Paras tapa kasvattaa lapsesi on olla hyvänä esimerkkinä heille

Älä unohda, että lapsesi ovat kuin sieniä, jotka imevät ja kopioivat kaiken mitä he näkevät. Ole varovainen sen suhteen mitä teet, mikäli haluat kasvattaa heidät oikein. 

Kuinka monesti olet halunnut lastesi tekevän jotakin tietyllä tavalla, mutta et itse toimi samankaltaisesti? Jos et itse tee sitä mitä pyydät heiltä, opetuksesi eivät luultavasti vie minnekään.

Tämä on kaikki tulosta jostakin, mitä tapahtuu perheissä kaiken aikaa: lapset kiinnittävät huomiota kaikkeen, mitä heidän vanhempansa tekevät.

Siksi hyvänä esimerkkinä oleminen on erittäin tärkeää välttääksesi kiistat, yhteenotot ja ongelmat.

Lue tämä: 7 suhdevirhettä jotka kannattaa korjata

Hyödyttömät sanat

gramofoni

”Älä laita jalkojasi pöydälle”, tai ”laita vaatteesi koriin, älä lattialle” sanominen on helppoa; esimerkkinä oleminen, sen sijaan, on vaikeaa. Mikäli vanhempi laittaa jalkansa pöydälle, lapsi ei ymmärrä miksi heille sanotaan jotakin, mutta ohjeiden antaja tekee täysin päinvastoin.

Silloin lapsi kapinoi ja tekee samoin kuin vanhempi. Tästä tuloksena syntyy kuumentuneita keskusteluita, riitoja, kiukuttelua, ja joitakin mielenkiintoisia lausahduksia…

Esimerkiksi, kun lapsi osoittaa sormellaan vanhempiaan: ”Miksen minä voi laittaaa jalkojani pöydälle jos sinäkin laitat?” toinen vanhemmista vastaa kuuluisalla lauseella, ”Koska sanon niin.”

Luuletko todella, että se toimii? Tämä on varsin epäreilu lause, jossa ei oikeastaan ole mitään järkeä. Se ei varmasti myöskään anna sinulle haluamiasi tuloksia. Huomaamattasi saatat olla se henkilö, joka aiheuttaa riitoja kotonasi, riitoja jotka saattavat olla helposti vältettävissä.

Kuitenkin vastuut ja asiat jotka painavat mieltäsi joskus vaikeuttavat asioita, ja tekevät niiden yksinkertaisuuden vaikeaksi huomata.

Mikäli vihasi pomosi kanssa tai turhautumisesi puolisosi kanssa täytyy tulla ulos tavalla tai toisella, kehen purat sen? Perheesi pienimmäiseen, joka ei todellakaan ansaitse sitä. Älä anna tämän tapahtua. 

Opi kuinka Yksinkertaisuus on tärkeintä lasten kasvatuksessa

Epäjohdonmukaisuus: nuoruuden aikapommi

lapsi itkee

Vaikka he saattavat alkaa kapinoida perheessä olevia epäjohdonmukaisuuksia vastaan kun he ovat pieniä, kaikki pahenee nuoruusaikana. Silloin kärsivällisyys on korvaamatonta ja ”koska sanon niin” ei toimi niin hyvin. 

Et voi olettaa muilta jotain, mitä et tee itse. Esimerkkinä oleminen on paras tapa kasvattaa lapsesi, ei heidän komentaminen tai määrääminen koska olet vanhempi.

Vanhemmat ovat ihmisiä, ja lapset ovat myös. Tietysti ensimmäisellä on auktoriteetti, mutta heidän tulee oppia käyttämään sitä oikein.

Mikäli esimerkkinä oleminen ei ole jotain mitä pidät prioriteettina, häviät auktoriteettina jota yrität saada takaisin korottamalla äänesi, käyttämällä uhkauksia, ja aiheuttamalla kiistoja jotka tekevät kodistasi kaaoksen.

Nuoruuden aikana lapsesi tarvitsevat pysyvyyttä, ymmärrystä ja paljon rakkautta, eivät huutamista ja tarkoituksettomia sanoja. 

Katso tämä artikkeli: Hypervanhempien lapsista kasvaa onnettomia

Älä laita heitä samalle tasolle

yksinäinen

Kun vanhempi suuttuu, huutaa ja alkaa väittelemään lapsensa kanssa aivan kuin he olisivat samanikäisiä, kaikki auktoriteetti on menetetty. 

Esimerkkinä oleminen tarkoittaa, ettet antaudu tunteiden vietäväksi joka viettelevät sinut tekemään sen helpolla tavalla: korottamaan äänesi, komentamaan ja sanomaan, ”koska olen vanhempasi ja sinun täytyy tehdä niinkuin minä sanon.”

Sinulla on luultavasti kaikenlaisia vastuita, rahaongelmia ja huolia lastesi tulevaisuudesta. Mutta älä koskaan unohda näyttää heille, kuinka paljon rakastat heitä. 

äiti ja tytär

Lue myös: Montessori-tekniikat auttavat lapsen vihan hillinnässä

Jos työskentelet ollaksesi parempi ihminen joka päivä ja oppiaksesi virheistäsi, olet oikeilla raiteilla. Työskentele ollaksesi paras versio itsestäsi, ja lapsesi seuraavat jälkiäsi luonnollisesti.

 

UUTISIA VERKOSSA