Tasapainota verensokerisi näillä ruoilla

· huhtikuu 1, 2017
Kannattaa syödä enemmän sellaisia ruokia jotka tasapainottavat verensokeritasoja, sillä saat niistä apua, vaikka sinulla ei olisikaan diabetesta. Tämä auttaa nimittäin estämään välipalojen napostelua aterioiden välillä.

Sekä diabeteksesta kärsivät henkilöt että ne, joille tulee usein makeannälkä ilman varsinaista näläntunnetta, hyötyvät sellaisten ruokien syönnistä, jotka pystyvät luonnollisesti hallitsemaan verensokerin tasoja. Näihin kuuluvat stevia, kaneli, herneet, oluthiiva ja kaurahiutaleet.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pystyt nauttimaan näiden ihmeruokien loistavista hyödyistä – niiden kyvykkäät lääkinnälliset ominaisuudet ovat loistava apu verensokerin tasapainottamiseksi. Jatka siis lukemista ja ota seuraavat tuotteet osaksi päivittäistä ruokavaliotasi, jotta voit välttää verensokerin epätasapainon haitalliset seuraukset hyvinvoinnillesi!

Stevia

Ensimmäinen tuote jonka esittelemme luonnollisena verensokerin tasapainottajana, on stevia.

Tämä kasvi, joka on peräisin Paraguaysta, on muodostunut suosituksi muutamien viime vuosien aikana, sillä se on terveellinen vaihtoehto sokerille ja keinotekoisille makeutusaineille. Se ei kuitenkaan ainoastaan makeuta, sillä stevialla on myös terapeuttisia vaikutuksia ihmisen kehossa.

Moni niistä ihmisistä, joilla on 2-tyypin diabetes, on pystynyt tasapainottamaan tilansa luonnollisesti nauttimalla tätä kasvia säännöllisesti.

Voit käyttää stevian lehdet joko tuoreina tai kuivattuina, tai vaihtoehtoisesti voit käyttää puhdasta steviauutetta.

Vältä kuitenkin suosittuja stevia-makeutusaineita, sillä niissä on hyvin vähän itse kasvia, ja ne onkin jalostettu niin pitkälle, että enää ei ole paljoakaan jäljellä kaikista niistä mahtavista lääkinnällisistä ominaisuuksista, joita steviassa on.

Lue aiheesta lisää: Näin kasvatat steviaa kotona

Stevia

Kaneli

Tämä herkullinen ja aromaattinen mauste pystyy alentamaan glukoosia, kolesterolia ja lipidien tasoja veressä. Se voi jopa pitää nämä tasot alhaalla lyhyen aikaa sen jälkeen, kun kanelia on nautittu.

Tutkimusten mukaan kaneli lisää kehon herkkyyttä insuliinille, joka hallitsee glukoositasoja. Se on hyödyllinen myös siksi, että se sisältää antioksidanttia.

Se kanelityyppi, jolla on kaikkein suurimmat lääkinnälliset hyödyt, tunnetaan nimellä Ceylon-kaneli. Sitä voidaan nauttia pillerin muodossa tai muiden ruokien kanssa, tai sitä voidaan sekoittaa veteen haudukkeen valmistamiseksi.

Saat kanelista aikaiseksi herkullisen juoman, jos keität sitä kasvismaidon kanssa (manteli-, hasselpähkinä-, kaura- tai riisimaidon) 15 minuutin ajan. Lisää sitten vielä hiukan kaakaota tai vaniljauutetta, jos niin haluat.

Suositus päivittäiseksi määräksi, jotta voisit säädellä korkeaa verensokeria, on 1-6 grammaa tai noin teelusikallinen jauhemaista kanelia päivässä.

Kaneli

Herneet

Herneet, jotka tunnetaan myös kasvisinsuliinina, voivat auttaa verensokeritasojen hallitsemisessa, sillä niillä on mahtavia ravinnehyötyjä pääasiassa kuidun ja proteiinin osalta.

Tämä palkokasvi tasapainottaa glykeemisen indeksin syönnin jälkeen, jolloin se yleensä nousee korkealle. Herneet estävät lisäksi muita ruokia pääsemästä vaikuttamaan kyseiseen tasoon.

Terveellisimmät herneet ovat tuoreita, ja niitä voidaan valmistaa muiden kasvisten tai perunan kanssa. Ne sopivat hyvin myös sienten ja kananmunan kylkeen.

Herneitä löytyy myös jauhemaisena luomutuotteena.

Oluthiiva

Oluthiiva on lääkinnällinen tuote, jossa on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja – etenkin kromia. Se toimii elimistön glukoositasoja säädellen, ja kromi onkin erinomainen lisäravinne diabeetikoille ja kaikille niille, joilla on makeanhimoja.

Sitä voidaan ottaa jauheena, jota sekoitetaan mehuun tai jogurttiin, tai sitten tablettina, mikäli et pidä sen hiukan kitkerästä mausta. Jotkut kaupalliset brändit ovat myös poistaneet kitkeryyden, jotta makua on voitu parantaa.

Lue aiheesta lisää: Oluthiiva-dieetti: miksi se kannattaa?

Oluthiiva

Kaura

Kaura on terveellinen vilja, jossa on runsaasti liukenevaa kuitua. Tämän tyypin kuitu hidastaa ruoansulatusta ja hiilihydraattien imeytymistä, mikä vähentää glukoosihuippuja ja sitä insuliinireaktiota, joka ilmenee syönnin jälkeen.

Voit syödä kauraa aamiaisella, ja sitä voidaan käyttää sekä makeissa että suolaisissa ruokalajeissa.

Kaura sopi ihanteellisesti keittojen sakeuttamiseen, ja siitä saa smoothieille rakennetta. Kaura voidaan yhdistää muihin viljoihin, mikäli haluat valmistaa vaikkapa keksejä.

Voit myös tehdä maittavan kaurajuoman, ja sitä on hyvä juoda joka päivä aamiaisen yhteydessä. Vaihtoehtoisesti voit nauttia kauraa välipalana, ja saat siitä loistavan terveyttä edistävän hoidon, johon et helposti kyllästy.

Jos siis haluat tasapainottaa verensokeriasi luonnollisesti sekä siten lisätä hyvinvointiasi, ota osaksi ruokavaliotasi nämä terveelliset tuotteet – ne ovat hyväksi myös kaikille niille, joilla ei ole diabetesta.