Puhdista keittiövälineet luonnollisin keinoin

Käytämme päivittäin monenlaisia keittiövälineitä, jotka täytyy myös tietysti puhdistaa. Jotta itsepintaiset ruoantähteet saisi irrotettua, on olemassa lukemattomia teollisia ja luonnollisempiakin tuotteita. Ne poistavat usein myös bakteereita, joita keittiövälineisiin voi kertyä. Kauppojen teolliset kemikaalituotteet voivat kuitenkin sisältää sellaisia aineita, jotka ovat haitallisia ihmisen iholle, ja niistä saattaakin aiheutua allergiareaktioita tai muita terveysongelmia.

Hyvä uutinen puhdistusaineita koskien on kuitenkin se, että aina ei ole tarpeen käyttää suuria rahamääriä tehokkaiden ratkaisujen saamiseksi, eikä tuotteiden tarvitse myöskään olla kemikaaleja sisältäviä. Myös luonnolliset aineet voivat nimittäin poistaa armotta rasvaa ja ruoantähteitä. Tällä kertaa kerrommekin eräistä kotikonsteista, joilla voit poistaa kertynyttä likaa ja puhdistaa keittiövälineesi luonnollisesti – tällainen ratkaisu on myös luontoystävällinen, joten kokeile ihmeessä!

Poista rasvajäljet pannuista

Jotta voisit poistaa pannuihin kiinni jääneen rasvan, leikkaa keskikokoinen peruna puoliksi ja kuori se. Peitä puolikkaan alaosa ruokasoodalla, ja käytä perunaa sitten sienen tapaan hangataksesi pannujesi pohjia. Näet ruokasoodan tehokkuuden välittömästi, joten älä epäröi kokeilla tätä loistavaa niksiä!

Jotta saisit ruokasoodan avulla parhaat mahdolliset tulokset, on tärkeää perunaa käyttäessä leikata aina ajoittain likaantunut kerros pois ja laittaa puhtaalle pinnalle uutta ruokasoodaa.

Pannujen sisäpintojen puhdistus

Teepussit

Jotta voisit poistaa ruoantähteet ja rasvan pannujen sisäpinnoilta, ota kuiva teepussi ja hankaa sitä kerääntynyttä likaa vasten. Jo sekuntien jälkeen tulet huomaamaan rasvan irtoavan. Sinun tarvitsee ehkä käyttää kahta tai kolmea teepussia, joten tätä varten kannattaa ostaa jotakin edullista teetä eikä niinkään luksusmerkkiä.

Poista pannujen ulkopintojen rasvatahrat

Jotta voisit poistaa pannujen ulkopinnoilla olevat rasvatahrat, valitse ensiksi sellainen pannu, joka on suurempi kuin se, jota haluat puhdistaa. Laita siihen 4-5 ruokalusikallista ruokasoodaa ja hiukan vettä. Laita pienempi pannu suuremman sisään, ja anna veden kiehua hiljalleen 30 minuutin ajan. Tämän jälkeen pystyt helposti poistamaan pinttyneet rasvatahrat pannun pinnasta. Tämä menetelmä vaatii melko pitkän ajan, mutta se on kaikkein tehokkain, ja voit takuulla poistaa itsepintaisetkin kertyneet rasvatahrat pannuistasi.

Nestemäinen ekotiskinpesuaine

Keltainen neste

Tämä luontoystävällinen nestesaippua astioita varten on ihanteellinen ratkaisu niiden puhdistamiseksi tehokkaasti. Tässä pesuaineessa yhdistyvät suolan supistavat ominaisuudet sekä omenaviinietikan desinfioivat vaikutukset, ja lisäksi siinä on sitruunaa. Tämä seos tappaa siis bakteereita, poistaa rasvaa sekä hävittää hajuja, jotta astiat olisivat taas kuin uusia.

Ainekset

 • Kolme sitruunaa
 • Puolikas kupillinen suolaa
 • Puolikas kupillinen omenaviinietikkaa
 • Yksi kupillinen vettä
 • Kaksi ruokalusikallista huuhteluainetta, joka on tarkoitettu astianpesukoneille (valinnainen)

Kuinka tätä saippuaa valmistetaan?

 • Pese ja viipaloi kuorimattomat sitruunat pieniin osiin.
 • Laita sitruunanpalaset ja suola tehosekoittimeen, ja soseuta niitä kunnes tuloksena on tasainen seos. Lisää joukkoon viinietikka, vesi ja mahdollinen huuhteluaine, ja sekoita suurella teholla useamman minuutin ajan, kunnes saat ainekset sekoittumaan kunnolla.
 • Laita seos sitten pannuun ja kuumenna sitä keskisuurella lämmöllä 15 minuutin ajan, ja sekoita seosta samalla puukauhalla, jotta se ei jähmettyisi.
 • Kaada seos kulhoon ja anna sen viilentyä. Se saattaa muodostaa pinnalleen tiivistyneen kerroksen viilentyessään.
 • Kun seos on viileää, kaada se säilytysastiaan, jossa on kansi, ja laita jääkaappiin.
 • Käytä nestettä kuten tavallista astianpesuainetta. Laita siis noin kaksi ruokalusikallista yhtä pesusatsia kohden, kuten normaalistikin.

Jos kokeilet näitä luonnonmukaisia ratkaisuja keittiövälineiden puhdistuksessa, tulet huomaamaan, että myös luonnolliset tuotteet ovat helppoja valmistaa ja käyttää. Lisäksi ne ovat todella halpoja moniin muihin tuotteisin verrattuina. Vältät samalla myös ne terveysongelmat, joita kemikaalituotteiden käytöstä saattaa aiheutua, ja teet lisäksi hyvää ympäristölle. Kokeile siis heti kun pystyt näitä luonnollisia vaihtoehtoja keittiövälineiden puhdistukseen, ja kerro myös tuttavillesi niiden mahtavasta tehosta!