Valittamisen yllättävät haitat terveydellesi

tammikuu 30, 2018
Negatiivinen asenne voi aiheuttaa haittaa omalle hyvinvoinnillesi ja myös ympärilläsi oleville ihmisille. Nyt kerromme siis valittamisen terveyttä vähentävistä seurauksista - jatka lukemista ja ylläty, sillä tämä tavallinen tapa ei ole niin harmiton kuin luulet!

Kehosi terveyden parantaminen on yksi kaikken tärkeimmistä askelista sen suhteen, että ihminen voisi elää onnellista ja täyttymyksellistä elämää.

On kuitenkin muistettava, että tämä on erittäin hauras asia, sillä mikä tahansa asia, olipa kyseessä yksinkertainen tai monimutkainen juttu, voi vaikuttaa kehon terveyteen suuresti.

Tästä faktasta seuraa sitten se, että jatkuva valittaminenkin on yksi esimerkki huonosti terveyteen vaikuttavasta asiasta. Huolimatta siitä, mitä moni sanoo, lannistavien lauseiden sanominen ympärilläsi oleville ihmisille vaikuttaa omaan hyvinvointiisi ja myös muiden terveyteen.

Jotkut ihmiset valittavat paljon, mutta eivät edes ole tästä tietoisia. He käyttäytyvät näin siksi, että kyseessä on tapa. Jotkut taas valittavat tarkoituksella.

Olipa asia miten tahansa, valittaminen on asia, jolla toisia kidutetaan negatiivisuudella.

Jatka lukemista ja tee muutoksia omaan elämääsi, jos huomaat olevasi itsekin valittaja – lopeta omasi ja muiden terveyden heikentäminen negatiivisuudella!

Valittaminen: tapa, joka vaikuttaa ihmisen terveyteen

On olemassa suuri määrä sellaisia tapoja, jotka eivät ole kehosi terveyden kannalta hyviä. Näistä voidaan mainita vaikkapa tupakka, alkoholi ja istuma-asentoon painottuva elämäntyyli.

Kaikki näistä tottumuksista ovat myrkyllisiä terveydellesi. On myös sellaisia tapoja, joiden ei tiedetä olevan haitallisia terveyden kannalta tai joita ei koeta tällaisina.

Yksi näistä on valittaminen.

Tämä saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta jatkuvassa negatiivisuuden tilassa oleminen ja sen jakaminen toisten kanssa ei ole vain epämukavaa ympärilläsi oleville. Se on epämukavaa myös itsellesi.

Negatiivisuuden vaikutukset ihmisen aivoissa

aivot

Aivosi toimivat tietoa, ajatuksia, dataa ja vahvistuksia säilyttäen. Ikävä kyllä aivosi eivät kuitenkaan tee eroa hyvän ja huonon välillä. Tämän vuoksi sitten kaikkein toistetuimmat asiat tapahtuvat helpommin, ja nämä ovat usein niitä negatiivisia.

Kun olet jatkuvassa negatiivisuuden tilassa, tämä vaikuttaa hermostosi pääelimeen ilman, että edes huomaisit asiaa.

Vähitellen aivot tottuvat tämän tyyppisiin ajatuksiin, ja ne ovat niitä, jotka tulevat helpommin esille lähitulevaisuudessa.

Aivojen toiminta

Aivojen toiminta koostuu useammista synapseista (hermoyhteydet), jotka vastaavat tiedon kantamisesta. Nämä aktivoituvat sillä hetkellä kun sinulla on jokin ajatus tai idea. Niitä auttaa sähköpulssi.

  • Ajan kuluessa ja tiedon kerääntyessä ihmisen synapsit tulevat voimakkaammiksi.
  • Kun ajattelet negatiivisia ajatuksia jatkuvasti, aivosi luovat rakenteensa uudelleen.

Siten käy niin, että tulet tekemään näistä ajatuksista hyvin tavallisia ja helposti saatavilla olevia seuraavia hermorefleksejä varten.

Voidaan sanoa, että valittaminen on kuin oman itsen tuhoamista sisältäpäin. Toisin sanoen se heikentää kehosi terveyttä.

Toissijaiset vaikutukset terveydellesi, kun valitat

nainen ja post-it -laput

Keskushermostosi ei ole se ainoa taho, joka kärsii negatiivisista asenteistasi. Muutkin kehosi alueet nimittäin tulevat muuttumaan tämän huonon tottumuksen vuoksi.

Sellaiset osat kuten sydämesi ja ruoansulatuksesi kärsivät suuresti valittamisesta. Tämä lisää todennäköisyyttä sille, että saat vakavia ongelmia, kuten diabeteksen, liikalihavuutta tai korkean verenpaineen.

Yleisesti ottaen on niin, että ihmisen vastustuskyky heikkenee, jos hän valittaa jatkuvasti.

Nämä ongelmat liittyvät kortisoliin, joka on se hormoni, jota erittyy adrenaliinirauhasesta stressaavissa tilanteissa. Kun sitä tuotetaan liikaa, ihmisen vastustuskyky häiriintyy. Kun näin käy, alkaa sitten ilmetä ongelmia.

Negatiivisten ihmisten kanssa olemisen seuraukset

On monia, jotka kritisoivat jatkuvasti. Tämä valittaminen koskee niin yhteiskuntaa kuin pieniä yksityiskohtiakin, kuten toisten käyttämiä vaatteita.

Kritiikki ei ole huonoa silloin, kun sitä käytetään ihmisen kasvun edistämiseksi. On kuitenkin niin, että negatiivisuus ja kritisointi liittyvät toisiinsa. Ne muodostavat tottumuksen, josta ei ole mitään hyötyä.

Valittaminen ei ole se ainoa asia, joka vastaa siitä, että terveytesi murenee, sillä kun olet negatiivisten ihmisten ympäröimänä, tämäkin vaikuttaa asiaan.

Valitukset ja surullisuus sekoittuvat useimpien ihmisten aivoissa. Aivot yrittävät samankaltaistaa toimintaansa ja vahvistaa sitä laittaakseen sen ”paikoilleen”. Tämä sisältää sen, kun et osoita kiinnostusta tiettyä tilannetta kohtaan. Hermostosi pääelin tulee pelkästä empatiasta etsimään syytä surullisuuteen ja valituksiin.

Tämä ei kuitenkaan ole asia, jota ilmenee vain negatiivisten asioiden yhteydessä, sillä onnellisuuskin voi olla jaettua ja aiheuttaa hyviä tuntemuksia.

On monenlaisia tunteita

mies valitsee itselleen naaman

Ihminen on tunteellinen olento, ja siksi onkin mahdotonta välttää surullisuuden, melankolian tai ahdistuksen jaksoja. On kuitenkin parasta, että näiden välillä pidetään tasapaino.

Jokaisen vaiheen tulisi ilmaantua vähitellen sekä rauhan ja kypsyyden kera. Jos olet surullisuuden jaksossa, sinun tulee päästä itsesi ohitse ja elää.

Samalla on hyväksi käyttäytyä siten, että et loukkaa toisia. Tee siis parhaasi tehdäksesi elämästäsi niin positiivista kuin mahdollista, ja terveytesi tulee kiittämään sinua.

Nyt kun tiedät, mitä seurauksia jatkuvalla valittamisella ja negatiivisuudella on terveytesi kannalta, pyritkö näistä tavoista eroon?

UUTISIA VERKOSSA