”Savipersoona-syndrooma”: kun annat itsestäsi kaiken

tammikuu 27, 2017
Ongelma helposti muokattavissa ihmisissä eli "savipersoonissa" on se, että he antavat niin paljon itsestään muille että he unohtavat oman hyvinvointinsa. Tätä voi kutsua "savipersoona-syndroomaksi".

”Savipersoona-syndroomasta” kärsii useampi ihminen kuin voisi luulla. Ongelma on siinä, että syndrooman aiheuttamaa käytöstä pidetään sosiaalisesti täysin hyväksyttävänä.

Tämän tyyppinen henkilö laittaa omat tarpeensa sivuun noudattaakseen toisten ihmisten pyyntöjä. Sen seurauksena hän sairastuu, sillä hän lakkaa ajattelemasta itseään ja pitämästä huolta itsestään.

Lue: Lopeta liiallinen uhrautuminen toisten vuoksi

Tällainen ”savipersoona” haluaa aina auttaa. Tarvitsetko jonkun auttamaan sinua muutossa? Haluatko jonkun, joka kuuntelisi? Tällainen henkilö tulee varmasti avuksi.

Anteliaisuus, joka sattuu

Tähän kategoriaan kuuluvat ihmiset ovat liian anteliaita. He eivät ajattele saamista, vain antamista.

Kahdet kädet savipersoona

Tämä on kuitenkin erittäin vaarallista. Kaikki ihmiset eivät ole hyviä. On olemassa myrkyllisiä henkilöitä, jotka pyrkivät manipuloimaan, valehtelemaan ja imemään kaiken energian muista ihmisistä.

Anteliaisuus ei tietenkään ole huono asia, mutta kun liiallinen anteliaisuus johtaa siihen, että joku käyttää sinua hyväkseen, se ei ole enää hyvä juttu.

Sinun on ensiksi ajateltava itseäsi, vaikka meille onkin opetettu, että sen tekeminen on ”itsekästä”. Kun ensin huolehdimme itsestämme, voimme auttaa muita, mutta ainoastaan asettamalla rajat, jotta voimme suojella itseämme mahdollisimman paljon.

Savipersoona on orja

Tästä syndroomasta kärsivistä ihmisistä tulee muiden orjia. He ovat muiden ihmisten oikkujen varassa, olosuhteista riippumatta.

Tutustu: Opettele tervettä itserakkautta, niin sinua tullaan rakastamaan haluamallasi tavalla

Hymyilevä mies

Heiltä puuttuu täysin jämäkkyys. He mukautuvat olosuhteisiin, pyyntöihin ja vaatimuksiin, joita muut ihmiset asettavat heille. Ei ole väliä, jos tämä saa heidät tuntemaan olonsa huonoksi. He ovat valmiina ratkaisemaan kaikkien muiden ongelmat, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että he itse kärsivät samalla.

Koska tällainen henkilö toimii palvelijana muille, hän yrittää kehittää empatiakykyä ja intuitiotaan ennakoidakseen, mitä muut ovat vailla. Mutta jos sellainen päivä tulee, jolloin he itse tarvitsevat seuraa tai apua joltakulta, he eivät saa sitä.

Tällaiset henkilöt ovat hyviä ihmisiä, jotka antavat niin paljon muille, että heistä tulee lopulta hyväksikäytettyjä, kaltoinkohdeltuja ja aliarvostettuja.

Löydä uudelleen sisäinen ”minä”

Voit lakata olemasta muovattavissa oleva henkilö, mutta sen tehdäksesi sinun on lähdettävä vaikealle matkalle: tavoittamaan sisäistä ”minääsi”. Tämä todellinen ”sinä” on kadottanut tiensä, sillä sysäsit sen syrjään ja lakkasit antamasta sille huomiota.

Olet huomannut, että elämäsi on lakannut olemasta sinun ja olet elänyt kaikille muille. Onnellisuus? Olet onnellinen vain jos muutkin ovat, etkä kykene olemaan onnellinen itsesi vuoksi.

Vaikuttaako tämä reilulta?

Nainen meditoi

Ei ole hyvä olla aina riippuvainen muista, tehdä kaikki muille eikä itselleen ja olla liian hyvä ja antelias.

Katso sisällesi ja löydä se ihminen, joka eksyi polulta. Se, jolla oli toiveita, unelmia ja päämääriä. Se ihminen ei ole kadonnut, se on vain piilossa. Katso sisällesi.

Mitä sinä haluat?

Olet tajunnut, että itsesi antaminen muille ei tee sinua onnelliseksi etkä hyödy mitenkään laittamalla muiden tarpeet omiesi edelle. Vaikka et ehkä sitä uskokaan, syvällä sisimmässäsi se sattuu. Hyväksy asia.

Kaikki tuo on kuluttanut sinua.

Siinä vaiheessa, kun alat jättää tätä häiriötä taaksesi, on tärkeää, että noudatat joitakin yksinkertaisia vinkkejä:

  • Jos joku pyytää sinulta palvelusta, mieti ensin. Älä sano ”kyllä” välittömästi; sinun ei tarvitse. Odota, mieti asiaa ja varmista, että haluat ja pystyt tekemään asian.
  • Haluatko kieltäytyä? Siinä tapauksessa sano ”ei”. Hyväksy se tosiasia, ettei ole hyväksi tehdä kaikkea mitä sinulta pyydetään, erityisesti jos se on vastoin omia arvojasi ja periaatteitasi, tai jos et yksinkertaisesti vain halua.
  • Et ole itsekäs. Rakastat ja kunnioitat itseäsi.
  • Jätä syyllisyys taakse. Tunnet syyllisyydentunteita, mutta älä välitä niistä. Nämä tunteet yrittävät saada sinua palaamaan siihen pisteeseen, jossa olit.
  • Pidä huolta itsestäsi ja anna itsellesi aikaa – tee itsellesi kaikki se, mitä teit toisille. Olet kaikkein tärkein, arvojärjestyksen ensimmäinen. Jos sinä et huolehdi itsestäsi, niin kuka sitten?
linnut vapautuvat

Älä lähde lukematta tätä: 7 myrkyllistä ihmistyyppiä, joita kannattaa välttää

Jos olet huomannut, että sisälläsi asuu tällainen ”savipersoona”, on aika päästää se ulos.

Meidän kaikkien on opittava tekemään itsestämme tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen. Et ole itsekäs. Olet antelias itsellesi.

UUTISIA VERKOSSA