Kuinka taistella divertikuliittia vastaan luonnollisesti

· helmikuu 13, 2017
Mikäli epäilet, että sinulla on divertikuliitti, käy lääkärissä saadaksesi hoitoa. Sen jälkeen voit yhdistää hoidon näiden ruokien kanssa helpottaaksesi tilaasi.

Divertikuliitti on tila, joka vaikuttaa ruoansulatukseen. Se on paksusuolen umpipussitaudin eli divertikuloosin aiheuttama sairaus.

Asiantuntijat eivät tarkkaan tiedä, mikä aiheuttaa tämän tilan, mutta vahvasti uskotaan että se ilmaantuu silloin, kun ulostaessa käytetään liiallista voimaa. Tämä aiheuttaa painetta suolen seinämille, mikä taas voi aiheuttaa tulehdusta ja ärtymystä.

Useimmat oireista voivat olla:

  • Verta ulosteessa
  • Ripuli
  • Ummetus
  • Pahoinvointi
  • Nipistely
  • Kipu koskettaessa vatsaa

Mikäli sinulla on tämä sairaus, haluat todennäköisesti vähentää oireita ja parantua. Ensiksi sinun tulisi jutella lääkärillesi, ja sitten voit kokeilla joitakin näistä kotikonsteista jotka auttavat sinua taistelemaan näitä oireita vastaan.

Peruna

peruna

Makunsa puolesta peruna saattaa olla yksi tylsimmistä kasviksista. On kuitenkin erittäin suositeltavaa, että syöt perunaa kun sinulla on divertikuliitti, ja tämä johtuu siitä, että sillä on suuri määrä tulehdusta vastaan taistelevia aineksia ja tärkkelystä, jotka auttavat ruoansulatuksessa. 

Muista, että on huono idea syödä perunoita pannulla paistettuna. Mikäli tämä oli suunnitelmasi, muista että rasva saa olosi pahemmaksi ja se myös poistaa kaikki perunoiden mahdolliset positiiviset hyödyt.

Parhaat vaihtoehdot ovat uunissa paistaminen, grillaaminen tai perunamuusi.

Papaija ja päärynät

Nämä ovat pari esimerkkiä parhaista hedelmistä ruoansulatuksen auttamisessa. Papaijan ja päärynöiden yhdistelmä on herkullinen, ja lisäksi ne antavat meille suuren määrän ravinteita.

Nämä hedelmät auttavat suoltasi. Tämä johtuu niiden sisältämistä orgaanisista yhdisteistä. Näissä hedelmissä on myös paljon kuitua ja niistä saa runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Nämä tekijät auttavat kehoasi taistelemaan divertikuliitin oireita vastaan.

C-vitamiini

Kehosi tarvitsee suuren määrän C-vitamiinia, sillä se hoitaa monia sisäisiä toimia. Tämän takia meidän tulisi kiinnittää huomiota C-vitamiinitasoihimme. Se esimerkiksi auttaa kehoa muodostamaan uusia soluja ja se stimuloi hermojärjestelmää.

Ohra

ohra

Tämä on tärkeä vilja lisätä ruokavalioosi, jos sinulla on divertikuliitti.

Ohralla on tulehdusta vastaan taistelevia ominaisuuksia. Sillä on myös muita yhdisteitä, jotka ovat mahtavia taistelemaan tätä tilaa vastaan. Pidä kuitenkin mielessä että muunlaiset viljat ovat sinulle huonoja mikäli sinulla on divertikuliitti.

Ohraa voidaan syödä keitoissa, padoissa, puurona – käytä mielikuvitustasi ja luo omanlaisiasi aterioita!

Valkosipuli

Valkosipuli on yksi yleisimmin käytetyistä luonnollisista hoitokeinoista. Ihmiset käyttävät sitä hoitamaan laajan kirjon fyysisiä vaivoja, mukaanlukien divertikuliittia.

Valkosipulin aktiiviset yhdisteet ovat erittäin voimakkaita. Ne estävät tulehduksia kaikkialla kehossa.

Muista, että divertikuliitti pahenee kun vatsasi tulehtuu. Valkosipulin syöminen pitää tämän ongelman kurissa. Käyttämällä tätä hoitokeinoa voit myös vähentää tarvitsemiesi antibioottien määrää. 

Vältä tulisia ruokia

Mikäli pidät tulisista tai hyvin maustetuista ruoista, sinun tulee luopua niistä kunnes voit paremmin. Tuliset ruoat ovat yksi niistä syistä, miksi ihmiset eivät pääse eroon divertikuliitista.

Mausteiset ruoat tulehduttavat vahingoittuneita alueita entisestään. Tämä pidentää paranemisprosessia ja saa oireesi pahenemaan.

Oreganooregano

Kaikkien ruokien maustaminen oreganolla voi olla hyvä idea. Tämä mauste tuo merkittävää helpotusta divertikuliitista kärsiville.

Oreganolla on mahtavat antibakteeriset ja antimikrobiset ominaisuudet. Ne auttavat sinua pääsemään eroon loisista tai tulehduksista jotka vaikuttavat suolistossasi.

Oregano myös poistaa jätettä kehosta tehokkaasti.

Risiiniöljy

Hyvä tapa päästä eroon bakteeritulehduksesta suolessasi on suolen puhdistus. Yksi vaihtoehto tämän tekemiseen on käyttää risiiniöljyä.

Muista kuitenkin että tämä öljy on hyvin tehokas, sillä se tappaa myös kaikki hyvät bakteerit suolistossasi.

Ota tästä syystä vain suositeltu määrä tai nauti sitä lääkärin valvonnan alla. Liiallinen käyttö voi olla vaarallista.

Oikean diagnoosin tärkeys

Divertikuliitin oireet ovat samankaltaiset kuin muilla ruoansulatusvaivoilla, kuten Crohnin taudilla. Tästä syystä on helppo sekoittaa divertikuliitti muihin ruoansulatusongelmiin.

Neuvomme sinua puhumaan lääkärisi kanssa, mikäli epäilet että sinulla saattaa olla divertikuliitti. Suolen tulehdukset voivat piilottaa paljon suuremman ongelman.

Kokeile näitä hoitoja yhdessä lääkärisi määräämän hoidon kanssa.