Pudota painoa munakoison avulla

· kesäkuu 27, 2015

Munakoisot ovat yksi niistä vihanneksista, joilla on monia kulinaarisia käyttötapoja, ne ovat herkullisia ja ihmiset käyttävät niitä mielellään lisäkkeinä useissa ruokalajeissa. Et ehkä tiedä munakoison ominaisuuksista painon pudottamisessa, mutta niiden korkean vesipitoisuuden, kuidun ja vähäisten kaloreiden ansiosta munakoisoista tulee erinomaisia kavereitasi dieetillä ollessasi. 

Munakoisot ovat kotoisin Intiasta. Ne sisältävät kokonaisen aarrearkullisen terveyttä edistäviä ominaisuuksia sisuksissaan, mikä tekee siitä erinomaisen ja upean kasviksen lisättäväksi päivittäiseen ruokavalioosi. Haluaisimme esitellä sinulle täydellisen taktiikan painon pudottamiseksi viikko viikolta; munakoisoveden.

Munakoison edut

Munakoisot

 • Tämä vihannes auttaa ruuansulatusta, johtaen samanaikaisesti vartalon rasvan vähenemiseen saponiinin ansiosta, jota se sisältää ja joka estää rasvan imeytymistä.
 • Taistelee selluliittia vastaan.
 • Estää tulehduksia.
 • Vähentää vapaita radikaaleja, jotka hyökkäävät soluja vastaan.
 • Sen siemenissä olevan kuidun ansiosta se on erinomainen laksatiivi.
 • On erinomaista maksalle ja sappirakolle.
 • Säätelee kolesterolia.
 • Tarjoaa kalsiumia, kaliumia, natriumia, fosforia, rautaa…

Kuinka munakoiso auttaa painonpudotuksessa?

Kuten aikaisemmin mainittiin, munakoiso sisältää elementin, jota kutsutaan saponiiniksi, joka vähentää huomattavasti rasvan imeytymistä. Ravintoaineiden asiantuntijat suosittelevat juomaan munakoisovettä tai -mehua, kumpaa vain suositkin. Tämä mehu puhdistaa kehoa, parantaen samanaikaisesti munuaisten toimintaa toimimalla myös diureettina. Munakoison siementen sisältämän kuidun ansiosta se parantaa suoliston toimintaa estäen ummetukseen liittyviä ongelmia ja ärtyvän suolen oireyhtymää.

Yhden munakoisomehulasillisen juominen on suositeltavaa juuri ennen pääateriaasi, jotta rasvat eivät imeydy. Tämän lisäksi sinun tulee tietysti noudattaa vähärasvaista ruokavaliota pudottaaksesi painoa, sekä harrastaa vähintään puoli tuntia liikuntaa päivässä. Munakoisomehu on erinomainen kaveri painonpudotuksessa, mutta se ei toimi itsestään, jos et syö tasapainoisen ruokavalion mukaan.

Painonpudotusresepti munakoisomehulla

Painon-pudotus-smoothie

Ihan ensimmäiseksi sinun tulee tietää, että munakoisoa ei voi syödä raakana. Sinun täytyy keittää se, koska sen sisäpuoli sisältää alkaloidia, joka tunnetaan solaniinina, ja joka on myrkyllistä keholle. Jos syöt sitä raakana, tulet kokemaan vatsakipuja ja päänsärkyjä. Kun valitset munakoison markkinoilla, valitse sellaisia, jotka ovat kiinteitä sisältä.

Valmistusaineet

 • Yksi melko suuri munakoiso
 • Puoli litraa vettä
 • Yhden sitruunan mehu

Ohjeet

1. Aloita kuorimalla munakoiso ja leikkaamalla se pieniksi paloiksi.

2. Tämän jälkeen laita munakoison palat ja kylmä vesi (puoli litraa) kulhoon ja anna sen liota muutamia tunteja. Jos haluat, voit tehdä tämän päivää ennen siten, että se on valmista aamulla. Kun se on lionnut, kuumenna se kiehuvaksi ja anna veden kiehua. Anna kiehua vähintään 15 minuuttia.

3. Kun vesi kiehuu, lisää sitruunamehu.

4. Pienennä tämän jälkeen lämpöä ja anna olla liedellä 10 minuuttia.

5. Laita kaikki tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes munakoisomassa ja vesi ovat hyvin sekoittuneita ja yhtenäisiä, saaden aikaan tasaisen mehun.

 

Muista, että tämä munakoisomehu täytyy juoda 15 minuuttia ennen pääateriaasi ja päivinä, jolloin haluat noudattaa dieettiäsi. Sitruunaa voidaan lisätä usein, koska maku on hieman karvas ja sitruuna voi tehdä siitä hieman miellyttävämmän juoda.

Sinun on hyvä myös tietää, että jos juot tätä mehua joka päivä, lähtee kolesterolitasosi laskuun. Muista, että munakoiso auttaa vähentämään rasvan imeytymistä, mutta vähentääksesi painoa nopeammin, sinun tulee liittää tähän vähäkalorinen ruokavalio ja liikunta.