Uskalla olla erilainen – teet elämästäsi parempaa

lokakuu 30, 2016
Älä koskaan pelkää olla erilainen. Ympäröi itsesi erilaisilla ihmisillä, jotka kunnioittavat ja arvostavat sitä minkälainen olet, eivätkä yritä muuttaa sinua.

Erilaiset ihmiset murtavat rajoja, ja he elävät haasteellista elämää. Heidän tapansa olla olemassa tuo elämään annoksen ilontäytteistä väriä, joka tarttuu myös niihin, jotka heidän ympärillään ovat.

Kuten Coco Chanel kerran sanoi: ”Jotta voisit olla korvaamaton, sinun täytyy aina olla erilainen”. Totuus asiasta on kuitenkin se, että erilaisuus on vaikeaa, ja ne ihmiset joilla on epätavallinen tapa olla, ovat lähes aina pilkan kohteena.

Elämä on silti aina jännittävämpää, jos uskallat ottaa riskin ja jätät taaksesi halun olla juuri samanlainen kun kaikki muutkin: samat fyysiset kyvyt, sama tyyli ja samat ajatukset kuin muillakin ihmisillä. Samanlaisuuden tavoittelu ei ole vaivan arvoinen asia, sillä se ei ole terveellistä eikä tee ihmistä onnelliseksi. Ainutlaatuisuus on itse asiassa hyve, jota kohti jokaisen kannattaisi pyrkiä.

Tällä kertaa kutsumme sinut miettimään kyseistä aihetta hiukan syvällisemmin – miksi erilaisuus tekee elämästä parempaa?

Erilaisuus voi olla pelottavaa

Jokaisella on omat sisäiset tarpeensa, äänensä, kiinnostuksen kohteensa, unelmansa ja halunsa. Näitä et kenties jaa kenenkään muun kanssa. Ehkä pelkäät, että toiset yllättyisivät kuullessaan niistä, tai mikä vielä pahempaa, että he torjuisivat sinut.

Koulutuksesi ja se ympäristö, jossa elät, voivat usein olla tähän vaikuttavia tekijöitä, sillä useimmiten niitä, jotka ovat ”erilaisia”, ei kunnioiteta. He eivät noudata yhteisönsä vakiintuneita normeja.

Tietty tapa pukeutua, arvot, poliittiset ihanteet, seksuaalinen suuntautuminen, ystävyyssuhteet tai harrastukset voivat kaikki olla asioita, joita et uskalla tuoda esille siksi, että pelkäät.

Tämä on pelkoa torjutuksi tulemisesta. Se on kuitenkin väärin, sillä ihminen, joka ei uskalla näyttää maailmalle omia tarpeitaan ja identiteettiään, elää aina toisten elämää eikä koskaan omaansa – sitä elämää, jonka hän sisällään tuntee ja jota hän janoaa.

Kannattaa siis käyttää pieni hetki seuraavien asioiden miettimiseen.

Nainen ja leopardi

Elämän ”karu käsikirjoitus”

Totuus asiasta on, piditpä siitä tai et, että useimmat ihmiset yrittävät mukautua ”elämän käsikirjoitukseen”.

Tämä tarkoittaa sitä, että sosiaalisina ryhminä tai yksilöinä yritämme mukautua yhteiskuntaan ja olla kuten muutkin. Tällä tavalla ihminen pystyy integroitumaan ja tulemaan hyväksytyksi.

Hyväksyntä antaa sinulle tasapainoa, ja saat toisilta tunnetason palkitsemista.

Vanhempasi ovat esimerkiksi hyvillään, jos tavoittelet sitä työpaikkaa, jota he sinulle ovat ajatelleet, ja jos teet niitä asioita, jotka ovat heidän omien suunnitelmiensa mukaisia.

Ystäväsi ovat tyytyväisiä, jos menet heidän kanssaan joihinkin sellaisiin juhliin, jotka eivät ole sinun oman tyylisi mukainen tapahtuma, mutta olet silti valmis kokeilemaan.

Näin toimiessasi tulet kuitenkin lopulta huomaamaan, että käytät paljon aikaa yrittäessäsi mukautua ”elämän käsikirjoitukseen”, ja samalla jätät vähälle huomiolle monet omat halusi, mieltymyksesi ja huolesi, sillä ne ovat liian erilaisia siihen verrattuna, mitä sinulta odotetaan.

Nyt sitten voidaan miettiä, mitä kaikki tämä odotusten täyttäminen antaa ihmiselle:

  • Muiden odotuksia täyttäessäsi käännyt poispäin omasta identiteetistäsi.
  • Lopetat käsityksen vahvistamisen siitä, kuka olet, sillä luot valheellisen pelastusliivin, joka vetää sinua poispäin itsestäsi, jotta voisit selviytyä.
  • Sinun täytyy olla rehellinen oman itsesi kanssa. Jos ainoastaan elät selviytyäksesi muokkaamalla itseäsi siihen käsikirjoitukseen, jonka toiset ovat sinulle antaneet, et elä – se ei ole todellista elämää.

Elät valheessa, joka ennemmin tai myöhemmin tulee johtamaan henkilökohtaiseen kriisiin ja masennukseen.

Nainen hyppää uimaan

Erilaiset ihmiset eivät naamioidu – he ovat vapaita

Yleisesti ottaen ihmiset käyttävät naamioita enemmän tai vähemmän. Joskus laitat naamion päällesi esimerkiksi peittääksesi surusi, tai ollaksesi vahva lapsillesi ja ystävillesi.

Nämä ovat sen tyyppisiä naamioita, jotka ovat tarpeellisia, mutta joskus naamiot voivat kätkeä taakseen hyvin turhauttavan todellisuuden. Tässä on kyse turhautumisesta, joka syntyy siitä, että et ole sitä, mitä todella haluaisit olla. Tällöin sinulla on onneton olo, joka johtuu siitä, että et voi tehdä niitä asioita, joita todella haluaisit.

Miksi siis et uskaltaisi olla erilainen? Erilaisuutta ei tulisi nähdä vaarallisena asiana, sillä kyseessä on itse asiassa mahdollisuus. Tässä kohtaa ei ole väliä sillä, kuinka vanha olet, tai minkälaista arkesi on.

Erilaisena oleminen on henkilökohtainen sijoitus, joka sallii sinun nauttia suuremmasta henkilökohtaisesta energiasta, elinvoimaisuudesta, luovuudesta ja tietenkin onnellisuudesta.

Jotta voisit saavuttaa tämän tilanteen ja ottaa riskin erilaisuuteen hyppäämisestä, ympäröi itsesi sellaisilla ihmisillä, jotka sallivat sinun olevan oma itsesi koko ydintäsi koskien. Vältä niitä, jotka tuomitsevat sinua ja jotka eivät hyväksy sinua, ja niitä, jotka kohottavat kulmiaan joka kerta, kun sanot jotakin omaperäistä ja hauskaa.

Pysy myös loitolla sellaisista ihmisistä, jotka eivät ymmärrä sinun huumorintajuasi ja jotka tuomitsevat sinua. Karta niitä, jotka saavat sinut rakentamaan muureja joka päivä, sillä sinun tarvitsee luoda uusia teitä, jotka hohtavat auringon noustessa ja horisontin täyttyessä mahdollisuuksista. Tarvitset rautateitä, joilla kulkee joka ikinen päivä junia, joihin on kirjoitettu sinun nimesi.

UUTISIA VERKOSSA