Vahingoitatko itseäsi tietämättäsi?

huhtikuu 10, 2017
Vaikka tämä saattaakin kuulostaa hiukan itsekkäältä, aina silloin tällöin sinun tulisi ajatella vain itseäsi. Lopeta itsesi vahingoittaminen olemalla kiinni menneisyydessä tai vaatimalla itseltäsi liikaa.

Itsensä rakastaminen on aivan ensiarvoisen tärkeä asia elämässä. Ja kuinka usein se kuitenkin tuntuu itsekkäältä ja itserakkaalta?

Omasta itsestäsi huolehtiminen saattaa tuntua nololta, ja tämän vuoksi ehkä satutat itseäsi ilman, että edes ymmärtäisit näin tapahtuvan.

Lue aiheesta lisää: Opettele tervettä itserakkautta niin sinua tullaan rakastamaan haluamallasi tavalla

Ehkäpä uskot, että itsestäsi huolehtimatta jättäminen näyttää sinut muille täydellisenä ihmisenä, joka pyrkii aina tekemään siten kuin toiset haluavat. Näin tulet kuitenkin vain vahingoittamaan itseäsi. Et tällöin kunnioita itseäsi tai pidä itsestäsi huolta.

On monia tapoja joilla satuttaa itseään, mutta jotkut näistä ovat niin hienovaraisia, että niitä ei juurikaan huomaa. Tällä kertaa kerromme siis sellaisista asioista, joita saatat tehdä tiedostamattasi ja joilla aiheutat itsellesi vahinkoa.

Sinun tulisi ymmärtää, että itsesi vahingoittaminen tulee nakertamaan sinua pikkuhiljaa, ja tämän tuloksena tulet olemaan surullisempi.

Peilikuva

Vahingoitat itseäsi jos sanot ”kyllä”, vaikka haluaisit sanoa ”ei”

Toisten miellyttäminen on yksi olennaisimmista periaatteista, joita meille on opetettu. Jostakin syystä meille on opetettu, että pitää olla ystävällinen kaikkia muita kohtaan.

Tämän tuloksena tunnemme olomme huonoksi, jos vastaamme toisten pyyntöihin torjuvasti tai kieltäydymme tekemästä jotakin. Me elämme sellaisessa yhteiskunnassa, jossa ei olla totuttu saamaan vastaukseksi sanaa ”ei”. Tällä on kuitenkin rajansa. Satutat itseäsi, mikäli laitat toisten ihmisten tarpeet omiesi edelle.

Sinä itse olet oma prioriteettisi, ja sinun tulisi arvostaa itseäsi. Jos et näin tee, kuka muu sitten?

Lue aiheesta lisää: 7 merkkiä siitä, ettet rakasta itseäsi tarpeeksi

Lisäksi olisi hyvä idea omaksua sellainen käytäntö, että sanot ”ei” vain silloin, kun todella haluat kieltäytyä. Jos pelkäät sitä kuinka toiset saattavat reagoida, jätät monia asioita sanomatta. Tämä voi olla alku uudelle tavalle elää, johon kuuluu vilpittömyys itseäsi ja toisia kohtaan.

Vahingoitat itseäsi, jos haluat välttämättä olla täydellinen

Kun yrität olla yllä kuvatun tyyppinen ihminen, uskot, että sinun tulee olla toisten silmissä täydellinen. Tämä kuitenkin aiheuttaa vain pelkoa epäonnistumisesta ja virheistä, ja pelko ilmaantuu syyllisyyden tunteiden kanssa.

Nainen kelluu vedessä

Jotta voisit lakata vaatimasta itseltäsi täydellisyyttä, sinun tulee jättää huomiotta toisten ihmisten mielipiteet itsestäsi. Jos kiinnität tässä mielessä huomiotasi muihin, tuloksena on se ettet enää ole oma itsesi, vaan sellainen henkilö, jonka toiset haluavat sinun olevan.

Satutat itseäsi, jos et salli itsellesi nautintoja

On tietysti hyvä, jos varaat tietyt erityiset asiat erityisiin tilanteisiin. Mutta jos jatkuvasti siirrät tulevaisuuteen sen minkä haluaisit tehdä, et koskaan tule nauttimaan tällaisista asioista.

Loma, päiväunet, lahja, se kovasti haluamasi takki – lista jatkuu.

Lue aiheesta lisää: 7 tunneälykkään ihmisen ominaisuutta

Muista, että meillä on vain yksi elämä, ja jos et elä sitä nyt, milloin sitten? Aika menee eteenpäin siivillä, ja ehkäpä huomenna et enää pysty tekemään sitä, mitä nyt todella haluaisit. Lakkaa siis siirtämästä tulevaisuuteen niitä asioita, jotka haluaisit todella tehdä. Anna mennä!

Vapaa nainen

On helppoa sanoa tämä asia ja on myös helppoa tehdä se. Vain sinä itse olet tässä rajana itsellesi. Ja siksi vain sinä itse voit poistaa nämä rajoitteet. Jos haluat nauttia, tee niin. Nauti elämästäsi. Älä vastustele.

Vahingoitat itseäsi, jos et elä tässä hetkessä

Koko elämäsi ajan tulet tekemään virheitä, joita sitten myöhemmin kadut.

Menestys on sitä, että tiedät kuinka hyväksyä oman epätäydellisyytesi sekä osaat oppia siitä.

Menneisyydessä eläminen vahingoittaa ihmisiä paljon enemmän kuin sen tarvitsisi. On vaikeaa vapauttaa itsensä menneisyydestä, joka kuluttaa ihmistä sekä saa hänet katkeraksi ja surulliseksi. Näin et pysty pääsemään yli jostakin vaikeasta tilanteesta, ja se tulee toistumaan.

Koska menneisyys on takana oleva asia, nyt on aika elää nykyhetkessä. Aivan kuten koskee mielihalujasi, sinä elät tässä hetkessä, etkä jossakin muussa. Tällä asialla on aina merkitystä, ja sinun tulisi tarttua nykyhetkessä elämääsi suurella halulla.

Nainen ja kukka

Lue aiheesta lisää: Huonot ja hyvät ihmiset – ketkä tuovat sinulle onnellisuutta?

Oletko joskus vahingoittanut itseäsi näillä tavoin? Jos löydät itsesi kuvauksista, nyt on oikea aika oppia menneisyydestä. Jätä taaksesi se, että olet tilanteissa jotka eivät johda mihinkään muuhun kuin tunne-elämän pyörteisiin vajoamiseen ja negatiiviseen oloon.

On siis aika muuttua, liikkua eteenpäin ja lopettaa oman itsesi vahingoittaminen sellaisilla tavoilla, joista et edes ole ollut tietoinen.

UUTISIA VERKOSSA