On tärkeää itkeä – älä tukahduta kyyneleitäsi

maaliskuu 19, 2017
Joskus on tärkeää vastata tarpeeseen itkeä, jotta voisit taas täyttää itsesi voimalla sekä kohdata kaikki ne asiat, joita elämä polullesi heittää.

Tarpeeni itkeä ei ole heikkoutta tai voiman puutetta vastustaa haluani vuodattaa kyyneleitä. Se ei myöskään ole halua heittää pois kaikkea sitä, jonka olen tähänastisessa elämässäni saavuttanut.

Tarpeeni itkeä syntyy siitä, että olen ollut hyvin vahva, ja sen vuoksi minun täytyy päästää pois paljon asioita.

Itkevää ihmistä pidetään edelleen usein heikkona. Saatat siis tukahduttaa itseäsi silloin, kun tunnet kyyneleiden alkavan virrata kohtaamiesi olosuhteiden vuoksi.

Lue lisää aiheesta: Näitä asioita et tiennyt kyynelistä ja itkemisestä

Jotta voisit kestää vaikeat tilanteet yksi toisen jälkeen, ja jotta voisit olla vahva tukijalka perheellesi sekä seistä aina pystyssä, vaikka tunnet haluavasi lyyhistyä lattialle, pakotat itsesi olemaan vahva. Teet näin, vaikka kaikki ympärilläsi on vavissut ydintä myöten.

Vahvinkin puu irtoaa hyökyaallon voimasta

Nainen vedessä

Ehkä sitten itket ja päästät pahan olon ulos, ja tämä on normaalia. Vahvimmankin puun täytyy antaa periksi, jos hyökyaallon voima iskee. Sinua ei ole tehty kivestä, ja olet kestänyt paljon monelta suunnalta.

Pahin asia jonka voit tehdä, on pidättää kyyneleitä tai niellä ne ja teeskennellä, että sinun ei tarvitse päästää niitä ulos.

Tiedät, että aiemmin tai myöhemmin kyyneleet tulevat valumaan, ja vaikka kuinka yrittäisit viivyttää tätä hetkeä, se tulee kyllä eteesi. Kukaan ei voi olla vahva elämänsä jokaisena päivänä.

On erittäin haastavaa, kun kaikki näyttää kääntyneen sinua vastaan. Joten siis itket. Päästät ulos kaiken sen vihan, turhautuneisuuden ja uupumuksen, joita olet kantanut sisälläsi. Tulet tuntemaan olosi paljon paremmaksi tämän jälkeen.

On tärkeää olla sinnikäs, mutta toisaalta täytyy olla tapa päästää ulos kaikki se paine, jolle olet ollut alttiina. Me kaikki tarvitsemme tätä tunteiden purkausta.

Lue lisää aiheesta: 7 merkkiä siitä, ettet rakasta itseäsi tarpeeksi

Hyväksy siis tämä tosiasia, äläkä yritä pakottaa itseäsi olemaan niin täydellinen.

Tarve itkeä syntyy stressistä

Kyyneleitä valuu

Tarve päästää kyyneleitä sellaisten aikojen jälkeen, jolloin olet kestänyt liikaa, johtuu stressistä, jota on kertynyt. Halusitpa niin tai et, stressiä on monenlaisissa elämäsi tilanteissa. Ja sitä ilmestyy aina silloin, kun vähiten sitä tarvitset.

Joskus stressi voi kannustaa sinua hidastamaan tai päästämään irti joistakin niistä monista velvollisuuksista, joita olet ottanut.

Stressi koostuu kolmesta erilaisesta vaiheesta, ja nämä vaiheet tulisi osata tunnistaa. Näin voit paremmin hallita tilanteita stressin ilmaantuessa.

Hälytysvaihe

Tämä on se vaihe, jolloin pakenemisreaktiosi tulee aktivoiduksi, ja se kertoo sinulle, että olet kohtaamassa jonkin vaaran. Tässä vaiheessa et ajattele, vaan yksinkertaisesti toimit.

Vastustusvaihe

Sitten siirryt toiseen vaiheeseen, jossa valmistaudut kohtaamaan sen, mitä eteen tulee – huolimatta siitä, mikä asia on kyseessä. Pysyt vahvana, jotta voisit olla jämäkkä, mutta lopputuloksena on se, että uuvut.

Uupumisvaihe

Sinulle stressiä aiheuttanut tilanne ei ole kadonnut, mutta valmistautuneisuuden tilasi vie sinulta kaiken voimasi.

Tässä vaiheessa olet yhden askeleen päässä itkemisestä, ja etsit vapautusta, joka sallii sinun päästää irti, sillä olet vastustellut hyvin kauan.

Lue lisää aiheesta: 7 vinkkiä stressinlievitykseen, kun tulet kotiin

PilvihiuksetAseta omat rajasi

Jos et ole aikaisemmin ollut tietyissä olosuhteissa, on vaikeaa pystyä toimimaan, jotta voisit estää tapahtunutta sattumasta uudelleen.

Tämän vuoksi onkin elintärkeää, että opettelet asettamaan omat rajasi ja ajattelet enemmän itseäsi. Sinun ei tule antaa enempää kuin voit tarjota.

  • Joskus tilanne on se, että olet vaikkapa vanhempi, valta-asemassa tai sinulla on jokin muu vastuu, ja kasaat tällöin niin paljon raskaita kiviä harteillesi, että lopputuloksena uppoat.
  • Olet ihminen, et kone, ja sinulla on rajasi.
  • Siksi on hyvin tärkeää olla valppaana niitä stressin vaiheita koskien, jotka aikaisemmin kuvasimme, jotta voisit laittaa lopun sellaisten asioiden tekemiselle, jotka vaikuttavat sinuun negatiivisesti.
  • Jos laitat jarrut päälle ajoissa, pystyt paremmin tunnistamaan sen, kuinka pitkälle voit mennä.

Lue lisää aiheesta: Löydä itsellesi positiivinen itsetuntoharjoitus

tyttö ja kukat

On kuitenkin eräs asia, joka on vieläkin tärkeämpi, ja sinun täytyy opetella se. Sinun tulee hyväksyä, että et aina voi olla se tuki, johon toiset voivat nojautua – se pylväs, joka kantaa kaiken taakan.

Anna siis itsesi olla heikko sekä itkeä ja luhistua. Vain tämän hyväksyessäsi voit tulla takaisin pinnalle ja ottaa käyttöön ne asiat, jotka suojaavat sinua sekä estävät sinua menemästä äärimmäisyyksiin.

Vain sinä tiedät, kuinka pitkälle voit mennä. Älä tyhjennä itseäsi täysin. Jos et pysty johonkin asiaan, mitään pahaa ei tule sen seurauksena tapahtumaan. Tarpeesi itkeä on hyvä asia, ja se tulee olemaan sinulle avuksi.

UUTISIA VERKOSSA