Terveen parisuhteen avain

marraskuu 28, 2016

Ihmiset, jotka pakkomielteisesti haluavat löytää itselleen ihannekumppanin, kokevat jatkuvaa kärsimystä. Se ei hyödytä heitä mitenkään. Ensinnäkään täydellistä ihmistä ei ole olemassakaan. Sen sijaan on olemassa oikeita ihmisiä, joiden kanssa on mahdollista rakentaa yhteinen elämä.

Emme ole itsekään täydellisiä. Avain onnistuneeseen ja pitkään parisuhteeseen löytyykin melko yksinkertaisista mutta kuitenkin upeista asioista. Tärkeimpiä esimerkkejä näistä ovat nauttiminen toisen seurasta, yhdessä nauraminen sekä kohtelias ja ymmärtäväinen käytös myös riidan aikana tai ongelmien ilmetessä.

Hyvä asia on jo se, että kykenee olemaan oma itsensä suhteessa eikä koe toisen arvostelevan tai yrittävän manipuloida, ja jopa se, että yhdessä on hauskaa ilman erityistä tekemistäkin.

Tässä artikkelissa puhumme siis siitä, kuinka terve parisuhde rakennetaan.

Etsi joku, jonka kanssa viihdyt aina

Matkamme kohti tunne-elämän kasvua ja tervettä parisuhdetta pitää sisällään monia muutoksia läpi elämän. Rakkaus vaatii hieman viisautta, taianomaista yhteyttä ja sopivaa annosta itsekunnioitusta. Tämä viimeinen asia kertoo meille, keiden kanssa meidän kannattaisi jatkaa seurustelua ja keiden ei.

Kannustamme sinua pohtimaan näitä asioita hetken. Ne auttavat sinua ymmärtämään sen oleellisen taian, joka on avain kypsempään ja valveutuneempaan ihmissuhteeseen, joka tekee elämästäsi pääosin onnellista.

Halaus pellolla

Kumppanin ei tulisi tukahduttaa sielusi paloa

Osa ihmisistä on ekstroverttejä. Tämä tarkoittaa sitä, että he ovat suuntautuneempia huvittelemaan, ovat innostuneempia, jakavat enemmän asioita toisten ihmisten kanssa ja antavat itsestään parasta muille. Joskus ekstrovertit eivät kuitenkaan valitse suhdetta ”sen oikean” kanssa.

Jotkut eivät esimerkiksi pidä siitä, että kumppani on avoin toisille ihmisille. Heitä ei saata miellyttää myöskään se, että heidän kumppaninsa on valopilkku jokaisessa tapaamisessa tai juhlassa, kun taas he itse tuntevat olonsa ”estyneiksi”.

  • Ihmisillä, jotka eivät luota toiseen ja joilla on huono itsetunto, on tapana ajautua hankaliin parisuhteisiin.
  • Syy tähän on se, että he haluavat ”kontrolloida” kumppaniaan. He niin sanotusti ”tukahduttavat” kumppaninsa innostuneisuuden ja energian, koska he pelkäävät tulevansa hylätyiksi minä hetkenä hyvänsä.
  • Kun parisuhteen osapuolet ovat persoonaltaan täysin erilaisia, syntyy joskus ongelmia.
  • Joskus rakkaus ei yksin riitä, etenkään kun kuvioihin astuu kolmas tekijä: epäluottamus. Ihmiset, jotka eivät luota toiseen, saattavat sanoa jotakin tällaista: ”Olet aina kiinnostunut kaikista muista paitsi minusta. Aina kun olet iloinen, vaikuttaa siltä kuin et välittäisi minusta.”

Meidän täytyy varoa tällaisia tilanteita. Kun huomaamme, että persoonassamme on tapahtunut muutos, ettei sielussamme ole samanlaista ”paloa” kuin ennen ja että olemme jatkuvasti varpaillamme kumppanin lähellä, lakkaamme olemasta omia itsejämme.

Napatanssijat

Tiedät, että johonkin on tultava muutos, kun lakkaat olemasta oma itsesi. Tuolloin et enää yksinkertaisesti tunnista itseäsi peilistä, koska olet enää vain jäännös entisestä onnellisesta itsestäsi.

Terve rakkaussuhde tarkoittaa ennen kaikkea onnen rakentamista yhdessä. Jos parisuhteesi ei kuitenkaan tuo muuta kuin surua elämääsi ja menetät selkärankasi, saatat masentua. Sinun ei kuitenkaan tarvitse päästää asioita näin pitkälle.

Ihminen joka rakastaa sinua aidosti, saa sinut nauramaan

Sillä ei ole väliä, jos kumppanisi pitää pop-musiikista ja sinä klassisesta, tai jos hän pysyy usein mieluummin kotona, kun taas sinä haluat lähteä ulos.

  • Kahden ihmisen ei tarvitse olla täysin samanlaiset ollakseen yhdessä rakkaussuhteessa. Tärkeintä on se, että jaatte samat arvot ja ennen kaikkea se, että yhdessä viettämänne aika on miellyttävää ja täynnä ymmärrystä, rentoutumista ja naurua.
  • Usein sanotaan, että loistavissa parisuhteissa kumppanit ovat keskenään parhaita ystäviä ja että heillä on mahtava seksielämä. Näissä väittämissä piilee totuuden siemen.
  • On totta että läheisyys, intohimo, kunnioitus ja kompromissit ovat terveen rakkaussuhteen perusta. Kaikki näistä vaatimuksista johtavat johonkin upeaan: onneen.

On myös tärkeää selventää muutama asia liittyen huumorintajun merkitykseen terveessä rakkaussuhteessa:

  • Huumoria ei pitäisi käyttää kumppania vastaan, kuten silloin, kun ihminen on sarkastinen.
  • On ihmisiä, jotka käyttävät hienovaraista ja tuhoavaa sarkasmia loukatakseen toista. Näissä tapauksissa huumoriin kätkeytyy kuitenkin hyökkäys. Älä koskaan anna kenenkään pilkata sinua tai saada oloasi huonoksi vitsailemalla sinusta.
Terve parisuhde

Terveessä parisuhteessa kumppanit nauravat toistensa kanssa, ja heidän huumorinsa on positiivista ja jopa terapeuttista.

Meidän tulisi aina pitää onnellisuutta tärkeimpänä ainesosana terveessä rakkaussuhteessa, jossa hymyilemme jopa vaikeina aikoina.

 

 

UUTISIA VERKOSSA