Parsakaali, sitruuna ja valkosipuli: tie terveeseen ja hoikkaan elämään

Nämä kolme ruoka-ainetta estävät bakteereja lisääntymästä elimistössä. Lisäksi ne voivat auttaa laihtumaan, sillä ne saavat kehon polttamaan enemmän kaloreita, mutta pitävät olon silti kylläisenä.
Parsakaali, sitruuna ja valkosipuli: tie terveeseen ja hoikkaan elämään
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Parsakaali ei ole monenkaan suosikki, mutta yhdistämällä parsakaalia, valkosipulia ja sitruunaa aterioihin, se tekee ihmeitä keholle ja terveydelle. Näistä aineksista saat runsaasti tärkeitä ravintoaineita ja pidät vatsan tyytyväisenä.

Parsakaali pääsee yleensä monen laihduttajan ruokavalioon, sillä se on tunnetusti terveellinen ja maukas kasvis. Kun lisäät sitruunan ja valkosipulin tähän yhtälöön, saat huomattavasti enemmän hyötyjä. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin näiden kolmen aineksen vaikutuksiin ja siihen, miten ne voivat edistää laihtumista ja terveyttä.

Parsakaalin, sitruunan ja valkosipulin vaikutus terveyteen

Nämä ruuat auttavat sinua hoikistumaan

Parsakaali, sitruuna ja valkosipuli sisältävät vain vähän kaloreita. Ne sisältävät kuitenkin uskomattoman määrän tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat pitämään huolta kehosta ja sen perustoiminnoista.

  • Parsakaali on ristikukkainen kasvis, joka sisältää kalsiumia, rautaa ja A-, C- ja E-vitamiineja. Siitä saa myös kuitua, joka parantaa ruuansulatuksen toimintaa.
  • Kaikki kolme ainesta auttavat tasapainottamaan kehon pH-arvoja poistamalla myrkkyjä ja kuona-aineita. Tämä parantaa elinten toimintaa ja estää verta muuttumasta liian emäksiseksi.
  • Parsakaali yhdessä sitruunan kanssa antaa keholle annoksen antioksidantteja, jotka avittavat ruuansulatuksen toimintaa ja auttavat poistamaan haitallisia rasvoja ja lipidejä.
  • Valkosipuli sisältää allisiinia, joka toimii luonnollisena antibioottina. Se ehkäisee tulehduksia ja sairauksia, sekä nesteiden kertymistä.
  • Muista myös, että parsakaalin sisältämä sinkki tehostaa valkosipulin vaikutuksia.

Rauta ehkäisee anemiaa

Parsakaalista saa runsaasti rautaa. Kun lisäät sitruunasta saatavan C-vitamiinin, imeytyy rauta tehokkaammin. Syömällä parsakaalia ja sitruunaa voit ehkäistä ja hoitaa raudanpuutetta.

Raudasta saat myös kunnon annoksen voimaa ja energiaa päivääsi, jaksat töissä ja harrastuksissa paremmin.

Yli nelikymppisten kannattaa syödä parsakaalia, valkosipulia ja sitruunaa

Nämä kolme ainesta auttavat laihtumaan, mutta yhdessä ne myös auttavat vaihdevuosioireista kärsiviä naisia. Nämä ruoka-aineet hillitsevät oireita.

Parsakaalissa on paljon kalsiumia ja fytoestrogeenejä, joiden vaikutus tehostuu sitruunan ja valkosipulin kautta. Yli nelikymppiset kaipaavat tätä ravintolisää, sillä luuntiheys alkaa heiketä vanhemmiten.

parsakaali

Vahvista kehon puolustusjärjestelmää

Jos päätät laihduttaa ja vähentää nauttimiesi kaloreiden määrää, saatat innoissasi poistaa ruokavaliostasi liikaa tärkeitä ravintoaineita. On tärkeää taata proteiinien, mineraalien ja vitamiinien riittävä saanti. Terveellinen ruokavalio ei tarkoita sitä, että näännytät itseäsi ja elät pelkällä salaatilla. Joskus vähäkalorisilla dieeteillä on negatiivinen vaikutus terveyteen, vaikka ne aluksi näyttäisivätkin toimivan menestyksekkäästi.

Paras tapa laihtua on varmistaa se, että nautit monipuolista ravintoa, joka koostuu terveellisistä rasvoista, proteiineista, hivenaineista ja vitamiineista. Lisää paraskaalia, valkosipulia ja sitruunaa ruokavalioosi kaksi tai kolme kertaa viikossa laihdutuskuurin aikana; tämä auttaa vahvistamaan puolustusjärjestelmää ja kehon luonnollisia torjuntamenetelmiä taudinaiheuttajia vastaan.

Parsakaali, sitruuna ja valkosipuli tekevät hyvää suolistolle

Parsakaali ehkäisee haitallisten bakteerien kasvun suolistossa. Helikobakteeri voi aiheuttaa inhottavia oireita, jos se äityy liikakasvuun. Sitruuna puolestaan auttaa kehoa sulattamaan ruokaa tehokkaammin ja imeyttämään ravintoaineita helpommin.

Yhdessä nämä kolme ainesta parantavat terveydentilaa, pitävät sinut kylläisenä, auttavat polttamaan enemmän rasvaa ja antavat kunnolla energiaa.

Resepti: parsakaali, valkosipuli ja sitruuna laihduttajan avuksi

parsakaalia ja sitruuna

Ainekset

  • 1 parsakaali
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • Yhden sitruunan mehu
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • Mustapippuria
  • 1 suuri valkosipulinkynsi

Valmistus

  • Pese parsakaali ja leikkaa se suuhun sopiviksi paloiksi.
  • Höyrytä parsakaali pehmeäksi.
  • Kun parsakaali on mielestäsi sopivan kypsä, poista se kattilasta. Seuraavaksi paistat parsakaalin mukavan rapeaksi uunissa:
  • Aseta höyrytetty parsakaali uunipellille, käytä leivinpaperia. Levitä päälle öljy, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja jauhettu mustapippuri.
  • Parsakaali on jo periaatteessa kypsää ja valmis nautittavaksi, joten haluat tässä vaiheessa paistaa sen hyvin kevyesti. Älä paista parsakaalia 15 minuuttia kauempaa, tarkkaile tilannetta ja poista parsakaali uunista, kun se on muuttunut rapeaksi.
  • Kääntele parsakaalia niin, että se paistuu rapeaksi kaikilta sivuilta. Varo polttamasta valkosipulia.
  • Voit myös sivuuttaa parsakaalin höyryttämisen kokonaan ja paistaa sen suoraan uunissa. 30-40 minuuttia riittää.
  • Kun parsakaali on valmista, kaada se kulhoon ja lisää raastettu sitruunankuori. Kuori antaa aterialle ripauksen väriä ja lisää antioksidanttien määrää. Nauti esimerkiksi kalan tai kanan lisukkeena.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bender, D., & Bárcenas, M E, P. (2013). 19-El ajo y sus aplicaciones en la conservación de alimentos. El Ajo y Sus Aplicaciones En La Conservación de Alimentos.
  • Ramírez, H. R., Castro, L. N., & Martínez, E. (2016). Efectos Terapéuticos del Ajo (Allium Sativum). Salud y Administración. https://doi.org/10.1007 / s00590-016-1762-2
  • Navarro, M. C. (2007). Posibilidades terap�uticas del bulbo de ajo (Allium sativum). Revista de Fitoterapia.
  • MAGAP. (2013). Brócoli. Boletín Situacional.
  • Guzmán, J. (2011). Manejo integrado del cultivo de limón. Jornadas de capacitación UNALM-Agrobanco.
  • PIeters M, De Maat MP., Diet and haemostasis – a comprehensive overview. Blood Rev, 2015. 29 (4): 231-41.
  • Calderon Montaño JM., Burgos Morón E., Perez Guerrero C., Lopez Lázaro M., A review on the dietary flavonoid kaempferol. Mini Rev Med Chem, 2011. 11 (4): 298-344.
  • Ried K., Garlic lowes blood pressure in hypertensive individuals, regulates serum cholesterol and stimulates immunity: an updated meta analysis and review. J Nutr, 2016. 146 (2): 389-396.
  • Chang YW., Jang JY., Kim YH., Kim JW., Shim JJ., The effects of broccoli sprout extract containing sulforaphane on lipid peroxidation and helicobacter pylori infection in the gastric mucosa. Gut Liver, 2015. 9 (4): 486-93.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.