Taistele migreeniä vastaan tällä kotitekoisella juomalla

lokakuu 14, 2017
Voit nauttia tätä kotitekoista juomaa halutessasi ehkäistä migreenikohtauksen tai hoitaessasi akuuttia kohtausta. Himalajan suolalla on monia hyötyjä elimistölle.

Migreeni on yleinen neurologinen vaiva, joka johtuu aivokopan verisuonten laajenemisesta ja tästä aiheutuvasta paineesta. Migreeni aiheuttaa akuuttia, kovaa kipua usein vain toisella puolella päätä, ja voi johtaa näköhäiriöihin, pahoinvointiin ja vatsaoireisiin. Kivun lisäksi migreenikohtauksen aikana voi ilmetä valoherkkyyttä, oksentelua ja ripulia. Jopa 20 % maailman väestöstä kärsii migreenistä ja heistä suurin osa on naisia.

Monet sekoittavat migreenin tavalliseen päänsärkyyn, sillä kummankin oireilu on samantyylistä. Migreeni on kuitenkin huomattavasti voimakkaampaa kuin tavallinen päänsärky ja se voi johtaa toimintakyvyn heikentymiseen. Migreenin syistä ei olle vielä täysin tietoisia, mutta on olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka on yhdistetty migreenikohtauksiin.

Alla jaamme kanssasi lisätietoa migreenistä, sen aiheuttajista, sekä hoitokeinoista: kokeile kotitekoista juomaa, jonka resepti on ikivanha ja hyväksi todettu.

Mistä migreeni johtuu?

Useiden asiantuntijoiden mukaan migreeni on ainakin osittain perinnöllinen sairaus, joka kulkee suvussa. Migreenin syitä ja aiheuttajia on vaikea tutkia, sillä ne vaihtelevat henkilöstä toiseen. Myös migreenin oireet vaihtelevat suuresti potilaiden välillä. On kuitenkin selvää, että osa migreenikohtauksen laukaisijoista liittyy elämäntapoihin, stressiin ja perimään.

Perhehistoria

migreeni

Tutkimuksissa on todettu, että osa migreenitapauksista liittyy geeniin joka sijaitsee kromosomissa 9, mikä tekee migreenistä ainakin osalla kärsijöistä perinnöllisen.

Stressi ja ahdistus

Jatkuva stressaaville tilanteille altistuminen ja ahdistus voivat kasvattaa riskiä migreenin ilmestymiselle, etenkin potilailla, jotka ovat kärsineet migreenistä aikaisemmin.

Suositeltua lukemista: 5 vinkkiä nopeaan migreenin lievitykseen

Hormonaaliset muutokset

Hormonaaliset muutokset, joita ilmenee ovulaation ja kuukautisten aikana, voivat nostaa riskiä migreenikohtauksen ilmestymiselle.

Migreenikohtaus voi kestää muutamasta tunnista kolmeen vuorokauteen ja se voi aiheuttaa huimausta, valoherkkyyttä ja pahoinvointia. Vakavasta migreenistä kärsivät eivät välttämättä pysty menemään töihin tai suoriutumaan päivittäisistä toimista normaalisti, vaan joutuvat makaamaan paikoillaan tuntikausien ajan.

Ruokavalio ja alkoholi

olutta hanasta

 

Tietyillä ruoka-aineilla ja juomilla on läheinen yhteys krooniseen migreeniin. Stimuloivat juomat, kuten alkoholi ja energiajuomat, sekä natriumglutamaattia sisältävät ruuat voivat lisätä riskiä migreenikohtaukselle.

Univaikeudet

Univaikeuksista ja unettomuudesta kärsivät potilaat ovat herkempiä migreenikohtauksille.

Ympäristötekijät 

nainen varoo hengittämästä

Tietyt ympäristötekijät, kuten huomattavat muutokset lämpötiloissa, voivat johtaa erinäisiin terveysvaivoihin. Migreeniin on yhdistetty ainakin seuraavat ympäristötekijät:

 • Äkilliset muutokset lämpötilassa
 • Kirkkaat valot
 • Kovat äänet
 • Tietokoneet ja muut laitteet
 • Vahvat hajut
 • Muutokset ilmankorkeudessa
 • Saasteet

Näin valmistat luonnollisen migreeniä hoitavan juoman

juoma migreeniä vastaan

 

Tämä juoma auttaa taltuttamaan alkavassa olevan migreenikohtauksen ja ennaltaehkäisee uusiutuvia kohtauksia. Juoma sisältää suosittua Himalajan suolaa, josta saa runsaasti erilaisia ravintoaineita ja mineraaleja, jotka auttavat tasapainottamaan elimistön sisäisiä muutoksia ja epätasapainoa, jotka voivat laukaista migreenin.

Liiallinen suolan nauttiminen ei ole suotavaa, mutta pienissä määrissä nautittu suola sopii ihanteellisesti kehon toimintojen säätelyyn ja ylläpitoon. Himalajan suolan kemiallinen rakenne tekee siitä erityisen hyödyllisen ihmiskeholle. Himalajan suola sisältää 84 mineraalia, elektrolyyttejä ja uudistavia aineksia, jotka palauttavat kehon mineraalitasapainon esimerkiksi kovan hikoilun jälkeen.

Tämä vaihtoehtoinen hoito migreenille on hyvä vaihtoehto ihmisille, joiden kohtaukset eivät ole kovin vakavia ja jotka haluavat kokeilla lääkkeettömiä hoitoja. Juoma helpottaa kipua kymmenessä minuutissa.

Ainekset

 • 1 lasillinen vettä, 200 ml
 • Puolikkaan sitruunan mehu
 • 1 teelusikallinen Himalajan suolaa, noin 5 g

Käyttö ja valmistus

 • Sekoita suola sitruunamehuun ja veteen, anna sen liueta kokonaan ennen nauttimista
 • Siemaile juomaa mieluiten tyhjään mahaan ennen aamiaista
 • Lapsilla käytettäessä juomaa voidaan lisätä muutama tippa ruokaan
 • Voit nauttia juoman myös välittömästi migreenikohtauksen alkaessa
 • Älä käytä teelusikallista enempää suolaa

Kokeile tätä tehokasta kotihoitoa migreeniin – tulet huomaamaan, että kipu laantuu ja migreenikohtausten esiintyvyys heikkenee.

Suositeltua lukemista: Näin poistat migreenin välittömästi

UUTISIA VERKOSSA