Tullessasi vanhemmaksi huomaat, että kaikki taistelut eivät ole taistelemisen arvoisia

joulukuu 17, 2016
Älä uhraa itseäsi sellaisten asioiden tai ihmisten vuoksi, jotka eivät ole taistelemisen arvoisia. Meidän tulisi taistella vain asioista jotka tuovat iloa elämäämme, ei sellaisten asioiden puolesta joita toiset ovat meille pakottaneet.

Kun aika kuluu ja vuodet karttuvat, ymmärrämme että jotkut taistelut eivät ole taistelun arvoisia. Annamme periksi useissa keskusteluissa, luovumme nuoruuden unelmistamme sekä unelmistamme joita meillä oli joidenkin ihmisten kanssa.

Se sijaan että näkisimme nämä asiat häviöinä, meidän tulisi nähdä ne sinä mitä ne todella ovat: asioita joihin laitamme paljon toivoa, mutta sitten tajuamme että ne eivät oikeastaan olleet taistelun arvoisia.

Henkilökohtaisen kasvun ja kypsymisen kokeminen sekä elämässä eteneminen on kuin laittaisi enemmän tai vähemmän täydellisen palapelin palasia yhteen. Tietyissä elämänvaiheissa tunnemme lohtua laittaessamme mahdottomia palasia vääriin paikkoihin.

Vain aika ja jälkiviisaus saa meidät viimein näkemään totuuden, joka on se että on asioita ja ihmisiä jotka sopivat eri karttoihin kuin omiimme.

Pyydämme sinua miettimään seuraavia asioita:

Joskus on tarpeellista hävitä taisteluita

Nuoruudessamme useat asiat tulevat tiellemme ilman, että edes valitsemme niitä. Aivan kuin olisit laskemassa koskea alas raivoisaa jokea, hermostuneena ja täynnä elämää.

Yksi esimerkki nuoruuden virheistä joita teemme on se, että rakastumme ensimmäiseen ihmiseen kenet näemme, sillä hän hurmaa meidät täysin.

Toinen esimerkki on, että luomme ystävyyssuhteita ihmisten kanssa vain koska näemme heitä usein. Nämä ihmiset saattavat olla esimerkiksi luokkatovereita tai ystävien ystäviä. Näiden ihmisten hyväksyminen ystäviksi on verrattavissa tilanteeseen, jossa sinulle tarjoillaan ateria josta et pidä, mutta syöt sen kuitenkin jottet pahoittaisi sen kokanneen ihmisen mieltä.

Tässä elämämme vaiheessa käyttäydymme tällä tavalla koska meillä on vain yksi päämäärä: tulla hyväksytyksi ryhmään, tai toisin sanoin sopeutua.

Tämä on juuri se mitä teinit tekevät, he ottavat ensimmäiset askeleensa tosielämässä etsien hyväksyntää muilta. Tämä sisältää muiden kuuntelemisen ja muiden tekemisten seuraamisen.

Vanhetessamme asiat kuitenkin muuttuvat. Tulee päivä jolloin muutumme valikoiviksi valitessamme ystäviä tai taisteltavia taisteluita – hyvin valikoiviksi. Toisin sanoen, tiedämme tasan mitä haluamme ja keitä emme halua elämäämme.

Värikäs lintu

Laatu ennen määrää

Lopulta päivä, jolloin meillä on muutama tosiystävä monen epäaidon ystävän sijaan, saapuu.

Katsomme taaksepäin arvioidessamme tunteitamme. Tärkein asia on kuitenkin katsoa mitä sydämesi kertoo sinulle, sillä se auttaa sinua tunnistamaan tiettyjä asioita. Esimerkiksi:

 • Me vihdoin huomaamme, että elämässämme oli asioita joita pidimme erittäin tärkeinä, mutta nyt ymmärrämme etteivät ne sitä olleetkaan.
 • Esimerkiksi, mikäli aikaisemmin arvostit menestyksekästä sosiaalista elämää ja suurta määrää ystäviä, nyt arvostat pienempiä ryhmiä.
 • Mikäli täytit pääsi monilla villeillä projekteilla, nyt keskityt vain yhteen päämäärään kerrallaan.
 • On jopa mahdollista, että taistelit taisteluja jotka jättivät tuskaa. Esimerkiksi, olet saattanut haluta jonkun rakastavan sinua, tulla tunnistetuksi perheessäsi, näyttää kaikille että olet tarpeeksi hyvä…
 • Nyt annat kuitenkin periksi näille taisteluille. Tämä on sen takia, että olet viisaampi. Sen lisäksi seuraat myös intuitiotasi joka kertoo sinulle, ettet jatka taistelemista sellaisten asioiden puolesta jotka työntävät sinua kauemmaksi autenttisesta itsestäsi.

Sinun täytyy osoittaa olevasi tarpeeksi hyvä vain yhdelle henkilölle, ja se henkilö olet sinä. Mikäli tietyt ihmiset eivät rakasta sinua, viimeinen asia mitä sinun tulisi tehdä on kerjätä rakkautta.

Kypsyminen on kokea henkistä kasvua

Eräät taistelut eivät ole lainkaan taistelemisen arvoisia.

Niiden taisteleminen on kuin vastustaisit itseäsi. Sen lisäksi se on kuin yrittäisi muuttaa tiettyjen ihmisten mieltä, tai olla joku jonka toivoisit heidän olevan.

nainen ja kuu

 • Kun kypsymme henkisesti ymmärrämme, että on polkuja joita meidän ei tule valita, etenkin sellaisia joita muut käskevät meidän noudattaa, ja jotka menevät koko olemustamme vastaan.
 • Kaiken kaikkiaan henkinen kasvu sisältää rohkeasti sen sanomisen, mitä haluamme ja mitä emme halua, ilman pelkoa siitä, mitä muut ajattelevat tai sanovat.
 • Valitun tiemme noudattaminen vaatii meitä katkaisemaan siteet tiettyihin ihmisiin, ja lopettamaan tiettyjä yhteyksiä. Tämä tarkoittaa luopumista mistä tahansa, mikä aiheuttaa meille kyyneliä ja useita taisteluita.

Teemme tämän saadaksemme jotain tärkeämpää: arvokkuutta.

Tämän tyyppiset henkilökohtaiset askeleet eivät ole helppoja ottaa. Sen vuoksi onkin useita ihmisiä jotka jatkavat taistelemista sellaisista asioista, jotka tuhoavat heidät ja heidän omanarvontuntonsa.

Kuinka lopettaa taistelut, jotka eivät ole taistelun arvoisia

Se ei ole helppoa. Näiden henkilökohtaisten taistelutannerten luota pakeneminen vaatii paljon vaivaa.

Valitettavasti joskus ajattelemme, että arvokas valinta on jatkaa mahdottoman suhteen puolesta taistelua. Meillä kaikilla on ollut ystäviä joiden kanssa olemme viettäneet aikaa, mutta he ovatkin pettäneet meidän luottamuksemme. Muita esimerkkejä ovat:

 • Kerromme itsellemme, että hyvänä tyttärenä, sisarentyttärenä tai serkkuna meidän täytyy antaa kaikkemme perheellemme.
 • Kuitenkin monet näistä taisteluista on jo hävitty, sillä ne vain tuovat meille tuskaa, ja koska nämä ihmiset eivät ikinä tule muuttumaan vaikka luulemme tai toivomme toisin.
 • Vaikka se sattuu, joskus on parasta leikata tietyt ihmiset pois elämästämme ja lähteä ”myrkyllisistä ympäristöistä” jotka tuhoavat omanarvontuntomme. Pidä mielessä että ne, jotka satuttavat sinua eniten, eivät yksinkertaisesti rakasta sinua.
Nainen ja kukka

Muista, että rohkeat ihmiset eivät laita kaikkia voimiaan johonkin ilman, että saavat mitään vastineeksi. Sen sijaan, he pystyvät taistelemaan ne taistelut, jotka ovat sen arvoisia tässä elämässä: heidän oma onnellisuutensa ja heidän rakkaidensa onnellisuus.

UUTISIA VERKOSSA