Kuinka saavuttaa todellinen läheisyys parisuhteessa?
Haluat rehellistä läheisyyttä ilman pelejä – intiimiyttä ilman pelkoa.
Läheisyys on parisuhteessa hyvin tärkeä asia. Se on side, joka tekee sinut onnelliseksi ja joka saa sinut tuntemaan kuin kävelisit pilvissä.
Uskomukset, joita meillä voi olla tästä asiasta, saattavat alun kuherrusjakson jälkeen saada meidät miettimään, onko kyseessä oikeasti rakkaus. Onko oikein, että rakkaus sattuu?
Lue aiheesta lisää: Mistä tiedät, että kyseessä on kestävä rakkaus?
Tällä kertaa pohdimme sitä, mitä on läheisyys ilman pelejä tai kipua – mitä on todellinen, puhdas ja rehellinen läheisyys.
Itsensä uhraaminen parisuhteessa
Kun näin käy, luulet että sinun täytyy antaa periksi ja sallia tietyt asiat, sillä “rakkaus voittaa kaiken”.
Tässä uhrauksessa ei kuitenkaan ole mitään hyvää, vaan pelkkää kipua.
“Se oli vain yksi juttu, ei se mitään merkitse”, sanot pyyhkien kyyneliä silmistäsi pää riippuen, täydellisestä alistuneisuudesta kertova ilme kasvoillasi.
“Hän sanoo, että hän muuttuu, ja rakastan häntä niin palon, että haluan antaa toisen mahdollisuuden”, sanot (vaikka mahdollisuuksia on annettu jo monta). Uskottelet itsellesi, että on vielä mahdollisuus onnelliseen loppuun.
Kun katsot asiaa näin, tilanne on ironinen ja jopa absurdi. Mutta tällaiset lauseet ovat tavallisempia ja todellisempia kuin niiden tulisi olla.
Miten käy, jos et uhraa itseäsi suhteessa? Miten käy, jos lopetat suhteesi heti sen ensimmäisen kunnioituksen puutteesta kertovan merkin kohdalla? Ehkäpä joku vanhempi sanoisi tähän, että “nuoret eivät nykyisin enää yritä saada asioita toimimaan”.
Lue aiheesta lisää: Voit olla onnellinen ilman parisuhdetta
Totuus on, että emme saa aivan kaikkea toimimaan. Me emme saa valheellista läheisyyttä toimimaan – sellaista, joka on täynnä petosta, teeskenneltyä rakkautta ja kipua.
Kieltäydyt myöntämästä, että olet toisen kanssa rakkauden vuoksi, vaikka hän saakin sinut kärsimään. Edellä kuvatun kaltaiset asiat, joita sanot aivan kuin ne olisivat täysiä totuuksia, työntävät sinua tekemään saman virheen yhä uudelleen. Sen virheen, että annat periksi ja uhraat kaiken rakkauden nimissä.
Uskot, ettet ansaitse enempää
Suhteessasi ovat vaikuttaneet kaikki ne sadut, joissa kaikki on täydellistä. Uskot näihin satuihin ja uskot, että ne ovat todellista elämää. Ne ovat kuitenkin vain satuja, fiktiota.
Kuvaamamme lauseet työntävät sinua antamaan periksi ja kumartamaan toiselle ihmiselle. Tämä asenne madaltaa itsetuntoasi ja saa sinut uskomaan, että et ansaitse enempää.
Et mielestäsi ansaitse mitään muuta kuin loukkauksia. Tai luulet, että sinun tulisi olla kiitollinen siitä, että rinnallasi ylipäänsä on kukaan.
Ehkäpä ajattelet, että jos suhde ei toimi, se on sinun syytäsi, koska et anna itsestäsi 200-prosenttisesti. Sillä sinulla on vastuu harteillasi, vain sinulla.
Lue aiheesta lisää: 6 eroa rakkauden ja tottumuksen välillä
Onko tämä kaikki sitten kivun arvoista? Itkeminen, kärsiminen ja jonkin sellaisen yrittäminen, joka ei vain toimi? Tämä ei ole sitä läheisyyttä, jota haluat.
Miksi sitten sallit tilanteen olla tällainen?
Todellisen läheisyyden löytäminen
Todellinen läheisyys on mahdollista, jos otat avuksi eräät neuvot ja hylkäät ne vanhat tapasi, jotka ovat aiemmin olleet parisuhteidesi tien viitoittajina.
- Läheisyys toisen ihmisen kanssa – rakkaus – ei ole taistelu, joka sinun tarvitsee voittaa. Se on asia, jonka rakennat.
- Jos kumppanisi loukkaa sinua, älä usko hänen lupauksiinsa muuttua – sinun tilanteesi tulisi muuttua niin, että lopetat suhteen.
- Älä ota vastuuta koko parisuhteesta. Terveessä suhteessa kumpikin antaa puolet.
- Eroaminen ei tarkoita, että elämä loppuu. Tämä on toinen uskomus, joka puskee sinua roikkumaan haitallisissa suhteissa.
Lue aiheesta lisää: Keskeneräiset ihmissuhdeongelmat jäävät vaivaamaan mieltä
On tärkeää, että lakkaat katsomasta suhteita sinä yhtenä asiana, joka antaa merkitystä elämällesi, ja että lakkaat sietämästä asioita, jotka tuhoavat sinua.
Jos joku saa sinut kärsimään, mitä vielä teet hänen kanssaan? Tuhlaat aikaasi. Arvokasta aikaasi, jonka voisit käyttää itsesi kehittämiseen sen sijan, että annat jonkun toisen saada sinut tuntemaan itsesi pieneksi ja arvottomaksi.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.