Logo image
Logo image

Silmäpussit pois kotikonstein

3 minuuttia
Silmäpussit ovat seurausta ylimääräisen nesteen kertymisestä silmien alle. Muista räpytellä silmiäsi usein, mikäli haluat pitää silmäsi kosteutettuina sekä edistää silmäpusseissa olevan nesteen lähtemistä liikkeelle.
Silmäpussit pois kotikonstein
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaikki tietävät, että silmäpussit ovat merkki väsymyksestä. Ne muodostuvat silloin kun nestettä kertyy silmän alla oleville alueille, ja tämä saattaa olla seurausta unenpuutteesta, stressistä, allergioista tai muista syistä. Tässä artikkelissa esittelemme keinoja, joilla hoidat silmäpussit pois kotikonstein.

Jos silmänalusesi ovat turvonneet ja silmäpussit ovat selvästi näkyvät, kannattaa sinun aivan ensimmäiseksi yrittää selvittää mistä silmäpussit omalla kohdallasi tarkemmin ottaen johtuu. Silmäpussit ovat yksi elimistön luonnollisista tavoista pyytää sinua muuttamaan jotakin elintavoissasi – yleensä se tarkoittaa tässä tapauksessa suurempaa levon määrää. Jotta voisit päästä eroon silmäpusseista helpommin, kokeile joitakin näistä seuraavista luonnollisista hoitokeinoista.

Silmäpussit pois kotikonstein

Kananmunan valkuainen

Kananmunan valkuainen ei ole ainoastaan hyvin terveellistä ravintoa, vaan voit käyttää sitä myös kauneudenhoitorutiinissasi, sillä valkuainen on avuksi silmäpussien häivyttämisessä. Tarvitset vain yhden kananmunan valkuaisen ja pienen siveltimen.

Siveltimen avulla voit laittaa valkuaista ihollesi, ja anna sen sitten kuivua noin 20 minuutin ajan. Kun valkuainen on täysin kuivunut ja muuttunut hiukan valkoiseksi väriltään, voit poistaa sen iholtasi. Huuhtele lämpimällä vedellä, ja nauti paremmin kosteutetusta ja kiinteytyneestä ihosta silmien alla!

Some figure

 

Kurkkuviipaleet vähentävät tulehtuneisuutta

Tämä klassinen kauneushoito käsittää kurkkuviipaleiden asettamisen kummankin silmän luomien päälle. Saat kurkusta raikkaan ja miellyttävän olon ihollesi, sekä pystyt pienentämään huomattavasti silmiesi alla olevia tummia silmäpusseja.

Kurkku auttaa taistelemaan nesteen kertymistä vastaan, sillä siinä on C-vitamiinia ja piidioksidia. Ota siis kaksi viipaletta kurkkua ja laita ne pakastimeen muutamaksi minuutiksi, kunnes ne ovat mukavan viileitä. Anna niiden sitten vaikuttaa kummankin silmän luomilla 10 minuutin ajan.

Vältä natriumia

Suola saa kehosi keräämään enemmän nestettä kuin se normaalisti varastoisi. Tästä on seurauksena turvonnut olo, ja tämä koskee jokaista kehosi osaa – myös silmänalusia. Jätä suola kokonaan pois ruokavaliostasi, mikäli vain pystyt siihen. Tämä on ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos teet näin, pystyt edistämään terveyttäsi sekä kauneuttasi lukuisilla tavoilla.

Älä myöskään unohda tarkistaa valmiiksi pakattujen ruokatuotteiden ravintoarvoja, sillä suuren määrän natriumia sisältäviä tuotteita kannattaa välttää.

Jatkuva silmien räpyttely

Yön aikana unen syvimmissä vaiheissa silmäsi räpyttelevät nopeammin kuin normaalisti. Tämän räpyttelyn tarkoituksena on pitää silmäsi kosteutettuina kun nukut. Mutta jos et saavuta tätä syvän unen vaihetta lainkaan yön aikana, tai jos et räpyttele tarpeeksi päivän aikana, eivät silmiesi nesteet lähde liikkeelle normaaliin tapaan.

Tämä on tavallinen, mutta harvemmin tiedetty syy pussien muodostumiseen silmien alle. Yritä siis räpytellä tietoisesti useammin päivän aikana.

Kamomillatee ja vihreä tee

Kamomillatee ja vihreä tee on hyvin rauhoittava juomavalinta. Tämä rauhoittava vaikutus ulottuu sekä mielialaasi että kasvoihisi. Sen jälkeen kuin olet juonut teesi, pidä pussit tallessa ja laita niitä muutama pakastimeen. Kun ne ovat mukavan kylmät, laita kummankin silmän luomien päälle yksi pussi, ja anna niiden vaikuttaa 10-15 minuuttia. Tämä on nopea hoito, joka saa aikaan hyvin virkistävän olon silmiesi alueella.

Pidä itsesi kosteutettuna

Some figure

 

Jos et juo päivän aikana tarpeeksi vettä, saat tuloksena pussit silmiesi alle, sekä teet ihostasi kuivan. Yritä siis juoda vähintään kaksi litraa vettä joka päivä. Jos juot suositusta vähemmän vettä, ihosi ei pysy yhtä terveenä ja kauniina, etkä myöskään voi optimoida kehosi toimintoja yleisesti ottaen.

Jos huomaat, että silmäpussit ovat jo alkaneet muodostua silmiesi alle, pidä hyvää huolta riittävästä vedenjuonnista.  Muista, että teolliset mehut ja kahvi eivät ole luettavissa mukaan tähän nestemäärään!

Peruna silmäpussien lievittäjänä

Jos kotoasi ei löydy tällä hetkellä kurkkua, voit käyttää myös perunaa silmäpussien hävittämiseksi. Ota siis raakaa perunaa ja toimi samalla tavalla kuin kurkun kanssa. Perunan tehokas ainesosa on sen tärkkelys, joka on avuksi ihon kunnon parantamisessa.

Maito

Some figure

 

Maito on toinen hyödylllinen kodin perustuote, jota voidaan käyttää silmäpussien häivyttämiseksi. Liota siis kahta puuvillavanupalasta tai vaikka kangaspalasta, pienessä määrässä lämmintä maitoa. Sivele sitten silmänympäryksiä, mutta varmista, että maitoa ei mene silmiisi. Anna nesteen vaikuttaa 15-20 minuuttia, jotta voisit vähentää stressin ja jännittyneisyyden vaikutuksia silmäluomillasi. Huuhtele lopuksi kunnolla lämpimällä vedellä.

Silmäpussit pois kahden lusikan kikalla

Jos et minkään näiden ohjeiden avulla pysty pääsemään tyydyttäviin tuloksiin silmäpussiesi hävittämiseksi, ota avuksesi lusikat. Tarvitset tämän hoidon tekemiseksi kaksi puhdasta metallista lusikkaa, jotka tulee ensiksi laittaa pakastimeen. Anna lusikoiden olla pakastimessa yön yli, tai ainakin 5 tunnin ajan.

Laita lusikat sitten silmänympäryksillesi niin, että silmäpussit peittyvät, ja anna vaikuttaa iholla kunnes lusikoiden lämpötila muuttuu huoneenlämpöä vastaavaksi. Jos teet tämän hoidon silmäluomillesi joka toinen viikko, tulet varmasti näkemään tuloksia.

Kannattaa kokeilla edellä mainittuja luonnollisia hoitokeinoja – vähällä vaivalla ja vielä vähemmällä rahankäytöllä saat silmäpussit pois luonnollisesti!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.