Joskus vahvana oleminen tai luovuttaminen ovat ainoat vaihtoehtosi

· tammikuu 22, 2017
Elämässä tulee aikoja, kun tuntuu että kaikki menee pieleen. Älä anna periksi, vaan jatka taistelua pää pystyssä. Peli ei ole vielä menetetty ja parhaat ajat ovat vasta edessäpäin.

Elämässä ilmenee kausia, joiden aikana mikään ei tunnu onnistuvan ja vastoinkäymiset tuntuvat musertavilta. Ehkä tunnet olosi hylätyksi, riittämättömäksi ja voimattomaksi. Tuntuu siltä kuin kaikki olisivat sinua vastaan, etkä pysty tekemään asialle mitään tai parantamaan tilaasi.

Huomaat kuitenkin näinä aikoina itsessäsi jotain aivan uutta ja voimaannuttavaa: tulet tajuamaan, että joskus vahvana oleminen on ainoa vaihtoehtosi.

Suositeltua lukemista: Sano ja toimi oikein, jos haluat hyvän omatunnon

Elämä heittää usein eteemme vaikeuksia ja haasteita, jotta pystyisimme oppimaan niistä. Vaikeuksien kautta löydät omat voimavarasi ja tiedät, ettei koskaan kannata luovuttaa. Olosi saattaa tuntua toivottomalta ja ihmettelet, miksi kaikki negatiivinen osuu kohdallesi, mutta ymmärrät samalla että pystyt selviämään tilanteesta voittajana. Samalla tunnistat, että tapahtuipa mitä tahansa, selviät siitä.

Kahden hiiren tarina

Itkevät kuut

Alta löydät ajatuksia herättävän Jorge Bucayn kirjoittaman lyhyttarinan, jossa kaksi hiirtä yrittää selvitä tukalasta tilanteesta.

Suositeltua lukemista: 5 merkkiä masennuksesta, joita et välttämättä tunnista

“Olipa kerran kaksi hiirtä, jotka putosivat kermatynnyriin. He alkoivat upota syvemmälle välittömästi, sillä paksussa kermassa kelluminen oli mahdotonta – se oli kuin juoksuhiekkaa.

Hiiret uivat ympäri tynnyrin reunaa yrittäen etsiä keinoa nousta pois tynnyrin reunaa pitkin, mutta tämä oli mahdotonta. Hiiret eivät voineet tehdä muuta kuin jatkaa uimista tai vajota tynnyrin pohjalle.

Uiminen muuttui vaikeammaksi ja vaikeammaksi minuutti minuutilta.

Yksi hiiristä vinkaisi:

– En pysty tähän enää. Emme pääse koskaan ulos tästä tynnyristä, emmekä voi jatkaa uimista loputtomiin. Ei ole mitään järkeä pitkittää tätä kärsimystä, sillä tulemme kuolemaan varmasti. Turha jatkaa yrittämistä.

Hiiri lopetti jalkojensa vatkaamisen kermassa ja upposi nopeasti paksun valkoisen nesteen sekaan.

Toinen hiiristä oli kuitenkin sinnikkäämpi ja kenties härkäpäisempi ja hän totesi itselleen:

– Noin en kyllä halua kuolla! Jos kuolema korjaa minut, aion taistella viimeiseen henkäykseen saakka. En halua kuolla sekuntiakaan ennen aikaani.

Joten hiiri jatkoi uimista kermassa tuntikausien ajan. Jatkuva hiiren jalkojen potkiminen ja pyristely alkoi kirnuta kermasta voita.

Hämmästynyt hiiri pystyikin pian loikkaamaan ulos tynnyristä ja se vinkui ilosta koko loppumatkan kotiin.”

Nainen roikkuu

Suositeltua lukemista: Elämässä kaaduttuasi, nouse ylös

Miksi luovuttaa? Jokaisella meistä on syvällä sisimmässämme taistelutahtoa, joka mahdollistaa jaksamisen vaikeinakin hetkinä. Monet meistä kuitenkin antavat periksi liian helposti kermaan hukkuneen hiiren tavoin. Sitkeys ja sinnikkyys palkitaan, ja usein selviät tilanteesta kuin tilanteesta päättäväisyydellä.

Älä koskaan anna periksi, vahvuus on ainoa vaihtoehtosi

Joskus annamme periksi, sillä meiltä puuttuu motivaatio. Kuvittele mielessäsi pahin mahdollinen tilanne, jonka voit kokea ja mieti sitten vaihtoehtojasi: joko sinun on annettava periksi tai oltava vahva.

Joskus meillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vahvana. Tämä pätee etenkin tilanteissa, joissa sinun on oltava vahva läheistesi vuoksi ja etenkin vanhemmat voivat samaistua tähän ajatukseen. Vanhemmat tietävät, että ainoa vaihtoehto on pysyä vahvana, sillä jos he epäonnistuvat, he vievät mukanaan myös rakkaansa.

Kukka kasvaa asfaltin rakosesta

Olet ehkä jo kohdannut vaikeita tilanteita elämässäsi tai pahimmat kaudet ovat vielä edessä. Kun iskeydyt pohjamutaan, on ainoa tie ylöspäin. Osa meistä luovuttaa heti kun vaikeuksia ilmenee, mutta myös vaikeudet voivat kasvattaa meitä ihmisinä. Vaikka tilanteessa ei välttämättä siltä tunnukaan, voit myöhemmin katsoa jälkeesi ja olla ylpeä itsestäsi ja oppimistasi asioista, löytämästäsi vahvuudesta ja sitkeydestä.

Suositeltua lukemista: 5 merkkiä siitä, että olet jo täysinäinen nainen

Älä koskaan anna periksi, sillä kaikki hyvä on vielä edessäpäin, etkä varmasti halua jäädä siitä paitsi! Saatat kokea vaikeita hetkiä ja kausia, ja välillä tuntuu etteivät ne tule koskaan päättymään.

Tunnelin päässä on kuitenkin aina valoa, jota kohti tulee pyristellä. Ennemmin tai myöhemmin asiat alkavat muuttua paremmiksi, kunhan jaksat uskoa ja luottaa.

Mieti kaikkea sitä, josta olet jo selvinnyt. Muista, ettei mikään ole ikuista. Ei ilo eikä suru. Löydät varmasti lohtua ja voimaa tästä ajatuksesta. Jatka yrittämistä, taistelua ja toivomista – kaikki tulee vielä muuttumaan hyväksi.