Punajuuri- ja persiljasmoothie avuksi suonikohjuihin

kesäkuu 6, 2017
Tiedämme, että ei ole olemassa ihmeratkaisuja suonikohjujen poistamiseksi. Tästä huolimatta kyseistä ongelmaa voidaan kuitenkin torjua terveellisen ruokavalion ja liikunnan avulla, ja samoin voidaan estää myös suonien tromboosia ja muita vastaavia ongelmia.

Jos suonikohjusi ovat jo edenneet pitkälle, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin, jotta ne voitaisiin tutkia.

On olemassa hyviä luonnollisia hoitoja suonikohjujen lievittämiseksi, ja tällä kertaa esittelemämme punajuuri- ja persiljasmoothie on loistava apu kaikkien suonikohjuista kärsivien kohdalla. Se sopii niin hämähäkkisuonten kun suurempien suonikohjujen lievitykseen.

Smoothiella on lukuisat ja poikkeuksellisen tehokkaat hyödyt, ja se on muun muassa avuksi verenkierron parantamiseksi jaloissa. Se tehostaa myös laskimoiden toimintaa.

Kerromme nyt siis tarkemmin punajuuren ja persiljan hyödyistä suonikohjujen torjunnassa – jatka lukemista, jos haluat luonnollisen hoidon tähän hyvin yleiseen pulmaan!

Punajuuri ja persilja ovat loistavia verenkierron parantajia

Suonikohjut ilmaantuvat pääasiassa siksi, että ihmisellä on tietynlainen perintötekijöiden ja elintapojen yhdistelmä. On kuitenkin monia erilaisia tapoja niiden hillitsemiseksi sekä niiden palaamisen estämiseksi.

Jos esimerkiksi äidilläsi on (tai oli aikoinaan) suonikohjuja, on tärkeää tämän asian kannalta, että otat huomioon riskin suonikohjujen kehittymistä koskien, jotta niiden eteneminen omalla kohdallasi voitaisiin pysäyttää.

Niinkin yksinkertaiset asiat kuten istuma-asennossa pidemmän aikaa olemisen välttäminen ja runsaasti antioksidantteja, vettä sekä tuoreita hedelmiä ja kasviksia sisältävä ruokavalio voivat olla tässä suureksi avuksi.

Niihin ruokavaihtoehtoihin, joita yleisestikin suositellaan syötäväksi päivittäin, kuuluvat kaksi suonikohjujen kannalta erinomaista tuotetta: persilja ja punajuuri.

Voit hyötyä näistä kasviksista hyvin helposti ja nopeasti, ja voit valmistaa niistä esimerkiksi tällä kertaa esittelemämme loistavan smoothien.

punajuuret ja persilja

Punajuuri hoitaa verisuoniasi

Jos jalkasi tuntuvat väsyneiltä, raskailta ja turvonneilta useamman päivän ajan, ota avuksesi tämä persiljaa ja punajuurta sisältävä juoma.

 • Punajuuressa on runsaasti nitraatteja, minkä vuoksi se parantaa verenkiertoa.
 • Nitraatit avaavat verisuonia, jotta voisit mahdollistaa runsaamman hapen määrän kulkeutumisen lävitse. Tämä alentaa ihmisen verenpainetta, ja kyseessä on typpioksidin vaikutus elimistössä.
 • Lisäksi punajuuressa on betalaiinia, joka on tehokas antioksidantti, ja sillä on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, jotka estävät sienen kehittymistä. Se mahdollistaa myös kehon puhdistamisen myrkyistä.
 • Punajuuri huoltaa myös maksaa, sillä se avustaa sellaisissa perustavanlaatuisissa prosesseissa kuten veren puhdistamisessa ja tiettyjen hormonien yhdistämisessä.
 • Ei kannata unohtaa sitäkään hyötyä, että punajuuressa oleva magnesium auttaa parantamaan verenkiertoa sekä laskimoiden toimintaa.

Persilja on tehokas tulehtuneisuuden lievittäjä

Persiljassa on kahta hyvin kyvykästä ainesosaa, jotka vähentävät ja hoitavat suonikohjuja: luteoliinia ja C-vitamiinia.

 • Nämä toimivat loistavina tulehtuneisuutta vähentävinä tekijöinä, jotka vähentävät tromboosin kehittymisen riskiä. Lisäksi ne myös torjuvat turvotusta ja jalkojen raskasta oloa, mikäli niitä saadaan elimistöön säännöllisesti.
 • Persiljalla on loistava valikoima antioksidantteja, jotka pystyvät puhdistamaan kehoa sekä edistävät hyvää verenkiertoa. Ne auttavat myös oikeanlaisen laskimoiden toiminnan saavuttamisessa.
 • Ei kannata unohtaa sitäkään, että persiljassa on runsaasti kaliumia, joka on elintärkeä mineraali, ja se säätelee verenpainetta. Kalium voi jopa alentaa korkeaa verenpainetta.

Kuinka tämä punajuurta ja persiljaa sisältävä smoothie valmistetaan?

apu suonikohjuihin punajuurijuomasta

Tarvittavat ainekset

 • 1 punajuuri
 • Pikku nippu persiljaa
 • Sitruunamehua (puolikkaasta sitruunasta)
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Valitse keskikokoinen punajuuri, joka ei ole äärettömän kypsä. Paras tapa käyttää punajuurta sen hyvien ominaisuuksien hyödyntämiseksi on syödä sitä tuoreena. Pese punajuuri hyvin, kuori se, ja paloittele se sitten muutamaan palaan, jotta voit saada sen sekoittumaan hyvin.
 • Tämän jälkeen pese myös persilja.
 • Sitten sinun tarvitsee vain laittaa mainitsemamme neljä ainesta tehosekoittimeen.
 • Anna ainesten sekoittua hyvin, kunnes saat aikaiseksi koostumukseltaan täysin tasaisen juoman.

Me suosittelemme, että joisit tätä smoothieta aamuisin kolme kertaa viikossa. Näin voit parantaa verenkiertoasi ja vastustuskykyäsi, ja voit myös hoitaa päivittäiset asiasi suuremman energian kera.

Kokeile siis persiljaa ja punajuurta, jos haluat hoitaa suonikohjujasi luonnollisesti, mutta tehokkaasti!

UUTISIA VERKOSSA