Terveellinen smoothie unettomuutta vastaan

Lisäämällä rauhoittavia aineksia smoothieen voimme auttaa ruoansulatustamme. Voimme myös hyödyntää niitä taistellaksemme paremmin unettomuutta vastaan. 

Unettomuutta vastaan taistelu ei ole helppoa. Tämän tiedämme.

Lääkkeiden napsiminen ei ole hyväksi, varsinkin jos unettomuus on vain hetkellinen ongelma. Tai vaikka taistelemme stressin tai ahdistuksen kontrolloimisessa, emme välttämättä saa haluamiamme tuloksia.

Jotkut ihmiset löytävät apua unettomuuteen tietyistä rentoutumistekniikoista. Toiset taas taistelevat unettomuutta vastaan menemällä ulos kävelylle ennen nukkumaanmenoa. Monet saavat apua muuttamalla jonkun tietyn asian tai tottumuksen elämässään.

Meidän ei myöskään tulisi unohtaa ruokavaliota, sillä sen pitää olla terveellinen levätäksemme kunnolla. Jotkut ruoat pitävät meitä hereillä tai herättelevät meitä keskellä yötä.

Väärien ruokien syöminen pakottaa kehomme työskentelemään ylikierroksilla kun meidän pitäisi olla rentoutumassa. Kun nukumme, kehomme pitää myös olla valmiina poistamaan myrkkyjä.

Luonnolliset ja kevyet smoothiet, jotka toimivat ruoansulatusta edistävinä, voivat olla erittäin hyvä apu unettomuutta vastaan taistellessa. Tässä artikkelissa kerromme loistavasta avusta, jota et ole ehkä löytänyt aikaisemmin.

Taistelu unettomuutta vastaan terveellisellä ja herkullisella smoothiella 

Tässä smoothiessa yhdistämme tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Ne tekevät siitä mahtavan avun unen saamiseen. Smoothien valmistamiseen menee vain muutama minuutti, ja ainekset ovat helposti saatavilla.

Tarkastellaan ensiksi sen ainesosia, jotka saavat sinut nukkumaan paremmin.
Nainen nukkuu

Omena

Olemme hyvin tottuneita syömään omenia päiväsaikaan. Jos kärsit unettomuudesta, kokeile niiden syömistä iltaisin.

 • Omenat ovat erittäin hyviä sulavan kuidun lähteitä. Tämä auttaa meidän ruoansulatustamme sekä verenkiertoamme.

 • Omenat ovat myös hyviä rentouttamaan kehomme. Niiden vitamiinit ovat erittäin hyviä auttamaan maksaamme työskentelemään niin kuin sen pitäisi.

 • Emme voi unohtaa sisäelimiämme. Maksalla ja imunestekierrolla on suuri rooli kehon puhdistamisessa. Tämä tapahtuu öisin, ja omenat ovat silloin hyvä apu. 

 • Ne myös auttavat alentamaan verensokeritasojamme, mikä johtuu niiden sisältämistä polyfenoleista. Tämä auttaa meitä välttämään vaarallisia verensokeripiikkejä, sillä juurikin verensokeripiikit voivat estää meitä saamasta lepoa.

Rentouttava kurkku

Oletko koskaan käyttänyt kurkkua rentouttamaan ihoasi? Ehkä käytit niitä päästäksesi eroon pusseista silmiesi alla. Kurkuilla on monia tulehdusta hillitseviä ja puhdistavia ominaisuuksia.

Mitä tapahtuu, jos juomme kurkkua mehussa sen sijaan, että käyttäisimme sitä ulkoisesti? Kehomme tulee kiittämään. Kurkut ovat erityisen hyödyllisiä uneen pääsemisessä, sillä ne sisältävät paljon magnesiumia. Tämä mineraali parantaa unen laatua sekä vähentää uniongelmia ja unettomuutta.

Salaatinlehdet, luonnollinen rentouttaja

Oletko yllättynyt? Olemme tottuneet syömään salaatinlehtiä salaateissa, mutta tiesitkö, että kreikkalaiset joivat jo kauan sitten salaatinlehtiteetä unettomuutta vastaan?

 • Salaatinlehtiä kuvaillaan sen rauhoittavien vaikutusten mukaan. Se rauhoittaa etenkin hermoja. Salaatti on myös tunnettu ruoansulatuksen auttaja ja tasaisen sydämen rytmin ylläpitäjä.

 • On useita tapoja nauttia sen hyödyistä; voit esimerkiksi nauttia salaattiteetä, mehustaa sen tai käyttää smoothiessa.

Luomuhunaja

Hunaja ja kaneli

Voit löytää luomuhunajaa mistä tahansa luonnollisen ruoan kaupasta. Se on vähän kalliimpaa, mutta on hinnan arvoinen. Raakahunaja on mahtava lääke, jota tulisi ottaa ennen nukkumaanmenoa.

Raakahunaja auttaa maksaamme pääsemään eroon toksiineista tehokkaasti. Olemme alleviivanneet tätä prosessia ja se johtuu siitä, että se on erittäin aktiivinen öisin.

Nämä ainekset illalla nautittuna vähentävät maksan työmäärää. Puhdistautumisprosessi ja ruoansulatus ovat siten tehokkaampia.

Kuinka valmistaa unettomuutta vastaan taisteleva smoothie

Smoothie unettomuutta vastaan

Ainekset

 • 1 vihreä omena

 • 3 salaatinlehteä

 • 1 kurkku

 • 1 kuppi (200 ml) vettä

 • 1 ruokalusikallinen raakaa luomuhunajaa

 • 1 teelusikallinen kanelia

Ohjeet

Kuten sanottu, tämä juoma valmistuu muutamassa minuutissa.

 • Ensin pese omena ja salaatinlehdet. Leikkaa omena neljään osaan ja poista siemenet.

 • Pese tai kuori kurkku. Leikkaa se sitten 4 osaan.

 • Laita tehosekoittimeen kaikki muut ainekset paitsi kaneli.

 • Sekoita kunnes juoma on sileää.

 • Kaada lasiin ja ripottele hieman kanelia päälle.

Muista juoda tämä smoothie muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Kokeile itse, mitä hyötyjä tällä juomalla on!

UUTISIA VERKOSSA