Seksiä hellyyttä vastaan: vaarallinen vaihtokauppa

joulukuu 5, 2017
Seksin antaminen hellyyttä vastaan, mikä on kaikkea muuta kuin hyödyllistä, voi vahingoittaa suuresti itsetuntoamme. Muista: emme voi luottaa siihen, että muut antaisivat meille sen, mitä meiltä puuttuu.

Oletko koskaan antanut seksiä saadaksesi hellyyttä? Aluksi kukaan ei kehtaisi myöntää tätä, ja vastaus on aina kieltävä.

Tämä uskomus istuu kuitenkin tiukasti mielessämme.

Olet varmasti jossain vaiheessa elämääsi kuullut, että miehet antavat naiselle hellyyttä seksiä vastaan ja että naisten kohdalla on juuri päinvastoin. Kun tämä tapahtuu, olemme joutuneet myrkylliseen ihmissuhteeseen, joka repii meidät rikki ja lopulta satuttaa meitä.

Parisuhteen alkamisen syy on määrittävä tekijä

kädet sidottuina

Uskotko aloittavasi parisuhteen, koska olet aidosti rakastunut vai haluatko vain uskotella itsellesi niin? Toisinaan ryhdymme suhteeseen siksi, että pelkäämme jäädä yksin tai sitä, että kukaan ei enää koskaan tule rakastamaan meitä.

Ongelma on siinä, ettemme ikinä kyseenalaista sitä ensimmäistä tekijää, joka loppujen lopuksi aiheutti kaiken sen epäonnen.

Sekä yksinäisyydenpelko että pelko sen ihmisen menettämisestä, jota tarvitsemme (emmekä rakasta), vie meidät siihen pisteeseen, jossa päädymme antamaan seksiä hellyyttä vastaan.

Kuinka monella ihmisellä mahtaakaan olla seksisuhde sellaisen ihmisen kanssa, josta he eivät oikeasti edes pidä? Tai kuinka moni on harrastanut seksiä jonkun kanssa heti ensimmäisillä treffeillä vain siksi, että pelkäsi treffikumppanin olevan muutoin haluton tapaamaan enää uudestaan?

Kuten näet, kyseessä on pelko – pelko, joka ei liity mitenkään rakkauteen. Pikemminkin rakkaus itseämme kohtaan vahingoittuu tällaisessa tilanteessa, ja tämä aiheuttaa suurta kärsimystä.

Vahingolliset ihmissuhteet

nainen antaisi seksiä hellyyttä vastaan

Emme tiedosta, että olemme itse ensimmäisinä aliarvostamassa itseämme vaihtamalla jotakin niin intiimiä kuin seksiä pieneen määrään hellyyttä.

Mitä etsimme? Mitä tyhjiötä yritämme täyttää? Puuttuuko meiltä jotakin? Näitä kysymyksiä meidän tulisi esittää itsellemme, ja meidän tulisi osata vastata niihin, jotta vältämme ajautumasta tällaisiin ansoihin. Nämä teot johtavat erittäin vahingollisiin ihmissuhteisiin.

Ihmiset antavat niin suuren merkityksen toiselle henkilölle, että he menevät niinkin pitkälle kuin ”myyvät” itsensä tietyllä tavalla, jotta saisivat vastineeksi jotakin, mitä he luulevat itseltään puuttuvan. Emme tiedosta, että tekemällä tämän asetamme itsemme alttiiksi tuskalle, ja se tulee yleensä aina tapahtumaan.

Ajattelemme, että meiltä puuttuu jotakin emmekä riitä, ja tästä syystä etsimme toista ihmistä tekemään meistä kokonaisia ja täyttämään tarpeemme, vaikka se vaatisikin sitten seksin antamista hellyyttä vastaan.

Seksin antaminen hellyyttä vastaan. Ehkä se onkin rakkautta?

sydämenmuotoinen hirttosilmukka

Kun annamme seksiä saadaksemme hellyyttä, voiko sitä kutsua rakkaudeksi? Totuus on, että ei voi, sillä oikeasti kyseessä on vain tarve. Etsimme jotakin, mitä meiltä puuttuu – jotakin, joka satuttaa meitä ja jonka tiedämme olevan meille haitaksi.

Meillä on aina tapana etsiä sitä itsemme ulkopuolelta. Ehkä siksi, että se on helpompaa, mutta se on myös riskialttiimpaa. Tämä johtuu siitä, että unohdamme oman hyvinvointimme ja onnellisuutemme, koska rakkaus itseämme kohtaan on riippuvainen muista ihmisistä, jotka sitten huijaavat meitä ja aiheuttavat meissä pettymyksen sekä saavat aikaan paljon turhautumista. Näin on siitä syystä, että kukaan muu kuin me itse ei voi koskaan antaa meille tarvitsemiamme asioita. Kukaan ei koskaan voi täyttää kaikkia tarpeitamme.

Lisäksi sokea usko siihen, että tunnemme rakkautta vaikka todellisuudessa kyseessä on vain tarve, on yksi pahimmista asioista, joita voimme tehdä itsellemme. Emme ole rehellisiä, huijaamme itseämme ja tiedämme sen – emme vain halua myöntää sitä itsellemme. Pelkomme voivat hallita meitä paljon enemmän kuin yksikään totuus.

Vaarallinen vaihtokauppa

vapaa nainen

Seksin antaminen hellyyttä vastaan on vaarallinen vaihtokauppa, sillä se vaikuttaa hyvinvointiimme. Se saa meidät kärsimään ja tuntemaan kipua sekä aiheuttaa joukon muita seurauksia, jotka voivat johtaa ahdistukseen ja masennukseen.

Meidän ei tarvitse vaihtaa mitään, sillä emme tarvitse mitään, mitä emme voisi saada itseltämme. Lakkaa uskomasta siihen, että muut ihmiset korjaisivat sinulle tapahtuvat asiat, ja ala tehdä niin itse.

Emme voi kuluttaa itseämme turhaan, sillä haavoillamme kestää vain kauemmin parantua. Joka kerta antaessamme seksiä hellyyttä vastaan teemme uuden verta vuotavan viillon, joka on raskas isku itseämme kohtaan tuntemaamme rakkautta kohtaan.

Me riitämme, meitä rakastetaan. Meidän on vain etsittävä se sisältämme.

UUTISIA VERKOSSA