Totuus kurkuista

elokuu 29, 2017
Nämä terveelliset vihannekset eivät ole ainoastaan vähäkalorisia, vaan ne myös muodostuvat suurimmaksi osaksi vedestä, torjuvat nesteen kertymistä kehoon ja niillä on tulehdusta lievittäviä kykyjä.

Kurkut ovat suosittuja vihanneksia maailmanlaajuisesti ja ne kuuluvat samaan perheeseen melonien (kurkkukasvit) kanssa. Vaikka tätä kasvia on käytetty aina ruoanlaitossa, ne ovat myös lääkinnällisesti arvostettuja niiden korkean ravintoarvon ja monien terveyshyötyjen takia.

Kurkut muodostuvat 90-95 % vedestä, ja ne ovat vähäkalorisia. Niissä on myös pieni määrä K-vitamiinia, B-vitamiineja, kuparia, kaliumia, C-vitamiinia ja magnesiumia. Ne kaikki edistävät hyvää terveyttä ja auttavat huonon ruokavalion aiheuttamaan ravinnepuutokseen.

On olemassa monia syitä miksi sinun pitäisi harkita tämän terveellisen vihanneksen lisäämistä ruokavalioosi. Tiedätkö miksi ne ovat niin terveellisiä?

Kurkut suojelevat aivoja

Kurkut suojelevat aivoja
Kurkut sisältävät tulehdusta lievittävää fisetin-flavonolia jolla on tärkeä rooli aivojen terveyden ylläpitämisessä.

Sen ansiosta kurkkuja on pidetty ihanteellisena vihanneksena muistin parantamiseen ja hermosolujen suojelemiseen ikään liittyvältä heikkenemiseltä.

Ne vähentävät syövän riskiä

Vaikka kurkut ovat suurimmaksi osaksi vettä, loppu osa on täynnä antioksidantteja kuten polyfenoleja jotka liittyvät vähentyneeseen syöpäriskiin, kuten rintasyövän, kohtusyövän, munasarjasyövän  ja eturauhassyövän tapauksessa.

Geroge Mateljan -säätiön mukaan niiden sisältämä kukurbitasiini omaa tärkeitä syöpää vastustavia ominaisuuksia.

Ne torjuvat tulehdusta

Tulehdus
Niiden korkea vesipitoisuus auttaa taistelemaan nesteen kehoon kerääntymistä vastaan joka on yksi tulehduksen pääaiheuttajista kehossa.

Eläimillä suoritetut tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkku-uute voi vähentää kehon tulehdusherkkyyttä ja se on kykenevä rajoittamaan tulehdusentsyymien toimintaa kehossa.

Runsaasti antioksidantteja

Kurkut sisältävät tärkeitä antioksidantteja kuten C-vitamiinia ja beetakaroteenia joilla molemmilla on tärkeä rooli kehon immuunivasteessa.

Ne myös sisältävät tärkeän pitoisuuden antioksidanttiflavonoideja joilla on tärkeä rooli kroonisten sairauksien, mukaanlukien sydän- ja verisuonisairauksien torjunnassa.

Luonnollinen hengityksen raikastaja

Pahan hajuinen hengitys on melkein aina bakteerien aiheuttama jotka kerääntyvät hampaiden ja ikenien väliin. Kurkut torjuvat pahanhajuista hengitystä.

Ayurveda -asiantuntijoiden mukaan kurkkujen syöminen auttaa vapauttamaan liiallista lämpöä vatsasta joka on yksi pahanhajuisen hengityksen pääaiheuttajista.

Torjuu stressiä

Rentous
Kurkkujen syöminen voi auttaa taistelemaan stressin aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia vastaan, kiitos niiden korkean B-vitamiinipitoisuuden, sisältäen B1-, B5- ja B7 (biotiini)-vitamiinit. B-vitamiinien tiedetään lieventävän ahdistuneisuutta ja fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia jotka johtavat stressiin.

Parantaa ruoansulatusterveyttä

Tämä vihannes sisältää suuren määrän kahta ainesosaa jotka ovat tärkeitä hyvälle ruoansulatukselle; vettä ja kuituja.

Kurkkujen syöminen voi auttaa taistelemaan ruoansulatuskanavaan liittyviä ongelmia vastaan.

Auttaa ylläpitämään tervettä painoa

Terveellinen paino
Niidenkin jotka haluavat pudottaa painoa pitäisi harkita kurkkujen lisäämistä osaksi heidän ruokavaliotaan. Tämä ainesosa yhdistettynä hyvään ravintoon voi auttaa sinua laihduttamaan paljon helpommin, kiitos sen korkean vesi- ja ravintoainepitoisuuden.

Se on vähäkalorinen ja siinä on runsaasti kuituja ja vettä joka tekee siitä täyttävän ja se auttaa siten taistelemaan ruoanhimoa vastaan.

Ja jos tässä ei ollut tarpeeksi, kurkut auttavat puhdistamaan kehoa ja säätelevät ruoansulatusta hankkiutumaan eroon kuona-aineista jotka kerääntyvät kehoon ja estävät sinua laihtumasta.

Parantaa sydämen terveyttä

Niissä on runsaasti kaliumia ja ne madaltavat korkeaa verenpainetta, joka on tällä hetkellä yksi yleisimmistä ongelmista sydän- ja verisuonielimistössä.

Jotta elimet toimisivat parhaimmalla tavalla, kaliumtasossa täytyy olla tasapaino sekä soluseinien sisä- että ulkopuolella.

Kalium on elektrolyytti joka on tärkeä kehon toiminnalle: se toimii yhdessä natriumin kanssa kontrolloiden hermoimpulssien välittämistä, sydäntoimintaa ja lihasten supistumista.

UUTISIA VERKOSSA