Vähennä vatsarasvaa 8 yksinkertaisella tavalla

Vatsarasvan vähentäminen on ehkä yksi suurimmista haasteista joita kohtaamme kun puhutaan painonpudotuksesta. Rasvalla on taipumus kerääntyä kehon eri alueille, mutta vatsa on yksi vaikeimmista alueista työstää ja se vaatii paljon ponnistuksia ja tahdonvoimaa.

Oikea ruokavalio ja riittävä liikunta ovat avaimet terveelliseen ja pysyvään laihdutukseen sekä vatsarasvan minimoimiseen. Pidä mielessä myös nämä vinkit, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia lyhyemmässä ajassa.

Vatsarasva on vaikein eliminoida koska juuri vatsaan keholla on taipumus keräännyttää eniten rasvaa. Jos laiminlyöt terveellisen ruokavalion tai dieetin, himo tai muu erehdys voi päättää viikkojen tai jopa kuukausien ponnistelun. Tästä syystä meidän tulee olla sitoutunut dieettiimme ja seurata useita tärkeitä neuvoja saavuttaaksemme halutut tulokset.

Sitruunamehua tyhjään vatsaan

Vähennä vatsarasvaa sitruunaveden avulla

Sitruunamehun juominen tyhjään vatsaan on loistava tapa polttaa rasvaa ja litistää vatsaa. Sitruuna sisältää myrkkyjä poistavia ominaisuuksia, jotka auttavat eliminoimaan kehon jätteitä, edistäen ruoansulatusta ja rasvanpolttoa. Sekoita yhden sitruunan mehu lasilliseen lämmintä vettä ja lisää hyppysellinen suolaa. Juo joka aamu tyhjään vatsaan.

Vältä valkoista riisiä

Valkoinen riisi on prosessoitua ruokaa, joka lisää kehon painoa ja vatsarasvaa. Jos haluat litteän vatsan, korvaa vehnäpullat ja valkoinen riisi seuraavilla: täysjyväleipä, ruskea riisi, quinoa ja kaurahiutaleet.

Quinoa erityisesti on yksi suositelluimmista ruoista koska se ei sisällä yhtään kolesterolia, se ei muutu rasvaksi kehossamme, se sulaa helposti ja maistuu mainiolle. Se on ihanteellinen ruoka raskaana oleville naisille, anemiasta kärsiville sekä ylipainosta tai keliakiasta kärsiville, koska se ei sisällä yhtään gluteenia.

Vältä sokeria

Vähennä vatsarasvaa jättämällä sokeri pois

Sokerin kulutus lisää rasvaa kehon ympärillä, mukaan lukien vatsan ja vyötärön. Saadaksesi litteän vatsan, vältä makeisten, sokeristen juomien ja rasvaisten ruokien nauttimista. Prosessoitua sokeria löytyy yllättävistäkin ruoista; leivästä, muroista, puurohiutalesekoituksista, jne. Ole tarkkana ja lue pakkausten tuoteselosteet hyvin.

Juo enemmän vettä

Juomalla vettä pidät kehosi nesteytettynä, aktivoit aineenvaihduntaa ja stimuloit kuona-aineiden poistoa kehostasi. Ihanteellisesti sinun tulisi juoda ainakin 1,5-2 litraa vettä päivässä. Vesi tulisi nauttia pitkin päivää. Juomalla kaksi litraa yhdellä kertaa ei anna samoja hyötyjä, itse asiassa se voi olla jopa vaarallista.

Syö raakaa valkosipulia

Vähennä vatsarasvaa valkosipulin avulla

Vaikka raa’an valkosipulin maku ja haju eivät ole kaikkien mielestä miellyttäviä, kannattaa kuitenkin yrittää nauttia sitä päivittäin. Raa’an valkosipulin syönti tukee dieettiä ja auttaa polttamaan rasvaa helpommin. On suositeltavaa syödä 2-8 kynttä raakaa valkosipulia päivittäin, ja perään lasillinen sitruunavettä. Tämä hoito auttaa polttamaan rasvaa ja se on myös hyvä parantamaan verenkiertoa.

Syö enemmän hedelmiä ja vihanneksia

Hyvä ruokavalio painonpudotukseen ja litteään vatsaan tulisi sisältää runsaan määrän hedelmiä ja vihanneksia. Vältä prosessoituja ruokia ja valitse vain orgaanisia tuotteita. Hedelmät ja vihannekset tulisi mieluusti nauttia raakana, sellaisenaan, salaatissa tai luonnollisena mehuna.

Vältä prosessoituja ruokia

Vähennä vatsarasvaa jättämällä pois prosessoitu ruoka

Puhdistetun ja prosessoidun ruoan syöminen on yksi pahimmista esteistä  litteän vatsan saavuttamiselle ja rasvanpoltolle. Vatsarasvan vähentämiseksi on tärkeää välttää prosessoituja lihoja, puhdistettuja jauhoja ja purkkiruokia, sillä niissä on paljon lisäaineita, sokeria, suolaa ja ties mitä muuta.

Syö enemmän mausteita

Voi olla vaikea uskoa, mutta mausteet ovat hyvä lisä mihin tahansa ruokavalioon ja ne auttavat painonpudotuksessa. Suosittuja mausteita ovat kaneli, inkivääri ja cayennepippuri, jotka aktivoivat aineenvaihduntaa ja tarjoavat muita upeita terveysvaikutteita. Lisäksi ne auttavat alentamaan verensokerin tasoa, ja auttavat näin diabeteksen ehkäisyssä.