Poista silmäpussit kotikonstein

Silmäpussit ovat seurausta ylimääräisen nesteen kertymisestä silmien alle. Muista räpytellä silmiäsi usein, mikäli haluat pitää silmäsi kosteutettuina sekä edistää silmäpusseissa olevan nesteen lähtemistä liikkeelle.

Kaikki tietävät, että silmäpussit ovat merkki väsymyksestä. Ne muodostuvat silloin kun nestettä kertyy kyseisille silmän alla oleville alueille, ja tämä saattaa olla seurausta unenpuutteesta, stressistä, allergioista tai muista syistä.

Jos silmänalusesi ovat turvonneet ja pussit ovat selvästi näkyvät, kannattaa sinun aivan ensimmäiseksi yrittää selvittää mistä ilmiö omalla kohdallasi tarkemmin ottaen johtuu. Silmäpussit ovat yksi elimistön luonnollisista tavoista pyytää sinua muuttamaan jotakin elintavoissasi – tässä se yleensä tarkoittaa suurempaa levon määrää. Jotta voisit päästä eroon silmäpusseista helpommin, kokeile joitakin näistä seuraavista luonnollisista hoitokeinoista.

Kananmunan valkuainen

Kananmunan valkuainen ei ole ainoastaan hyvin terveellistä ravintoa, vaan voit käyttää sitä myös kauneudenhoitorutiinissasi, sillä valkuainen on avuksi silmäpussien häivyttämisessä. Tarvitset vain yhden kananmunan valkuaisen ja pienen siveltimen.

Siveltimen avulla voit laittaa valkuaista ihollesi, ja anna sen sitten kuivua (noin 20 minuutin ajan). Kun valkuainen on täysin kuivunut ja muuttunut hiukan valkoiseksi väriltään, voit poistaa sen iholtasi. Huuhtele lämpimällä vedellä, ja nauti paremmin kosteutetusta ja kiinteytyneestä ihosta silmien alla!

Naisen silmä

Kurkkuviipaleet tulehtuneisuuden vähentäjinä

Tämä klassinen kauneushoito käsittää kurkkuviipaleiden asettamisen kummankin silmän luomien päälle. Saat kurkusta raikkaan ja miellyttävän olon ihollesi sekä pystyt pienentämään huomattavasti silmiesi alla olevia tummia silmäpusseja.

Kurkku auttaa taistelemaan nesteen kertymistä vastaan, sillä siinä on C-vitamiinia ja piidioksidia. Ota siis kaksi viipaletta kurkkua ja laita ne pakastimeen muutamaksi minuutiksi, kunnes ne ovat mukavan viileitä. Anna niiden sitten vaikuttaa kummankin silmän luomilla 10 minuutin ajan.

Vältä natriumia

Suola saa kehosi keräämään enemmän nestettä kuin se normaalisti varastoisi. Tästä on seurauksena turvonnut olo, ja tämä koskee jokaista kehosi osaa – myös siis silmänalusia. Jätä kokonaan suola pois ruokavaliostasi, mikäli vain pystyt siihen. Tämä on ehkä helpommin sanottu kuin tehty monen kohdalla, mutta jos teet näin, pystyt edistämään terveyttäsi sekä kauneuttasi lukuisilla tavoilla.

Älä myöskään unohda tarkistaa valmiiksi pakattujen ruokatuotteiden ravintoarvoja, sillä suuren määrän natriumia sisältäviä tuotteita kannattaa välttää.

Jatkuva silmien räpyttely

Yön aikana unen syvimmissä vaiheissa silmäsi räpyttelevät nopeammin kuin normaalisti. Tämän räpyttelyn tarkoituksena on pitää silmäsi kosteutettuina kun nukut. Mutta jos et saa tätä syvän unen vaihetta ollenkaan yösi aikana, tai jos et räpyttele tarpeeksi päivän aikana, eivät silmiesi nesteet lähde liikkeelle normaaliin tapaan.

Tämä on tavallinen, mutta usein tuntematon syy pussien muodostumiseen silmien alle. Yritä siis räpytellä tietoisesti useammin päivän aikana.

Kamomillatee tai vihreä tee

Kamomillatee tai vihreä tee on hyvin rauhoittava juomavalinta. Tämä rauhoittava vaikutus ulottuu sekä mielialaasi että kasvoihisi. Sen jälkeen kuin olet juonut teesi, pidä pussit tallessa ja laita niitä muutama pakastimeen. Kun ne ovat mukavan kylmät, laita kummankin silmän luomien päälle yksi pussi, ja anna niiden vaikuttaa 10-15 minuuttia. Tämä on nopea hoito, joka saa aikaan hyvin virkistävän olon silmiesi alueella.

Pidä itsesi kosteutettuna

Nainen juo jäävettä

Jos et juo päivän aikana tarpeeksi vettä, saat tuloksena pussit silmiesi alle sekä teet ihostasi kuivan. Yritä siis juoda vähintään kaksi litraa vettä joka päivä. Ilman tätä määrää et pysty pitämään ihoasi terveenä ja kauniina, etkä myöskään voi optimoida kehosi toimintoja yleisesti ottaen.

Jos huomaat, että pussit ovat jo alkaneet muodostua silmiesi alle, pidä hyvää huolta siitä, että juot tarpeeksi vettä. Muista, että teolliset mehut ja kahvi eivät ole luettavissa mukaan tähän nestemäärään!

Peruna silmäpussien lievittäjänä

Jos kotoasi ei löydy tällä hetkellä kurkkua, voit käyttää myös perunaa silmäpussien hävittämiseksi. Ota siis raakaa perunaa ja toimi samalla tavalla kuin kurkun kanssa. Perunan tehokas ainesosa on sen tärkkelys, joka on avuksi ihon kunnon parantamisessa.

Maito

Maitoa lasiin

Maito on toinen hyödylllinen kodin perustuote, jota voidaan käyttää silmäpussien häivyttämiseksi. Liota siis kahta puuvillavanupalasta, tai vaikka jotakin kangasta, pienessä määrässä lämmintä maitoa. Sivele sitten silmänympäryksiä, mutta varmista, että maitoa ei mene varsinaisesti silmiisi. Anna nesteen vaikuttaa 15-20 minuuttia, jotta voisit vähentää stressin ja jännittyneisyyden vaikutuksia silmäluomillasi. Huuhtele sitten lopuksi kunnolla lämpimällä vedellä.

Kahden lusikan kikka silmäpussien poistamiseksi

Jos et minkään näiden ohjeiden avulla pysty pääsemään tyydyttäviin tuloksiin silmäpussiesi hävittämiseksi, ota avuksesi lusikat. Tarvitset tämän hoidon tekemiseksi kaksi puhdasta, metallista lusikkaa, ja ne tulee ensin laittaa pakastimeen. Anna niiden olla siellä yön yli, tai ainakin 5 tunnin ajan.

Laita lusikat sitten silmänympäryksillesi niin että silmäpussit peittyvät, ja anna vaikuttaa iholla kunnes lusikoiden lämpötila muuttuu huoneenlämpöä vastaavaksi. Jos teet tämän hoidon silmäluomillesi joka toinen viikko, tulet varmasti näkemään tuloksia.

Kannattaa kokeilla – vähällä vaivalla ja vielä vähemmällä rahankäytöllä pystyt vähentämään silmäpussejasi luonnollisin keinoin!