Ennen sisäistä rauhaa tulee monta myrskyä

tammikuu 26, 2017
Rauha tulee elämääsi silloin, kun opit priorisoimaan ne asiat jotka sinulle ovat tärkeitä. Tällöin pääset ylitse monista myrskyistä, jotka ovat tuoneet mieleesi synkkyyttä.

Dalai Lama on sanonut, että ihmisen on mahdotonta saada aikaiseksi rauhaa maailmaan, jos hän ei ensin löydä sitä omassa mielessään ja sydämessään.

Jokapäiväisessä elämässäsi et yritä vastata muun maailman ongelmiin. Siinä on jo tarpeeksi saavutusta, että olet ”OK”, ja rauhalla onkin paljon tekemistä rauhallisuuden käsitteen kanssa.

Rauhallisena oleminen tarkoittaa sitä, että katsot huolenaiheitasi rauhallisesti sekä siirrät syrjään pakkomielteiset ajatuksesi. Laita sivuun se, mikä tuo sinulle onnettomuuden tunnetta, ärsytystä tai epämukavuutta, jotta voisit saada sisäisen harmonian. Tällä harmonialla on yhtä paljon tekemistä itsesi kanssa kuin sen, mikä sinua ympäröi.

Ei ole helppoa päästä tähän tilaan, sillä useissa tapauksissa ihminen ei ole valmistautunut niihin moniin henkilökohtaisiin myrskyihin, jotka hän joutuu läpikäymään.

Seuraavassa kerromme, kuinka rauha saapuu ihmisen elämään – ennen sitä on käytävä lävitse monen monta koettelemusta.

Rauha, joka saapuu lukuisten myrskyjen jälkeen

Ei ole epäilystäkään siitä, ettetkö kerran tai useammankin olisi kokenut seuraavaa: tajuat, että et voi edetä suhteessasi toisen ihmisen kanssa, ja lopulta joudut sitten kertomaan hänelle, kuinka todella tunnet.

Nämä tilanteet ovat tavallisia prosesseja elämän kiertokulussa. Ongelma syntyy siitä, että kieltäydyt kohtaamasta tilanteen, ja annat sen vain raahautua mukanasi. Samaan aikaan muut ongelmat kytkeytyvät käsillä olevaan vaikeaan tilanteeseen.

Jos huomaat itsesi olevan kyvytön tai et tiedä, kuinka sinun kannattaisi priorisoida tarpeitasi, elämäsi muuttuu vähitellen ”hämähäkin verkoksi”, johon jäät kiinni. Tällöin myrskyt ympäröivät sinua, ja nämä myrskyt vievät sinulta onnellisuutesi.

Seuraavaksi kerromme niistä vaiheista, jotka sinun täytyy käydä lävitse, jotta voisit saada sisäisen ja ulkoisen rauhan.

Nainen ja kuu

Opettele ajattelemaan

Voit kutsua tätä ajatteluksi, meditaatioksi tai pohdinnaksi – kuinka vain haluat. Mutta usko tai älä, sinun tulisi käyttää joka päivä ainakin tunti siihen, että olet hiljaisuudessa ja saat yhteyden omaan itseesi. Tämä on nimittäin sellainen asia, jonka vaikutukset ovat hyvin terapeuttiset.

 • Olisi ihanteellista käyttää tähän ajatteluun tunti joka aamu, jotta voisit analysoida sitä missä olet, mitä tarpeita sinulla on sekä sitä, mikä sinua häiritsee ja mistä olet huolissasi ja mitä näille asioille voit tehdä.
 • Päivän edetessä tulee yhä vaikeammaksi ajatella hiljaisuudessa ja rauhassa, joten on hyvä idea suunnitella päivittäinen tapaaminen oman itsesi kanssa, jotta voisit meditoida, ja tämä tapaaminen tulisi aina pitää. Tee tästä ajattelusta osa päivittäistä rutiiniasi.

Opettele yksinkertaistamaan elämääsi

Mitä tarkoittaa todellinen elämän yksinkertaistaminen? Kun ihminen meditoi, pohtii tai ajattelee omia prioriteettejaan, hän ymmärtää, että on monia sellaisia asioita, joita hän ei tarvitse.

 • Yksinkertaistaminen tarkoittaa sitä, että tiedät ne asiat, jotka ovat sinulle tärkeitä, ja sitten teet niistä prioriteettejasi.
 • Jos elämässäsi on esimerkiksi sellaisia ihmisiä, jotka tuovat sinulle vain konflikteja, valituksia, huolia tai pelkoja, ehkäpä on aika päästää näistä henkilöistä irti.
 • Jos on jotakin sellaista, josta et itsessäsi pidä, nyt on aika muuttaa tämä tai ainakin aloittaa kyseinen muutosprosessi.
 • Ajattele yksinkertaista elämää miellyttävänä asiana, jonka vuoksi kaikki ovat kykeneväisiä olemaan onnellisia heitä ympäröivän maailman suhteen ilman keinotekoisuuksia tai monimutkaistamista.

Nainen ja perhoset

Vältä kriittisyyttä ja harjoita hyväksyntää

Kun olet kyennyt siirtämään sivuun ne asiat jotka sinua satuttivat, on aika mennä eteenpäin ilman, että etsit syyllisiä osapuolia elämääsi.

 • Jos tunnet itsesi velvoitetuksi jättämään ystäväsi tai kumppanisi, älä monimutkaista tätä jo valmiiksi vaikeaa tilannetta etsimällä siihen syyllisiä tai luomalla vihaa ja inhoa.
 • Negatiiviset tunteet ovat sisäisen rauhan vastakohta. Et voi koskaan olla rauhallinen, jos tunnet pelkoa tai vihaa. Sinun tulee opetella sekä hyväksymään että välttämään kritiikkiä.

Harjoita kiitollisuutta

Tiedät, että ei ole aina helppoa sanoa kiitos, mikäli olet pettynyt, tulet petetyksi tai vain yksinkertaisesti tunnet itsesi enemmän surulliseksi kuin iloiseksi.

 • Tästä huolimatta niinkin yksinkertainen asia kuin elämän lähestyminen rauhallisemmasta näkökulmasta ja kiitollisemman asenteen kera tulee ehdottomasti tuomaan sinulle syvällisemmän sisäisen tasapainon.
 • Kiitollisuuden harjoittaminen on myös tapa vapauttaa oma itsesi sekä rauhoittaa monia myrskyjäsi. Se auttaa sinua tunnistamaan sen hyvän, jota tuot toisille, kuten myös sen faktan, että elämä on täynnä kauniita asioita, joista voit nauttia.
 • Mieli, joka on rauhallinen, on myös kiitollinen mieli, joka osaa asettaa prioriteetteja, osoittaa kunnioitusta sekä elää yksinkertaista ja nöyrää elämää.
Nainen ja siivet

Rauhallisena olemisella ei ole mitään tekemistä päivittäisten aktiviteettien minimoimisen kanssa. Siinä on kyse yksinkertaisesti sen mahtavan tasapainon löytämisestä, jolloin sinulla ei ole mitään liikaa, mutta et myöskään ole vailla mitään. Voit tällöin sanoa hyvästit monille niistä myrskyistä, jotka aiemmin asuivat mielessäsi.

Tämä vaihe on sitä, kun vihdoinkin voit sanoa itsellesi nämä sanat: ”Voin hyvin. En tarvitse mitään lisää.”

Tähän pisteeseen pääseminen on loistava asia, joka on kaiken vaivannäön arvoinen. Me ehdotammekin sinulle, että aloittaisit oman sisäisen matkasi rauhaan jo tänään.

UUTISIA VERKOSSA