Parisuhteen parantaminen: 5 harjoitusta
Parisuhteen parantaminen voi välillä olla tarpeen. Jokainen parisuhde alkaa täynnä toivoa, onnea ja energiaa, mutta tämä voi nopeasti muuttua ja kääntyä päälaelleen, jos et ole kunnolla valmistautunut siihen. Joskus rutiinit tai pelkkä huomion puute voi johtaa parisuhteen kärsimiseen.
Suositeltua lukemista: Nämä kuusi harjoitusta auttavat sinua harrastamaan parempaa seksiä
Tässä artikkelissa jaamme viisi tapaa vahvistaa ja huoltaa parisuhdetta. Näitä vinkkejä voi noudattaa sekä tuoreessa että kypsässä parisuhteessa, ja on suositeltavaa noudattaa niitä joka päivä, sillä parisuhteen parantaminen on jatkuva prosessi.
1. Järjestä ympäristösi
Olet varmasti huomannut kaaoksen vaikutuksen keskittymiskykyysi. Kun kaikki on sekaisin, kesken tai muuten vain mullin mallin, on vaikeaa löytää elämän punaista lankaa ja keskittyä olennaiseen. Joskus sekasorto on hyvä muistutus siitä, että oma mielesi ja elämäsi vaatii hiukan siistimistä ja virtaviivaistamista.
Pidä siis huolta ympäristöstäsi etenkin jos jaat sen toisen ihmisen kanssa. Kun koti on siisti ja tavarat omilla paikoillaan, vallitsee asunnossa hyvä energia ja tunne tilasta ja hyvinvoinnista. Näin pienet riidat eivät pääse paisumaan liitoksistaan, eikä kinastelua synny esimerkiksi roskien viemisestä.
Harmonia on tärkeää sekä mielessä että ympäristössä, ja harmonia synnyttää lisää harmoniaa, joka vaikuttaa positiivisesti kaikkeen, myös parisuhteeseen. Jos elät kaaoksessa, tulee parisuhteesi olemaan kaoottinen. Parisuhteen parantaminen alkaa, kun pidät huolta ympäristöstäsi.
2. Kirjoita kirjeitä
Oletko koskaan kirjoittanut kirjettä rakkaallesi? Nykyisin kirjeiden kirjoittaminen vaikuttaa antiikkiselta, sillä suurin osa kommunikoinnista tapahtuu puhelimella, sähköpostilla tai kasvotusten. Aikoinaan kirjeiden kirjoittaminen oli kaunis taito, jolla ilmaistiin kiintymystä ja kerrottiin kuulumisia merkityksellisellä tavalla. Ei ole mitään syytä sille, ettet kirjoittaisi kirjeitä kumppanillesi.
Kirjoittaminen auttaa sinua vapauttamaan tunteesi ja kuvailemaan syvimpiä tuntojasi toiselle. Kirjoittamalla voit muotoilla ajatuksesi kauniisti ja kumppanisi arvostaa varmasti tätä erityistä elettä.
Suositeltua lukemista: Mitkä värit vaikuttavat tunteisiin?
Kumppanisi on ehkäpä jo tietoinen tunteistasi, mutta tätä on tärkeää vahvistaa. Älä pidä rakastasi itsestäänselvyytenä, vaan kerro heille, miten paljon hänestä välität. Näin parisuhteen parantaminen alkaa luontevasti. Sinun ei tarvitse matkustaa kaukomaille kirjeen kirjoittamiseksi, vaan kirjeen voi kirjoittaa aivan tavallisena päivänä ja jättää pöydälle toisen löydettäväksi.
3. Halatkaa joka päivä
Yleensä parisuhteen alussa toisen helliminen ja huomiointi on huipussaan, mutta kun olet ollut kumppanisi kanssa monta vuotta, voi hellittelyn määrä vähentyä. Osa pariskunnista ei halua esitellä rakkauttaan kaikelle kansalle ja välttää julkisia huomionosoituksia kuin ruttoa.
On tärkeää pitää yllä fyysinen kontakti kumppaniin ja muistaa halata heitä, silittää tukkaa tai tarttua käteen joka päivä. Fyysinen kosketus luo tunteen läheisyydestä ja turvasta, siitä että toinen näkee meidät ja haluaa koskettaa. Rakkautta voi ilmaista monella tavalla, ja niistä yksi tärkeimmistä on kosketus.
4. Kaikkea ei tarvitse tehdä yhdessä
Kumppanisi on osa elämääsi, mutta hän ei ole koko elämäsi. Kaikkea ei tarvitse tehdä kumppanin kanssa, vaan on hyvä jos kummallakin on omia menoja ja harrastuksia. Osa pariskunnista yrittää sovittaa kaiken vapaa-aikansa yhteen, mutta tämä voi muuttua hyvin vaikeaksi hyvin nopeasti.
Teillä saa olla omia ystäviä ja omia menoja, eikä teidän tarvitse pitää samoista asioista. Älä jätä harrastuksiasi tai mielenkiinnon kohteitasi sen takia, ettei kumppanisi välitä niistä – rohkaise häntä sen sijaan etsimään itselleen sopivaa tekemistä. Varaa aikaa omassa rauhassa oleskeluun ja tee niitä asioita, joista nautit. Vaikka kumppani olisi kuinka ihana, on tärkeää ettei hän ole ainoa seurasi ja ilosi lähde.
Suositeltua lukemista: Kahvin ja ystävien hyödyt
Vaikka jaat elämäsi toisen kanssa ja kuljette samaa polkua samaa päämäärää kohti, ei se tarkoita sitä että teidän tulee elää kiinni toisissanne. Oman tilan ottaminen ja saaminen on tärkeää terveen parisuhteen kannalta.
5. Rakastele kiireettä
Seksistä voi joskus tulla pelkkää tylsää rutiinia, kun arjen kiireet eivät jätä aikaa pitkille sessioille tai jännittävien uusien leikkien keksimiselle. Kun seksielämä nahistuu, ei seksi välttämättä enää edes kiinnosta. Varaa siis aina välillä aikaa rakastelulle pitkän kaavan kautta. Pussailkaa, hyväilkää, kokeilkaa uusia juttuja ja naurakaa – tämä herättelee intohimoa ja rakkautta.
Älä rakastele hutiloiden tai mekaanisesti, vaan huomioi kumppanisi kunnolla. Kysy häneltä mitä hän haluaa ja mikä häntä kiihottaa, tai ehdota uutta asentoa tai paikkaa rakastelulle. Muista esileikin tärkeys, äläkä rynni suoraan maaliviivalle. Seksistä tulee nauttia, älä anna sen muuttua rutiiniksi.
Oletko valmis kokeilemaan tämän artikkelin ohjeita kumppanisi kanssa? Mikään parisuhde ei voi kestää ellei sille anna riittävästi huomiota ja aikaa. Parisuhde tarvitsee kaksi osapuolta, joista kumpikin on yhtä omistautunut suhteelle ja sen jatkuvuudelle. Jos nämä asiat puuttuvat suhteesta, on aika tehdä muutoksia.
Suositeltua lukemista: Täydellinen parisuhde – mitä se on?
Kaikki nämä harjoitukset auttavat sinua välittämään kumppanillesi, kuinka paljon heitä rakastat. Kokeile niitä jo tänään ja vahvista suhdettasi.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Comte-Sponville, A. (2015). El amor. Ni El Sexo Ni La Muerte.
- Silverman, J. H., & Gasset, J. O. y. (2010). Estudios sobre el amor. Books Abroad. https://doi.org/10.2307/40119667
- Sangrador, J. L. (1993). Consideraciones psicosociales sobre el amor romántico. Psicothema.
- Brenlla, M. E., Brizzio, A., & Carreras, A. (2016). Actitudes hacia el amor y apego. Psicodebate. https://doi.org/10.18682/pd.v4i0.491
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.