Terveellinen aamurutiini laihduttajalle

kesäkuu 1, 2016
Tiesitkö, että aamupala on päivän tärkein ateria? Aamiaisen nauttiminen antaa energiaa, antaa kunnon herätyksen aineenvaihdunnalle ja auttaa sinua välttämään ylensyöntiä päivän mittaan.

Laihduttaminen on yksi hankalimmista tehtävistä, jonka ihminen voi itselleen ottaa, sillä se vaatii kokonaisvaltaista elämäntyylin muutosta sekä jatkuvaa ylläpitoa.

Kun tajuat, että kiloja on kertynyt kuin huomaamatta, tulee sinun käyttää paljon aikaa ja päättäväisyyttä kalorien polttamiseen, kehon muokkaamiseen ja terveydentilan kohentamiseen. Onneksi on olemassa monia keinoja, joiden avulla voit tehdä laihtumisesta mielekkäämpää ja saavutat tavoitteesi nopeammin. Laihduttajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja asialle omistautumista.

Jos olet etsinyt hyvää tapaa laihduttaa, etkä tiedä miten se onnistuu terveellisesti, jatka tämän artikkelin lukemista. Jaamme kanssasi neljä hyvää vinkkiä terveelliseen aamuun ja laihtumisen tehostamiseen.

Miksi aamulla on niin paljon väliä?

Aamun ensitunnit ovat parasta aikaa ylimääräisen rasvan polttamiselle, mutta saatat sivuuttaa tämän hetken, sillä aamu on niin täynnä muuta puuhaa: töihin valmistautumista, lasten auttamista kouluunlähtöön, liikenneruuhkassa odottelua… Öisin keho lepää ja uudistuu, joten aamulla se on täysin valmis kohtaamaan uuden päivän haasteet.

Siitä hetkestä lähtien, kun avaat silmäsi aamulla ja jopa aamiaishetken aikana, aineenvaihduntasi on valmiina aktivoitumaan ja antamaan keholle sen tarvitsemat ravintoaineet, joilla elimistö pärjää päivän läpi.

Tästä syystä on hyvä hyödyntää aamun vapaat hetket rasvanpolttoon ja terveellisen aamiaisen valmistamiseen. Oletko valmis kokeilemaan tätä terveellistä tapaa viettää aamusi?

Suositeltua lukemista: Aamupalan väliin jättäminen aiheuttaa painonnousua

Uusi painonpudotussuunnitelmasi aamuja varten

1. Herää aikaisemmin

Aamurutiini herää aikaisemmin

Kun asetat herätyksen tuntia aikaisemmaksi, voi koko homma tuntua typerältä ja vaikealta. Moni torkuttaa herätyskelloa useaan otteeseen ennen kuin pääsee sängystä ylös. Tunti vähemmän unta voi tuntua aluksi raskaalta, mutta kun aikaistat nukkumaanmenoaikaa ja pysyttelet uudessa rutiinissa, tottuu keho siihen muutamassa viikossa.

Kun lisäät ylimääräisen tunnin aamuusi, ehdit tekemään paljon enemmän. Ehdit valmistamaan terveellisen aamiaisen, harrastamaan liikuntaa ja valmistautumaan työpäivään kunnolla, ilman kovaa kiirettä.

Ajattele hetki kaikkia niitä asioita, joita ehtisit tekemään ylimääräisen tunnin aikana aamuisin. Jos vain mahdollista, harrasta puolisen tuntia liikuntaa heti herättyäsi, näin sinun ei tarvitse stressata siitä, että palaverit venyvät ja et ehdi iltalenkille.

2. Juo kehoa virkistävää nestettä

Kun olet saavuttanut ensimmäisen tavoitteesi, eli olet onnistunut nousemaan sängystä tuntia aikaisemmin, voit alkaa kokeilla muita terveellisiä lisäyksiä aamuusi.

Aivan ensimmäinen asia, joka sinun tulisi tehdä heti herättyäsi, on valmistaa luonnollinen juoma, joka puhdistaa kehoa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Lämmintä vettä sitruunan kera

Aamurutiini sitruunavesi

Tämä juoma auttaa puhdistamaan kehon ja tehostaa sisäelinten toimintaa. Lisäksi sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Purista vain yhden sitruunan mehu lasilliseen lämmintä vettä.

Inkivääritee

Inkivääristä valmistettu tee vähentää turvotusta, sisältää antioksidantteja ja auttaa puhdistamaan kehoa. Se sopii siis täydellisesti aamun aloitukseen, etenkin laihdutuskuurilla.

Lisää pala tuoretta inkiväärin juurta kupilliseen kiehuvan kuumaa vettä ja anna uuttua 10 minuuttia. Lisää tilkka sitruunamehua ja nauti.

3. Lähde liikkeelle

Kun olet nauttinut aineenvaihduntaa tehostavan juoman, on aika laittaa keho liikkumaan ja hikoilemaan.

Juokseminen

Aamurutiini nainen lenkillä

Jos vain pystyt siihen, on hyvä idea juosta tai hölkätä vähintään 10 minuuttia joka aamu.

Kävely

Jos lenkkeily ei ole heiniäsi, voit käydä rivakalla kävelyllä sen sijaan. Jo 20 minuuttia kovatahtista kävelyä riittää. Jos omistat juoksumaton tai kuntoilupyörän, voit käyttää myös niitä. Tämä on hyvä keino treenata aina säästä riippumatta.

Suositeltua lukemista: Puolen tunnin kävelylenkin hyödyt

Kotitreenaus laihtumisen tehostamiseen

Tehostaaksesi laihtumista, on tärkeää treenata myös lihaksia vahvistavaa liikuntaa hyödyntäen. Aerobinen liikunta ja lihaskuntotreenit yhdessä tuovat parhaat tulokset laihtumisen ja terveyden kannalta. Aerobinen liikunta polttaa rasvaa ja lihastreeni muokkaa kehoa.

Lisää näitä liikkeitä päivittäiseen lihastreeniisi:

 • Kyykyt
 • Askelkyykyt
 • Jalannostot
 • Saksipotkut
 • Punnerrukset
 • Venyttely

4. Syö terveellinen ja kattava aamiainen

Aamurutiini aamiainen

Yrität pudottaa painoa tai et, sinun ei tulisi koskaan jättää aamiaista väliin. Aamiainen on todellakin, kuten sanonta kuuluu, päivän tärkein ateria.

Hyvä aamiainen laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle, pitää olon kylläisenä ja estää sinua syömästä liikaa kaloreita päivän aikana. Naposteluhimo on alhaisempi, etkä kaipaa jatkuvasti välipaloja.

Terveelliseen ja monipuoliseen aamiaiseen kuuluu esimerkiksi:

 • Täysjyvää
 • Proteiinia
 • Hedelmää
 • Kuitua
 • Paljon nesteitä

Harjoittele hitaasti syömistä: pureskele ruoka kunnolla, sillä tämä tekee ruuan sulamisesta helpompaa ja auttaa kehoa hyödyntämään kaikki tärkeät ravintoaineet.

UUTISIA VERKOSSA