Vältä näitä 7 asiaa juuri syönnin jälkeen

· tammikuu 21, 2018
Useimmat meistä tekevät eräitä virheitä syönnin jälkeen, ja niiden tuloksena voi olla epämukavuutta, ruoansulatuksen huononemista sekä jopa ravinteiden imeytymisen häiriintymistä. Jatka lukemista, sillä nyt kerromme aiheesta tarkemmin!

Vaikka saattaakin vaikuttaa siltä, että syömisen ja sen jälkeen tekemiesi asioiden välillä ei ole mitään selkeää yhteyttä, on kuitenkin eräitä virheitä, joita kannattaisi välttää aina aterioiden jälkeen.

Jos siis haluat pitää terveyttäsi yllä tehokkaammin sekä lisätä hyvinvointiasi, ota muistiin seuraavat viisi vinkkiä, jotka koskevat tapoja, joita ei suositella heti ruokailun jälkeen.

Jatka lukemista, sillä joukossa saattaa olla yllätyksiä!

1. Liikunta

Ei ole hyväksi harrastaa liikuntaa heti syönnin jälkeen. On parempi urheilla ennen ateriaa tai pidemmän ajan kuluttua sen jälkeen, kun olet syönyt – tässä tulisi odottaa ainakin kahden tunnin verran.

Jos teet vatsalihasliikkeitä, saatat aiheuttaa itsellesi hikkaa ja pahoinvointia, kuten myös vammoja ja kramppeja.

Jos tämä on kuitenkin se ainoa aika päivästä jolloin voit harrastaa liikuntaa, kannattaa valita rentouttava kävelylenkki.

2. Tupakointi

 

älä tupakoi heti syönnin jälkeen

Tupakka ei tietenkään ole koskaan hyväksi ihmiselle, mutta tämän haitallinen vaikutus on paljon suurempi silloin, kun kehosi ruoansulatus käsittelee juuri syömääsi ruokaa.

Kyseisen jakson aikana kaikki kehon järjestelmät ovat toiminnassa, joten jos tupakoit näinä aikoina, nikotiini tulee imeytetyksi paljon nopeammin kuin muulloin.

Mitä huonoja seurauksia tällä sitten on? Se, että tupakan negatiiviset vaikutukset ovat suuremmat.

Lisäksi muista, että tupakka voi estää tärkeiden vitamiinien ja mineraalien imeytymisen, kuten koskee esimerkiksi kalsiumia sekä C- ja D-vitamiinia.

Vältä tupakointia ainakin 20 minuuttia syönnin jälkeen.

3. Ole varovainen syönnin ja nukkumaanmenon peräkkäisyyden kanssa

Jos menet nukkumaan heti syötyäsi, saatat mahdollisesti asettaa itsesi vaaraan.

On niin, että vaikka tämä tapa ei aiheutakaan painon lisääntymistä, kuten joskus luultiin, se voi kuitenkin lisätä närästystä sekä saada suuremmaksi riskin halvaukseen kuolemisesta.

Ratkaisu tähän on onneksi yksinkertainen: noudata asiantuntijoiden antamaa suositusta, jonka mukaan tulisi odottaa ainakin kaksi tuntia ennen kuin menet nukkumaan.

4. Suihkussa tai kylvyssä käynti

Nämä asiat eivät ole ollenkaan suositeltavia syönnin jälkeen, ja sama pätee myös uimiseen.

Tämä johtuu siitä, että kun käymme kylvyssä tai muussa vastaavassa, kehomme lämpötila kohoaa hitaasti, mikä tekee siitä välttämätöntä, että keho lähettää enemmän verta kuin normaalisti.

Kaikki tämä voi vaikuttaa ruoansulatuksen prosessiin sekä hidastaa ruoansulatusta.

Mikä tähän sitten on ratkaisuna? Odota ainakin puolen tunnin ajan ennen kuin käyt suihkussa tai kylvyssä, ja voit välttää nämä haitalliset vaikutukset.

5. Teen juonti

Tämän juoman nauttiminen ruoan jälkeen on kyllä melkoisen tavallinen tapa, mutta itse asiassa se ei kuitenkaan ole kovin terveyttä edistävää.

Tarkoitamme tässä sellaista teetä, joka estää raudan imeytymistä, ja tämä on asia, joka tulee muistaa etenkin silloin, jos kärsit anemiasta.

Jos sinulla siis on puutetta raudasta tai olet raskaana, olisi parasta olla juomatta teetä ainakin tunnin ajan ruoan nauttimisen jälkeen.

Mikäli haluat kuitenkin nauttia jonkin kuuman juoman, on hyvä valita teen sijasta kahvi, sillä se ei saa aikaan tällaisia haittoja.

6. Hedelmien syönti

 

kulhollinen hedelmiä

Vaikka saattaakin vaikuttaa, että asia on päinvastoin, hedelmien syönti ruokailun jälkeen ei ole kovin suositeltavaa.

Tämä johtuu siitä, että hedelmän käsitellyksi tuleminen ruoansulatuksessa ei aina ole aivan yhtä helppoa kuin voisi luulla. Hedelmät nimittäin vaativat monia erilaisia entsyymejä tullakseen käsitellyiksi kehossa.

Lisäksi hedelmissä olevat yksinkertaiset sokerit tarvitsevat aikaa, jotta ne voivat täysin tulla imeytetyiksi kehoon.

Näin ollen olisi parasta syödä hedelmiä vain silloin kun vatsa on tyhjä, sillä näin voit hyötyä täysillä näiden tuotteiden sisältämistä loistavista ravinteista, kuidusta ja yksinkertaisista sokereista.

Muista, että hedelmä koostuu pääosin fruktoosista, ja se voi tulla muunnetuksi glukoosiksi paljon nopeammin kuin kuvittelet. Tämän vaikutuksen voi kuitenkin pitää loitolla siten, että hedelmiä syödään oikealla tavalla.

Katso siis, että valitset parhaan hetken hedelmille, jotta kehosi voisi imeyttää kaikki niiden sisältämät ravinteet.

7. Vyön kireällä pitäminen

Jos sinulla on tapana käyttää vyötä, varmista, että se ei ole liian tiukalla heti ruoan syönnin jälkeen. Tämä yksinkertainen asia saattaa nimittäin aiheuttaa paljon kiusallisia ruoansulatuksen ongelmia.

Muista tämä neuvo, ja voit paljon paremmin varmistaa sen, että ruoansulatuksesi toimii ja pystyt pitämään yllä hyvinvointiasi.

Olitko jo aiemmin tietoinen kaikista näistä ohjeista koskien asioita, joita ei suositella ruokailun jälkeen tehtäviksi? Pidä antamamme perusvinkit mielessä, ja voit parantaa kehosi toimintaa oleellisesti!