Parempi vartalo ja terveys: 9 käytännön neuvoa

tammikuu 29, 2018
Etsitkö terveellisiä vinkkejä saadaksesi parannettuasi vartalosi ulkonäköä? Tässä asiassa on kyse yksinkertaisesti tasapainoisesta ruokavaliosta ja terveellisestä elämäntavasta. Jatka lukemista, jos aihe kiinnostaa itseäsikin!

Saadaksesi sellaisen kehon jota tavoittelet, tarvitset vain kahta asiaa: tahdonvoimaa ja sitä, että noudatat eräitä ohjeita jotka takaavat terveytesi ja hyvinvointisi.

Tällä tarkoitamme sitä yksinkertaista faktaa, että kehon ulkonäön muokkaamisessa ei tuli olla kyseessä mahdottoman tekeminen mahdolliseksi ja täydelliseen kokoon pääseminen. Ihanteellisinta olisi voida nauttia terveestä kehosta.

Tavoitteena on se, että olo on hyvä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tämän saavuttaminen on paljon helpompaa kuin kuvittelet, sillä ei ole tarpeen nähdä nälkää tai viettää pitkiä aikoja kuntosalilla. Samoin ei tarvita gurujen laatimien, mahdottomia lupailevien ja epäluotettavien dieettien kokeilemista.

Seuraavat neuvot ovat siis yksinkertaisesti erittäin toimivia elämäntapamuutoksia, jotka kannattaa ottaa osaksi omia arjen rutiineja: ne auttavat pudottamaan painoa sekä saavat kehosi tuntumaan paljon paremmin toimivalta.

Kiinnostuitko? Jos terveellinen kehoon vaikuttaminen on tavoitteenasi, jatka lukemista ja ryhdy seuraavien tapojen toteuttajaksi!

1. Sano kyllä hyvälle aamiaiselle

Hyvä aamiainen ei ole rutiini, joka on esteenä kauniin ja terveen kehon saavuttamisen kannalta. Itse asiassa onkin niin, että päivän aloittaminen monipuolisella  ja vaihtelevalla aamiaisella, jossa on runsaasti kuitua, vitamiineja, mineraaleja ja tehokkaita antioksidantteja, on synonyymi hyvinvoinnille.

 • Se saa aineenvaihdunnan toimimaan kunnolla, jotta kehosi voisi polttaa rasvaa.
 • Kuitu huolehtii ihmisen ruoansulatuksen toimivuudesta.
 • Se tarjoaa energiaa, joten voit parantaa keskittymistäsi ja tuotteliaisuuttasi.

Siten onkin niin, että hyvä kahvi, jokin hedelmä ja kananmuna on esimerkki sellaisesta aamiaisesta, joka auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi ja josta saat loistavia ravinteita. Niiden avulla pystyt pysymään paljon paremmassa kunnossa seuraavaan ateriaan asti, jotta et tarvitsisi välipaloja.

2. Proteiini on välttämättömyys paremman vartalon tavoittelussa

kananrinta illallisella

Terveellisiä proteiineja sisältävien tuotteiden nauttimisen lisääminen (näitä ovat esimeriksi vähärasvaiset lihat ja kasvikset) on myös avuksi, kun tavoitteena on terveempi,  kiinteämpi ja kauniimpi vartalo.

 • Tässä tulee muistaa, että proteiinilla on elintärkeä rooli ihmisen kehon toiminnan kannalta, sillä se edistää esimerkiksi lihasmassan kasvua, ja samalla se vähentää rasvaa.
 • Tässä ei kuitenkaan ole kyse siitä, että juodaan pakkomielteisesti paljon proteiineja sisältäviä smoothieta, joita myydään esimerkiksi apteekeissa.
 • Sen sijaan ohjeena on ”syö paremmin”, ja siten tuleekin varmistaa, että aterioissa on aina hyvä määrä kuitua, vitamiineja ja myös hiilihydraatteja.
 • Ei tule unohtaa myöskään sitä, että proteiinia runsaasti sisältävien ruokien leikkaaminen tarkoittaa lihasmassan menetystä ja sitä, että aineenvaihdunta hidastuu.

Lue aiheesta lisää: 7 helppoa muutosta sydämen ja verisuonten kunnon parantamiseksi

3. Nesteiden runsaus – miksi?

Tässä ei ole kyseessä nesteiden asettaminen etusijalle, vaan se, että nesteitä sisällytetään niiden alkuperäisimmässä, nautittavimmassa ja terveellisimmässä muodossa ruokavalioon.

Tästä ovat esimerkkinä seuraavat neuvot:

 • Aloita aamusi lasillisella lämmintä vettä, jossa on mukana sitruunamehua.
 • Ota aamiaiseesi mukaan luonnollinen jokin mehu, kuten esimerkiksi greippi-, omena- tai tomaattimehu.
 • Pidä aina mukanasi pullollista vettä.
 • Sisällytä illallisiisi aina luonnollinen keitto (ei pussikeittoa, ja kotitekoinen on tässä paras vaihtoehto).
 • Muista, miten hyväksi terveydelle on juoda yrttihauduke ennen kun menet nukkumaan.

4. Korvaa jalostetut viljat täysjyväviljoilla

erilaiset viljat

Tämä ei vaadi mitään, ja kuitenkin se saa aikaan suuren eron: ala jo tänään korvata jalostetut leseet ja leipä vastaavilla täysjyvätuotteilla. Täysjyvä tarkoittaa sitä, että läsnä on koko jyvä, eli myös kuori.

Tällä tavalla tulet saamaan enemmän kuitua ja proteiinia ravinnostasi, ja samalla voit lisätä B-vitamiinien saantiasi – näitä tarvitaan aina.

5. Nosta painoja

Tämä ei tarkoita sitä, että näet suuresti vaivaa joka päivä pystyäksesi nostamaan 30 kilon painoja, ei todellakaan. Tällaista riskiä ei tulisi koskaan ottaa.

Kyseessä on siis vähittäinen eteneminen, eli aloitetaan pienillä painoilla ja päivä päivältä, kuukausien edetessä lisätään sitten voimaa ja kestävyyttä.

 • Painojen nostaminen auttaa polttamaan rasvaa.
 • Näin voit tehostaa kehosi muokkaamista.
 • Pystyt vähentämään stressiä ja ahdistusta.
 • Tulet olemaan tyytyväisempi katsoessasi peiliin.

Älä siis epäröi, vaan osta itsellesi muutama pieni paino, ja käytä pari minuuttia ajastasi tämän harjoitteen tekemiseksi joka päivä.

Lue aiheesta lisää: Niskakramppi? Kokeile näitä 5 apukeinoa

6. Syö kirkkaan värisiä hedelmiä ja kasviksia

karpalomehu

Mansikka, karpalo, porkkana, kurpitsa, omena, punajuuri, paprika, mango, papaija, kirsikka…

Mitä voimakkaampi väri on, sitä enemmän antioksidantteja saat näistä tuotteista, ja lisäksi saat enemmän vitamiineja ja mineraaleja.

Tee seuraavalla kerralla kauppaan mennessäsi niin, että anna itsesi kulkea niiden tuotteiden luokse, jotka saavat aistisi heräämään väreillään ja tuoksuillaan.

Kaikki se, minkä maasta saamme luonnollisen maanviljelyksen avulla, on suureksi avuksi terveytesi, painosi ja hyvinvointisi kannalta.

7. Ala ”minitreenien” tekeminen

Tätä on esimerkiksi juokseminen kovaa kahden minuutin ajan sen sijaan, että kävelet normaalia vauhtia 15 minuutin ajan. Nouse portaat, venyttele viiden minuutin ajan, hypi hyppynarun kanssa kymmenen minuutin ajan… Voit liikkua jopa toimistossa!

Nämä ”minitreenit” mahdollistavat sen, että pysyt aktiivisena, voit hoitaa aineenvaihduntaasi, saat sydämesi toimimaan sekä ennen kaikkea autat parantamaan terveyttäsi. Estät niiden avulla istuma-asentoon painottuvan elämäntyylin mukanaan tuomia vaaroja.

Eli… Minkä tyyppistä minitreeniä voisit tänään tehdä?

8. Syö terveellisiä rasvoja

puolitettu avokado

Terveelliset rasvat ovat välttämättömiä missä tahansa ruokavaliossa, jos pyritään kohentamaan hyvinvointia.

Niitä tuotteita, joita ei kannata jättää väliin, ovat muun muassa seuraavat:

 • mantelit
 • saksanpähkinät
 • lohi
 • avokado
 • oliiviöljy

Et ainoastaan tule näiden avulla tekemään kehostasi kauniimman, vaan lisäksi voit hoitaa sydäntäsi, tuntea itsesi kylläiseksi sekä saada riittävästi energiaa.

Lue aiheesta lisää: 6 luonnollista juomaa unen edistämiseksi

9. Nuku ainakin kahdeksan tuntia yössä

Me kaikki elämme paineen, velvollisuuksien ja aikataulujen puitteissa, ja on suuri määrä ihmisiä, joille teemme sitä ja tätä.

 • Ei kuitenkaan tulisi jättää huomiotta erästä faktaa: hyvin nukkuminen on elintärkeä asia, jos haluat elää paremmin.
 • Yritä pitää päivittäiset tapasi hyvinä, jotta voisit aina nukkua syvästi ja palauttavasti, ja varmista, että saat täydet kahdeksan tuntia unta, jotta voit herätä aamulla hyvässä kunnossa ja valmiina aloittamaan uuden päivän.
 • Hyvä lepo yöllä hoitaa painoasi ja aineenvaihduntaasi, kuten myös sydämesi ja aivojesi terveyttä.

Mitä siis enää odotat? Nyt on se oikea aika aloittaa, jos haluat terveen ja kauniin vartalon, mutta lisäksi haluat elää elämääsi niin hyvinvoivana kuin mahdollista!

UUTISIA VERKOSSA