Pidä rinnallasi ne, jotka tekevät sinut onnelliseksi

tammikuu 4, 2017
Oman henkisen terveytesi vuoksi on hyvin tärkeää, että ympäröit itsesi sellaisilla ihmisillä, jotka kunnoittavat ja hyväksyvät hyveesi ja paheesi ilman, että he yrittävät muokata sinua omien toiveidensa mukaisesti.

Ei ole aina helppoa sopia muiden joukkoon tässä monimutkaisessa maailmassa. Vieläkin vaikeampaa on löytää sellaisia ihmisiä, jotka ovat vastapainona puutteillesi, täyttävät tyhjiä tilojasi, tukevat sinun arvojasi sekä ovat uskollisia seuralaisia koko elämäsi ajan.

Pysy sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuntevat sinun pahimmat puolesi ja silti auttavat sinua olemaan parempi ihminen jokainen päivä. Pysy sellaisten kanssa, jotka saavat sinut hymyilemään joka aamu avatessasi silmäsi – niiden ihmisten, jotka häivyttävät pelkosi, huolesi ja pahan olosi.

Vaikka tämä voikin vaikuttaa vaikealta toteuttaa, totuus on kuitenkin se, että on olemassa aina enemmänkin kuin yksi sellainen ihminen, joka pystyy tuomaan valoa pimeisiin hetkiisi. Nämä ihmiset tietävät sen, mitä heillä on ja milloin heillä on se, ja tällä emme tarkoita vain romanttisia suhteita.

Me kaikki tarvitsemme ystäviä, perhettä ja kumppaneita, jotka kunnioittavat ja ymmärtävät meitä. Emme tarvitse vain rakkautta omaa itseämme kohtaan sekä oman itsetuntomme vahvistamista joka ikinen päivä, sillä tarvitsemme myös hyvän sosiaalisen verkoston ympärillemme.

Pysy niiden kanssa, jotka kannustavat sinua olemaan parempi

Ne, jotka estävät sinua muuttumasta, asettavat esteitä oman henkilökohtaisen kasvusi eteen. Kukaan ei ole täyden hyveellisyyden esimerkki, ja ihmisissä on eräs hyvin perustavanlaatuinen asia: kyky selviytyä ja oppia joka päivä niin, että tuloksena on uusia oppitunteja.

 • Anna sellaisten ihmisten tulla elämääsi, jotka rikastuttavat sinua. Anna heidän ohjata sinua, jotta voisit lisätä omaa henkilökohtaista kasvuasi.
 • Jotta voisit olla parempi ihminen joka päivä, sinun tulee olla tietoinen omista virheistäsi ja rajoitteistasi. Ja tämän voi saavuttaa vain olemalla nöyrä.
 • Pysy sellaisen ihmisen kanssa, joka sen sijasta että hän tuomitsisi, kritisoisi tai rankaisisi sinua, on esimerkki siitä, kuinka sinun kannattaisi käyttäytyä. Tällainen henkilö ohjaa sinua kohtaamaan pelkosi, rauhoittaa ahdistuneisuuttasi sekä auttaa sinua kulkemaan elämäsi lävitse itsevarmempana.

Pysy niiden kanssa, jotka kokevat sinun olevan ”korvaamaton” heidän päivittäisessä elämässään

Kaupungin valot

Olet varmasti joskus kuullut, että kannattaa ”välttää riippuvaisuutta” ja ”jonkun toisen tarvitsemista”. Tätä kannattaa katsoa melko objektiivisesti, sillä jos jokin asia on varma, se on tämä: tarvitsemme erinäisiä ihmisiä, jotta voisimme olla onnellisia.

 • Sinun tulee tietää kuinka voit erottaa sen, että tarvitset rakastamasi ihmiset rinnallasi siitä, että haluat ”tehdä” heistä sellaisia kun haluat. Näin rajoitat heidän vapauttaan, kykyään valita ja henkilökohtaista kasvuaan.
 • Ihmisten, jotka sinua tarvitsevat, tulee myös tietää kuinka sinua kunnioitetaan. Olet korvaamaton monen eri henkilön elämässä, mutta tämä tarkoittaa, että sinun tulee tarjota rakkauttasi ja kunnioitustasi ilman, että tukahduttaisit kyseisiä ihmisiä. Tämän tyyppinen rakkaus rikastuttaa.
 • Pysy niiden kanssa, jotka näyttävät sinulle, että olet tärkeä heille joka päivä. Nämä ihmiset voivat tehdä sinut onnelliseksi ilman, että heidän tarvitsee pakottaa, hallita tai olla sinun suhteesi epäileviä.

Pysy niiden kanssa, jotka tuovat sinulle valoa pimeinä päivinä

Olet varmasti joskus tuntenut sellaisen perheenjäsenen tai ystävän, joka aina käyttäytyy näin: kun sinulla on ongelma ja menet heidän luokseen, sen sijaan että he auttaisivat sinua, he ainoastaan tuovat esille ne virheesi, jotka saattoivat sinut kyseiseen vaikeaan tilanteeseen.

 • Jotkut ihmiset pystyvät ainoastaan nöyryyttämään sinua lisää sen sijaan, että he antaisivat sinulle vastauksia. Tällaista sinun tulisi välttää. Kun jokin menee elämässäsi pieleen, valitse viisaasti se, kenen luokse menet saadaksesi tukea, vaikka kyseessä olisikin vain kuunteleminen.
 • Jotkut ihmiset kuuntelevat ja kunnioittavat sinua. Nämä henkilöt tietävät, kuinka osoitetaan avoimuutta ja empatiaa.
 • Pysy sellaisten ihmisten kanssa, jotka sen sijaan että he tuomitsisivat sinua, tulevat lähemmäksi. Nämä ihmiset pystyvät asettamaan itsensä sinun tilanteeseesi, jotta he voisivat ymmärtää paremmin.
 • Älä anna niiden ihmisten mennä elämästäsi, jotka pystyvät saamaan olosi rauhalliseksi pimeinä päivinä sekä lohduttavat sinua kun tunnet itsesi yksinäiseksi.

Pysy niiden kanssa, jotka tarjoavat vakaata tukea ja joiden tunteet eivät muutu yhdessä yössä

Tyttö niityllä

Joillekin ihmisille vakaudella, kunnioituksella ja sitoumuksella ei ole mitään merkitystä. Nämä henkilöt osoittavat kaiken tyyppistä kiintymystä, rakkautta ja kunnioitusta yhtenä päivänä, ja sitten seuraavana heistä saa vain välinpitämättömyyttä.

Tämän voi kokea sekä kumppanin että perheenjäsenten kanssa. Tällaiset ihmiset osoittavat epävakaita tunteita ja tunnetason kypsyyden puutetta.

 • Kellään ei ole oikeutta antaa sinulle tuhansia lupauksia yhtenä päivänä ja sitten viedä niitä pois seuraavana – ikään kuin sinulla ei olisi ollenkaan tunteita. Onkin epäilemättä niin, että nämä ihmiset saavat aikaan kaikkein tuhoisimpia ja myrkyllisiä suhteita, ja siksi sinun tulisikin rajoittaan kontaktiasi tämän tyyppisiin henkilöihin, jotta voisit suojella itseäsi.
 • Pysy niiden ihmisten kanssa, jotka osoittavat tunnetason kypsyyttä ja jotka ovat vakaita kiintymyksensä, tunteidensa ja sanojensa suhteen jo ensimmäisestä päivästä lähtien.
 • Olemme ihmisiä, ja siten tarvitsemme varmuutta. Tämän vuoksi sinun kannattaisi ympäröidä itsesi sellaisilla ihmisillä, jotka eivät muuta mieltään päivässä ja jotka tarjoavat vakaata sitoutumista. Valitse sellaiset henkilöt, jotka antavat selkeän sopimuksen siitä, että lupaukset tullaan pitämään sen sijaan, että ne kadotettaisiin.
UUTISIA VERKOSSA