Rohkeus on sitä, että rakennat itsesi uudelleen

Jokaisella on rohkeutta omalla tavallaan. Me olemme kaikki joutuneet pääsemään ylitse vaikeuksista. Juhlista omaa rohkeuttasi!

Rohkeat ihmiset eivät aina pääse uutisiin. Maailma on täynnä tuntemattomia sankareita ja sellaisia henkilöitä, jotka tekevät muiden tietämättä asioita, joiden avulla he pääsevät ylitse vaikeista ajoistaan.

Jokainen ihailee jotakuta sellaista, joka on päässyt ylitse traumaattisesta tilanteesta ilman suuria vaikeuksia, tai joka on selättänyt sairauden, eron tai onnettomuuden.

Lisäksi ehkäpä on niin, että sinä itse olet sellainen ihminen, joka on hiljattain käynyt lävitse jonkin tällaisen tilanteen.

Olipa vaikea tilanne mikä tahansa, keräsit tällöin rikkoutuneet palasesi ja rakensit itsesi uudelleen osa kerrallaan ja päivä päivältä. Olet luonut toivoa ja rohkeutta jokaiseen rikottuun osaasi.

Se, mitä olet näistä hetkistä oppinut, ei yleensä tule kirjoista tai joltakin kurssilta, joka käsittelee henkilökohtaista kasvua.

On myös sellaista tietoa, jonka ihminen saa kokemuksen kautta sellaisessa tilanteessa, jossa ei ole toista vaihtoehtoa.

Katsotaan sitten tarkemmin aihetta nimeltään rohkeus – mitä se tarkoittaa omassa elämässäsi?

Olet rohkeampi kuin luulet

susinainen

Ihmisen aivot vastustavat muutosta. Ne eivät arvosta ennalta-arvaamattomia asioita tai äkillisiä muutoksia siinä, kuinka näemme asiat.

Vaikka tämä saattaakin tuntua epäuskottavalta, on paljon psykologisia työkaluja, joiden avulla pystyt käsittelemään paremmin vaikeita asioita.

Ihmisen luonnollinen vaisto on oman selviytymisen takaaminen. Siksi jopa silloin, kun negatiiviset tunteet uhkaavat ottaa sinut valtaasi, sisäinen kompassisi tulee työntämään sinua sekä opastamaan sinua siinä, että pääset polullesi.

Ongelmana tässä on se, että et aina anna itsesi olla haavoittuvainen.

Loukkaantuneena, pettyneenä tai hajalla oleminen menetyksen ja petetyksi tulemisen vuoksi saattavat saada sinut tuntemaan itsesi heikoksi, eikä tällöin tunnu olevan tarvittavaa energiaa toipumiseen.

On kuitenkin eräs asia, jonka suhteen haluamme olla selkeitä: sinun tulee syleillä omaa uutta haavoittuvaisuuttasi, jotta voisit tulla vahvemmaksi.

Sen hyväksyminen, mikä tapahtui, kuten myös sen kivun jota tunnet tässä hetkessä, on elintärkeä osa sitä, että edistät tulevaa paranemistasi. On nimittäin niin, että ne jotka torjuvat, joutuvat käyttämään paljon kauemmin aikaa näiden vaikeuksien ylitse pääsemiseen.

Lue aiheesta lisää: Rakastin sinua, kunnes omanarvontuntoni sanoi ”nyt riittää”

Oman itsesi rakentaminen uudelleen – prosessi, johon vaaditaan muutakin kuin aikaa

korjaa sydämen

Yleistä uskomusta vastoin aika ei voi parantaa kaikkea itsekseen. Itse asiassa joskus aika voi jopa vahvistaa kipua tai johtaa johonkin tunne-elämän häiriöön.

Todellinen parantuminen tapahtuu sen myötä, että ihmisellä on rohkeutta antaa hyväksynnän tapahtua, kuten myös anteeksiannon, sekä siten, että löytyy tahtoa olla onnellinen.

Aika ei voi ratkaista ongelmiasi tai toimia rauhoittavana lääkkeenä kärsimykseen. Kyseessä on oma asenteesi, joka sallii sinun ymmärtää, että et voi koskaan unohtaa eräitä asioita.

On kuitenkin niin, että voit elää näiden faktojen kanssa, sillä annat itsesi liikkua eteenpäin kaikesta huolimatta.

Ajan kuluminen voi toimia niiden eduksi, jotka päättävät avautua uudelleen maailmalle siitä huolimatta, että he ovat saaneet sisäisiä haavoja sen jälkeen kun he ovat oppineet enemmän siitä, mitä heille tapahtui.

Jotkut taistelut ihmisen tulee kohdata yksin

Kun yrität päästä ylitse mistä tahansa vaikeasta tilanteesta, tarvitset sosiaalista ja tunnetason tukea rakastamiltasi ihmisiltä.

Tästä huolimatta sinä itse olet se ainoa, jonka tulee ottaa ensimmäinen askel. On siis itsestäsi kiinni, onko sinulla tahdonvoimaa pitää huolta itsestäsi, sillä on vastuullasi laittaa pyörät pyörimään, jotta voisit muuttua parempaan suuntaan.

Tämä saattaa kuulostaa karulta ja jopa sydäntä särkevältä, mutta masennuksen, menetyksen tai petetyksi tulemisen ylitse pääseminen on solidaarinen teko, jonka prosessi kantaa vain yhtä nimeä, nimittäin sinun omaasi.

Kukaan ei voi itkeä puolestasi, eikä kukaan voi antaa sinulle voimaa nousta joka aamu ja muuttaa omia tapojasi. Muut voivat kyllä kannustaa ja opastaa sinua, mutta vastuu on kuitenkin aina omasi.

paperia sydämessä

Vaikeudet opettavat sinua, mutta elämässä ei ole kyse kärsimyksestä vaan onnellisuuden tavoittelusta

Eräs asia josta usein kuulee puhuttavan, on käsitys siitä, että ”ihminen, joka ei ole kärsinyt, ei ole oppinut elämään”, tai että ”jotta ihminen voisi olla todella onnellinen, hänen täytyy päästä ylitse vaikeuksista”.

Kumpikaan näistä asioista ei kuitenkaan ole totta. Kärsimys ei ole pakollista. Itse asiassa kenenkään ei tulisi käydä lävitse traumaattista kokemusta voidakseen löytää sen, mistä hyvinvoinnissa on kyse.

Jokaisella on oma tarinansa, oma ainutlaatuinen ja poikkeuksellinen viitekehyksensä, josta hänen viisautensa ja henkilökohtainen ytimensä syntyvät. Me olemme kaikki olleet rohkeita, jokainen omalla tavallamme.

Me olemme kaikki onnekkaita, kun löydämme sen polun, joka auttaa meitä pääsemään ylitse vaikeista ajoista sekä annamme tietä sille, mitä nyt olemme: vahvempi, keskittyneempi, onnellisempi ja kypsempi ihminen.

Elämässä on kyse oppimisesta kaikissa olosuhteissa. Kaikkein tärkein asia on se, että tunnet itsesi ylpeäksi kaikesta siitä, minkä olet saavuttanut.

UUTISIA VERKOSSA