Parhaat vinkit silmäripsien tuuhentamiseksi

· marraskuu 20, 2015
Silmäripsien hoitamiseen pätevät monet samat vinkit kuin hiustenhoitoonkin. Harjaa ripset päivittäin, puhdista ne huolellisesti, äläkä käytä liikaa muotoilutuotteita.

Kukapa meistä ei kaipaisi tuuheampia ja viehättävämpiä silmäripsiä. Monet meistä käyttävät ripsikihartimia ja maskaraa ripsien kaunistamiseen, toiset ravaavat laitattamassa ripsipidennyksiä ja jotkut taas vannovat irtoripisien nimeen. Jos kaipaat silmäripsiisi enemmän volyymiä, jatka lukemista ja annamme sinulle parhaat vinkit ripsien vahvistamiseen kotioloissa.

Tiesitkö, ettei sinun tarvitse käyttää suuria summia ripsien huoltamiseen ja hoitoon? On olemassa monia helppoja ja edullisia keinoja ripsien kaunistamiseen kotona. Lue lisää!

 Kaikki alkaa ravinnosta

Avokado halkaistuna

Ovatko silmäripsesi ohuet ja heiveröiset? Ei hätää, sillä ripsiä saa vahvistettua helposti ja tehokkaasti tekemällä muutamia muutoksia ruokavalioon.

Lisäämällä tiettyjä silmäripsien kuntoa kohentavia ruoka-aineita ruokavalioon ja hyödyntämällä muutamia meikkivinkkejä, saat helposti juuri niin tuuheat ja kauniit ripset kuin haluat. Tähän ei tarvita hankalia irtoripsiä, joiden liima voi ärsyttää herkkiä silmiä, ja jotka irtoilevat helposti. Terveet ripset saat parhaiten syömällä oikein.

Ihotautilääkärit muistuttavat jatkuvasti potilaitaan siitä, että tasapainoinen ja monipuolinen ruokavalio on terveen ihon, silmäripsien ja hiusten salaisuus. Panosta etenkin sellaisiin raaka-aineisiin, joista saat A-, B-, C- ja E-vitamiinia, sillä nämä ainekset auttavat ripsiä kasvamaan vahvoiksi. Syö etenkin näitä:

  • Mantelit. Syömällä pelkästään kuusi mantelia päivässä annat ripsillesi aimo annoksen E-vitamiinia ja polyfenolia, jotka ehkäisevät ripsien haurastumista ja katkeilua.
  • Oliiviöljy. Oliiviöljy vahvistaa ripsiä ja antaa keholle samalla E-vitamiinia sekä monia antioksidantteja. Antioksidantit hidastavat kehon solujen vanhenemisprosessia ja pitävät ripset kauniina ja vahvoina.
  • Pavut. Pavuista saat runsaasti rautaa, sinkkiä ja B-vitamiineja – nämä vahvistavat ja ravitsevat ripsiä.
  • Parsakaali. Tiesitkö, että parsakaalista saat keratiinia? Keratiini on tärkeä hiusten ja silmäripsien rakennusaine. Ripset, jotka sisältävät tarpeeksi keratiinia, on varustettu kestämään ympäristön aiheuttamia haittoja ja ne pysyvät tuuheina ja terveinä vuodesta toiseen.
  • Avokado. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että syömällä puolikkaan avokadon päivässä saamme yli 20 erilaista vitamiinia ja mineraalia kehomme käyttöön. Avokadon rasvahapot ja muut terveelliset ominaisuudet pitävät huolta ripsien kunnosta ja kasvattavat niistä vahvemmat ja tuuheammat.

Helpot kauneusniksit silmäripsien hoitoon

Silmä

1. Harjaa ripset läpi joka ilta

Tämä on helppo ja nopea keino pitää huolta ripsistä. Puhdista ripset maskarasta ja muusta meikistä ja harjaa ne läpi ripsiharjalla. Pidä ripsistä huolta samalla tavalla kuin hiuksistakin. Harjaamalla ripset läpi tehostat niiden kasvua ja harjaat pois katkeilleet ripset. Samalla poistat silmäripsiin tarttuneen lian ja ihosolukon ja stimuloit verenkiertoa silmien alueella. Harjaa ripset päivittäin ennen nukkumaanmenoa.

2. Hoida ripsiä risiiniöljyllä

Risiiniöljyllä hoidat ripsiä helposti ja edullisesti. Pidä risiiniöljyä aina saatavilla, sillä se sopii kauneudenhoitoon erinomaisesti. Harvat öljyt tekevät yhtä hyvää ripsille kuin risiiniöljy, sillä se on täysin luonnollinen tapa kosteuttaa ja ravita ripsiä tyvestä latvaan.

Kaada muutama tippa risiiniöljyä vanulapulle ja hiero se ripsille. Anna imeytyä. Suosittelemme levittämään risiiniöljyä etenkin illalla ennen nukkumaanmenoa, jotta yön aikana öljy saa imeytyä kaikessa rauhassa.

3. Talkkia ripsille

Tämä fantastinen vinkki on yksi meikkitaiteilijoiden suosikkikikoista.

  • Levitä maskaraa ripsien kärkiin ja erottele ne tarkasti niin ettei möykkyjä synny.
  • Sirottele sitten kevyt kerros talkkia ripsille ja levitä päälle toinen kerros ripsiväriä. Näin saat ripsiin paljon enemmän volyymiä – huomaat eron entiseen välittömästi! Talkkia tarvitaan vain vähän ja suosittelemme käyttämään talkkia ennen muun meikin tekemistä, sillä se varisee helposti poskille ja sotkee meikkipohjan.
  • Levittäessäsi toista kerrosta, aloita aivan ripsien tyvestä ja vedä harja sitten ripsien läpi latvoihin saakka.

Talkkia ja ripsiharja

4. Pitääkö maskaran aina olla mustaa?

Musta on suosituin maskaraväri, sillä tummilla sävyillä saavutetaan pitkän ja tuuhean näköiset ripset. Voit kuitenkin kokeilla rohkeasti erilaisia ripsivärejä – etenkin juhliin ja bileisiin on kiva kokeilla jotain vähän jännittävämpää väriä tai koostumusta. Kokeile näitä:

  • Osta ripsiväriä, jonka sekaan on sekoitettua pienikiteistä glitteriä. Valohiput tuovat katseeseen uutta ulottuvuutta ja säihkettä – tämä sopii etenkin joulun ja uudenvuoden juhlakauteen.
  • Ruskea ripsiväri mustan sekaan sekoitettuna. Tämä keino on meikkitaiteilijoiden suosiossa. Levitä ruskeaa maskaraa ripsien tyvestä ripsien keskivaiheille. Levitä ripsien latvoihin puolestaan mustaa ripsiväriä. Tämä väriefekti saa ripset näyttämään pitkiltä ja paksuilta. Kokeile itse!

5. Varo käyttämästä ripsikiharrinta ja vedenkestävää ripsiväriä

Ripsikihartimilla saa kauniin kaartuvat ripset, mutta kihartimia ei tulisi käyttää joka päivä. Ripsien taivuttaminen voi haurastuttaa ripsien rakennetta ja ne saattavat alkaa katkeilla ja putoilla herkemmin. Jos rakastat ripsikihartimen käyttöä, muista kosteuttaa ripset ainakin kahdesti päivässä vaseliinilla ja risiiniöljyllä – tämä suojaa ripsiä taivuttamisen haittavaikutuksilta.

Sama pätee vedenkestävän maskaran käytön kanssa. Vedenkestävä ripsiväri sopii etenkin talviaikaan ja kesäkuumalla käytettäväksi, kun iho kastuu räntäsateessa tai hiki sotkee ripsivärin. Monet meistä käyttävätkin pelkästään vedenkestäviä ripsivärejä. On kuitenkin syytä muistaa, että vedenkestävän ripsivärin poistaminen on hankalaa ja vaatii usein järeämpiä meikinpoistoaineita ja jopa hankausta. Hankaaminen ja vahvat kemikaalit haurastuttavat ripsiä ja tekevät niistä alttiimmat katkeilulle.

Älä siis käytä kihartimia ja vedenkestävää ripsiväriä liikaa. Suosi tavallista ripsiväriä, äläkä taivuta ripsiä joka päivä. Näillä helpoilla nikseillä pidät huolta ripsistäsi, ja teet niistä tuuheammat ja kauniimmat.