Puhdista ja hoida kasvoja luonnollisilla öljyillä

· toukokuu 19, 2017
Jos ihosi on hyvin rasvainen, nämä öljyt eivät välttämättä ole paras ratkaisu kosteutukseen, vaikka ne voivatkin tällöin olla mahtavia tuotteita meikinpoistoa varten.

Jos haluat ihosi näyttävän kauniilta, hyvin kosteutetulta ja säihkyvältä, luonnolliset öljyt voivat olla paras apusi.

Vilkaise siis seuraavia suosituksiamme, jotta voisit saada tietoa luonnollisten öljyjen lukuisista hyödyistä ihonpuhdistuksessaUsko tai älä, nämä öljyt ovat erittäin tehokkaita ihonhoidon tehostajia monessakin mielessä.

Vaikka öljyjä on aina pidetty vältettävinä tuotteina kauneudenhoidossa, tosiasiassa niillä on kuitenkin monia hyötyjä. Luonnolliset öljyt voivatkin olla loistava lisä päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi.

Ensin tulisi kuitenkin huomioida, että kuivaihoisille ihmisille kyseiset öljyt sopivat päivittäin käytettäviksi. Jos ihosi on kuitenkin normaali, sopiva määrä on sen sijaan kahdesti tai kolmesti viikossa, ei enempää.

Jos sinulla taas on rasvainen tai sekaiho, kannattaa käyttää näitä luonnonöljyjä vain kasvojen puhdistukseen tai viikoittaisessa ”kunnossapidossa”.

Öljyt voivat myös olla loistava ratkaisu silloin, kun ihosi tarvitsee ”hätätilassa” erityisen hyvää hoitoa, kuten voi olla esimerkiksi rankan ajan tai juhlimisen jälkeen, kun ihosi on erittäin kuiva tai meikkiä on ollut kasvoilla liikaa.

Mitkä öljyt ovat parhaita ihonhoitoon?

naamio

Kaikki öljyt eivät ole yhtä hyviä kasvojen kauneudenhoidossa. Tässä mielessä parhaat tuotteet ovat ne, jotka koostuvat kasviöljyistä ja eteerisistä öljyistä – eivät kuitenkaan koskaan mineraaliöljyistä.

Tämä viimeisin öljytyyppi on usein käytössä vauvojen ihon hoidossa, eivätkä nämä tuotteet ole huonoja tai myrkyllisiä, mutta ne eivät yksinkertaisesti sovellu aikuisen iholle samalla tavalla kuin lasten.

Lue aiheesta lisää: Upeat hiukset kookosöljyä käyttämällä

Luonnonöljyjen hyödyt ihonhoidossa

silmänaluset

Kasviöljyjen tarjoamiin hyötyihin ihonhoidossa kuuluu se, että voit kosteuttaa ihoasi sekä sallia sen hengittää kunnolla. Vaikka onkin olemassa monia muitakin tuotteita jotka ovat aivan yhtä kosteuttavia, moni niistä tukkii kuitenkin ihohuokosesi sekä aiheuttaa siten aknea.

Tämän lisäksi tulet huomaamaan, että ihostasi tulee luonnollisten öljyjen avulla kirkkaampi ja kuulaampi – se ei enää ole samea ja eloton. Tärkeää on tässä kuitenkin se, että mietit ensin omaa ihotyyppiäsi, ja käytät sitten oikeanlaista kasviöljyä ja myös oikeaa määrää.

Tämän lisäksi – ja vastoin sitä, mitä moni asiasta ajattelee – nämä luonnolliset tuotteet eivät tule aiheuttamaan iholla värimuutoksia, näppylöitä, kystia tai mustapäitä.

Nämä vaivat syntyvät siitä, että ihmisellä on hormonaalisia epätasapainotiloja, kuolleiden ihosolujen kertymistä, bakteereja tai näiden tekijöiden yhteisvaikutusta.

Lisäksi tulee myös ymmärtää, että ihmisen iho tuottaa lisäksi omat öljynsä luonnollisesti, ja tämä tuotanto on tarpeellista ihon kunnollisen toiminnan kannalta.

Siksi öljy voi myös suojata, parantaa ja kosteuttaa ihoa, jotta se voisi täyttää kaikki tehtävänsä. Kun laitat öljyä ihollesi, haluat sen vaikuttavan ihollasi suotuisasti, ei sitä vastaan, ja tuletkin huomaamaan, että näiden öljyjen vaikutukset eivät ole vain esteettisellä tasolla.

Seuraavaksi kerromme siis, kuinka voit valmistaa hoidon kolmen loistavan kasviöljyn avulla. Esittelemämme seos on hyvin tehokas apu, mikäli haluat tehostaa ihonhoitoasi luonnollisesti.

Tarvittavat ainekset

 • 1 pieni pullo seoksen valmistusta varten
 • Ekstraneitsyt-oliiviöljyä
 • Risiiniöljyä
 • 2 tai 3 tippaa teepuuöljyä (mikäli haluat)

Näin tämä seos valmistetaan

 • Jotta voisit toteuttaa tämän hoidon, tarvitset yhtä suuret osat oliiviöljyä ja risiiniöljyä. Laita öljyt sitten valitsemaasi pulloon.
 • Mikäli haluat, voit lisätä vielä kaksi tai kolme pisaraa teepuuöljyä, sillä tämä tuote tulee lisäämään seoksen bakteereja torjuvia ja parantavia ominaisuuksia, ja siten teet hoidostasi paljon tehokkaamman.
 • Ravista aineksia hyvin ennen kuin käytät seosta, ja tee näin joka kerta.

Kuinka tätä öljyseosta tulee laittaa iholle?

kauneudenhoito

 • Kun laitat tätä sekoitetta ihollesitee se pyörivin liikkein, ja jatka muutaman sekunnin ajan, jotta voisit tehostaa ainesten puhdistavia vaikutuksia.
 • Toinen mahtava idea on käyttää puuvillavanulappuja, joita on liotettu ensin lämpimässä vedessä ja sitten öljyseoksessa, ja jättää ne sitten iholle vaikuttamaan minuutin ajaksi.
 • Voit käyttää näitä samoja puuvillavanulappuja poistaaksesi öljyseoksen kasvoiltasi – tee tämä aina pyörivin liikkein.
 • Lopuksi sinun tarvitsee vain kuivata kasvosi pehmeällä pyyhkeellä sekä laittaa iholle vielä jotakin hyvää kasvovettä.

Tämä on täydellinen ratkaisu meikinpoistoon luonnollisesti, sillä hoidon tehokkuus on taattu.

Jos ihosi on rasvainen, voit käyttää tätä seosta päivittäin, mutta älä tällöin unohda pestä ihoasi kunnolla jonkin hyvän puhdistustuotteen avulla.

Lue aiheesta lisää: 7 tapaa näyttää hyvältä ilman meikkiä

Suosituksia ihotyyppeihin liittyen

Jos ihosi on rasvainen, me suosittelemme seuraavan seossuhteen noudattamista: 30 % risiiniöljyä ja 70 % oliiviöljyä.

Mikäli ihosi on tasapainoisempi, kokeile seosta, jossa on on 20 % risiiniöljyä ja 80 % oliiviöljyä.

Jos sinulla sen sijaan on sekaiho, laita vain 10 % risiiniöljyä ja 90 % oliiviöljyä.

Hyvin helppoa!