhaisella iällä.

Rintojen riippuminen on yleistä etenkin suuririntaisilla naisilla, mutta tämä ei poissulje sitä etteikö myös pienirintaisten rintakudos löystyisi ajan myötä.

Maan vetovoima, imetyksen aiheuttamat muutokset ja painon heittely voivat kaikki löystyttää ihoa ja rintakudosta, ja vaikuttaa rintojen ulkomuotoon. Tämän lisäksi on monia erilaisia elämäntapatekijöitä, jotka voivat löystyttää rintojen ihoa ja saada rinnat riippumaan ennen aikojaan. Nämä tavat eivät välttämättä vaikuta samalla tavalla kaikkiin naisiin, mutta ne voivat aiheuttaa rintojen löystymistä jo ennen 30. ikävuotta. Kun olet tietoinen näiden tapojen vaikutuksesta rintoihisi, osaat välttää niitä.

1. Tupakointi

Tupakointi

Tupakointi ei vaikuta pelkästään elimistön tärkeiden prosessien ja elinten toimintaan, vaan se voi heikentää myös lihaksia ja ihoa. Tupakoivien iho kärsii kuivuudesta, joka voi johtaa ennenaikaisten ryppyjen muodostumiseen. Tämän lisäksi tupakan sisältämä myrkyt kiihdyttävät ihon elastisuuden ja kiinteyden heikentymistä, sillä myrkylliset aineet hidastavat kollageenin tuotantoa ja heikentävät verenkiertoa iholla.

Pitkän ajan kuluessa tupakoinnin vaikutus kiihdyttää elimistön vanhenemisprosessia ja johtaa ihon löystymiseen myös rintojen alueella.

Kaipaatko apua tupakoinnin lopettamiseen? Lue: Lopeta tupakointi näiden 4 vinkin avulla

2. Väärän kokoisten rintaliivien käyttö

Hämmentävän moni nainen käyttää tietämättään väärän kokoisia rintaliivejä. Hyvin istuvat, joustavat liivit mukautuvat helposti kehon muotoihin, mutta huonosti istuvat liivit voivat johtaa rintakudoksen löystymiseen.

Kun rintaliivit ovat liian tiukat, ne voivat heikentää verenkiertoa rintakudokseen.

3. Huono ryhti

Huono ryhti

Huono ryhti aiheuttaa lihasjännitteitä ja lihaskipuja, ja voi vaikuttaa selän ja niskan muotoon. Tämän lisäksi huono ryhti voi kiihdyttää rintojen riippumista.

Istuminen tai seisominen huonossa, lysähtäneessä asennossa johtaa siihen, että rinnat eivät ole luonnollisessa asennossaan – tämä johtaa ylimääräiseen rasitukseen niiden tukikudoksissa, jolloin kudokset alkavat venyä ja löystyä. Voi olla vaikea kuvitella, miten paljon niinkin yksinkertainen asia kuin hyvä ryhti voi vaikuttaa rintoihin, mutta se on rintojen kiinteyden kannalta erittäin tärkeää.

4. Liikunnan puute

Liikunnan puute johtaa moniin negatiivisiin seurauksiin sekä kehon sisä- että ulkopuolella. Liikkumattomuus lisää riskiä kroonisiin sairauksiin, ylipainoon ja muihin vaivoihin, jotka heikentävät elämänlaatua.

Myös rintalihakset kaipaavat harjoitusta, ja jos et ole koskaan tehnyt punnerruksia tai muita rintakehää ja yläkroppaa treenaavia harjoituksia, on hyvin mahdollista että rintasi alkavat riippua aktiivisia ikätovereitasi aikaisemmin. Kiinteät lihakset kiinteyttävät myös ihoa, vauhdittavat aineenvaihduntaa ja ehkäisevät painon nousua.

5. Unohdat aina aurinkosuojan

Aurinkorasva

Aurinkosuojan käyttö ehkäisee ennenaikaisia ihovaurioita ja ihon vanhenemista. UV-säteilylle altistuminen voi myös vakavimmillaan johtaa ihosyöpään.

Monet ymmärtävät auringon vaarat, mutta eivät suojaudu sen säteiltä riittävän tehokkaasti. Korkeakertoimista aurinkosuojaa tulisi käyttää aina, ei pelkästään ulkomaanmatkoilla tai lomalla. Auringon säteet vaikuttavat ihoon myös pilvisellä säällä ja talvella, joten aurinkosuojaa tulisi käyttää vuoden ympäri.

Auringon säteet vaikuttavat eniten kasvojen, kaulan, rintakehän ja käsivarsien ihoon, sillä nämä altistuvat sille muita ihoalueita useammin. Aurinko vauhdittaa ihosolujen vanhenemista, ja johtaa ihon ryppyyntymiseen ja löystymiseen: kun rintakehän iho löystyy, myös rintojen alueen iho kärsii ja rinnat alkavat riippua.

6. Noudatat tiukkaa ruokavaliota

Rajoittavat ruokavaliot ja erilaiset ihmedieetit voivat vaikuttaa lihasten ja ihon terveyteen huomattavasti. Jos rajoitat ruokailuasi liikaa, voi tämä johtaa nopeasti ihon tukikudosten löystymiseen, lihasmassan katoamiseen ja rintojen riippumiseen ennen aikojaan.

Monet rajoittavista ruokavalioista eivät sisällä riittävästi ravintoaineita, joten ne tuovat kyllä tuloksia laihtumisen suhteen, mutta ne eivät ole pysyvä vastaus painon kontrollointiin. On tärkeää nauttia monipuolista, ravinteikasta ruokaa, johon kuuluu seuraavia ravintoaineita tasapainoisesti:

  • Terveelliset rasvahapot
  • Vitamiinit
  • Mineraalit
  • Proteiini
  • Kuitu
  • Antioksidantit

7. Alkoholin suurkulutus

Alkoholi

Lasillinen punaviiniä päivässä tuo usein mukanaan hyödyllisiä vaikutuksia, mutta liiallinen alkoholin nauttiminen voi johtaa epätoivottuihin sivuvaikutuksiin. Alkoholi heikentää maksan ja aineenvaihdunnan toimintaa, ja lisäksi se voi heikentää ihon elastisuutta. Tästä johtuen alkoholi löystyttää ihoa ja voi johtaa myös rintakudoksen haurastumiseen ja riippumiseen.

Tässä artikkelissa mainitut tavat voivat olla osasyy rintojen riippumiseen, mutta ne eivät aina suoraan johda rintakudoksen löystymiseen. Näiden tapojen välttäminen ja terveellisen elämän viettäminen on paras keino pitää rinnat nuorekkaina ja kiinteinä, ja pitää samalla huolta koko kehosta.