Sokeriton ja maidoton mansikka-mantelimousse

helmikuu 23, 2018
Vaikka tämä mansikkaa ja mantelia sisältävä mousse ei pidä sisällään ollenkaan sokeria tai maitoa, se on jälkiruoka, jolla on fantastinen koostumus ja makeus - jälkimmäistä tuovat mansikat, ja sitä voidaan täydentää vielä stevialla.
Tällä hetkellä on meneillään sellainen ruokavillitys, jossa yhdistetään herkullisia makuja tasapainoiseen ruokavalioon, jotta terveys ja nautinto voisivat toteutua samalla kertaa.

 

Tämän vuoksi onkin aina jokin uusi ja kiinnostava resepti, jossa on terveellisiä rasvoja, eikä ollenkaan sokeria, jauhoja tai maitotuotteita. Mekin haluamme tällä kertaa tuoda esille yhden tällaisen loistavan ja herkullisen, mutta terveellisen reseptin!

Nyt kerromme siis yksinkertaisesta reseptistä, jonka avulla saadaan valmistettua sokeriton ja maidoton manteli-mansikkamousse, ja tämä on kevyt jälkiruoka, joka on helppo pala ruoansulatukselle. Kokeile ehdottomasti itsekin, sillä tulet ihastumaan!

Maidoton mousse – miten se valmistetaan?

Mousse vaatii yleensä kermaa tai vispikermaa. Voidaan kuitenkin käyttää myös kevyempiä reseptejä, jotka sopivat niillekin, joilla on laktoosi-intoleranssi tai jotka yrittävät hillitä saamaansa rasvan määrää, kuten myös niille, jotka haluavat vähentää sokeria ruokavaliossaan.

Tässä reseptissä tavallinen maito korvataan mantelimaidolla, joka on pehmeä, kermainen ja hyvin ravinteikas ratkaisu. Voit ostaa sitä valmiina tai jopa valmistaa omaa mantelimaitoa kotikonstein.

 jälkiruoka

Sokerittomat jälkiruoat

Ongelmana useimmissa jälkiruoissa on se, että ne sisältävät liikaa sokeria.

Valkoinen sokeri on tuote, jota pidetään hyvin varallisena ihmisen terveydelle, sillä se muuntaa kehoa – se tekee sen hapokkaammaksi sekä vähentää kalsiumia. Tämä voi sitten aiheuttaa monia erilaisia häiriöitä.

Onneksi on kuitenkin nykyisin monia vaihtoehtoja valkoiselle sokerille. Niitä kannattaa kokeilla, jotta saat selville, mitkä ovat kyseisten korvaavien tuotteiden makeuden asteet ja erilaiset koostumukset. Kokeile valitsemissasi resepteissä seuraavia makeuttajia:

Mansikka-mantelimoussen hyödyt

Mansikka

mansikat

Mansikka on loistava lisä moneen ruokavalioon, sillä se sisältää vain vähän sokeria, kaloreita ja rasvaa. Lisäksi sillä on nestettä poistavia ominaisuuksia, jotka auttavat torjumaan nesteen kertymistä kehoon – tämä aiheuttaa turvotusta ja painonnousua.

Lisäksi mansikassa on runsaasti C-vitamiinia, foolihappoa, mangaania, jodia ja kaliumia.

Koska mansikassa on runsaasti ravinteita, tämän marjan nauttiminen säännöllisesti säätelee kolesterolin määrä veressäsi. Se estää myös osteoporoosia, torjuu ummetusta sekä lisäksi jopa parantaa näkökykyä.

Manteli

mantelit

Manteleita kannattaa nauttia ihan missä iässä tahansa. Ne sisältävät runsaasti ravinteita, proteiinia, terveellisiä rasvoja ja kuitua.

Vaikka ne sisältävätkin runsaasti kaloreita, ne muuntuvat kehossa loistavaksi määräksi energiaa. Lisäksi mantelit eivät vaikuta haitallisesti painoon, jos nautit niitä kohtuudella (eli kourallisen päivässä).

Lisäksi muista, että manteleissa on runsaasti E-vitamiinia, joka on kyvykäs antioksidantti, mikä antaa suojaa ikääntymiseltä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Manteli on tuote, joka mahdollistaa maidon välttämisen tässä ja monessa muussa reseptissä, sillä se antaa sitä kermaisuutta, jota esimerkiksi mousse kaipaa.

Näin valmistat tämän moussen

Ryhdytään sitten pidemmittä puheitta valmistamaan tätä herkullista ja terveellistä mansikkamoussea!

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen raakoja manteleita (150 g)
 • 3 kananmunan valkuaista
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)
 • 3 ruokalusikallista nestemäistä jalostettua steviaa
 • 3 kupillista mansikoita (500 g)

Huomaa: Me suosittelemme, että käytät tässä luonnonmukaisia mansikoita, sillä muuten mansikka sisältää yleensä paljon hyönteistorjunta-aineita. Nämä aineet voivat päästä marjan ulkokuoren lävitse, sillä sen ulkopuolen huokoset ovat herkät.

Näin tämä herkku valmistetaan

 • Tunti ennen valmistusta laita mantelit likoamaan, jotta voisit saada ne aktivoitua. Näin teet niistä helpommin käsiteltäviä ruoansulatukselle sekä helpompia myös moussen valmistuksen kannalta.
 • Erota kananmunien valkuaiset keltuaisista ja vispaa, kunnes saat aikaan vaahtoavan kermaisen koostumuksen. Laita sivuun.
 • Sekoita tehosekoittimessa liotetut mantelit kupilliseen vettä, ja jatka vähintään minuutin ajan, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneita.
 • Lisää sitten myös stevia ja mansikat, ja anna sekoittua. Tässä vaiheessa voit testata, tarvitseeko seos lisää makeuttajaa. Tämä riippuu siitä mikä oma makusi on, ja siitä kuinka makeita marjoja sinulla on.
 • Jatka lisäämällä hitaasti kananmunan valkuaiset seokseen, jotta voit jatkaa ainesten sekoittamista ilman, että pienennät valkuaisten kokoa.
 • Laita sitten seos kuppeihin tai astioihin, joista moussen haluat nauttia, ja peitä ne. Anna sitten olla jääkaapissa.
 • Tulee odottaa vuorokauden ajan ennen kuin tämä jälkiruoka syödään, jotta sen koostumus olisi paras mahdollinen.

Haluatko terveellisen vaihtoehdon perinteiselle mousselle, joka ei ole kuitenkaan yhtään vähemmän herkullinen? Ota kokeiluun tämä maukas mansikkaa ja mantelia sisältävä resepti, kun haluat herkutella!

UUTISIA VERKOSSA