Paras ikäsi on se, joka sinulla on nyt

Sinun ei koskaan tulisi unohtaa, että ikäsi on muutakin kuin vain fyysinen olemuksesi. Se mitä muut näkevät, onkin itse asiassa vain jäävuoren huippu.

Paras ikäsi on se, joka sinulla on juuri nyt – ei se, joka sinulla oli nuorempana tai tulee olemaan vanhempana. Kun olemme vielä hyvin nuoria, emme millään malttaisi odottaa itsenäistymistä. Kuvittelemme, että näiden tulevien vuosien aikana toteutuvat suurimmat unelmamme, ja että tällöin kohtaamme täydelliset rakkaudenkohteet ja parhaat seikkailut.

Myöhemmin, kulkiessasi elämänpolulla eteenpäin alat huomata, että moni on tietämätön siitä, että menneisyys on muokannut heistä sen, mitä he nyt ovat. He eivät ymmärrä, että menneisyys on muokannut sitä, minkä he näkevät peilistään sekä niiden kynttilöiden lukumäärää, jotka tulevat syntymäpäiväkakkuun.

Tämä ymmärtämättömyys ei ole hyvä asia. Jos et hyväksy ikääsi, se on yhteydessä ajatukseen, että et elä ”sellaista elämää, jonka haluaisit”, ja se liittyy myös sisäisen tasapainon puuttumiseen. Tämä on vaarallista.

Jokainen vuosi jonka elät tarkoittaa enemmän aikaa rakastamiesi ihmisten kanssa, ja jokainen vuosi sisältää enemmän mahdollisuuksia kasvaa ihmisenä ja vahvistaa siteitä niihin ihmisiin, jotka sinua ympäröivät.

Ei ole koskaan liian myöhäistä päästä uusiin korkeuksiin, eikä koskaan ole liian aikaista toteuttaa niitä seikkailuja, jotka sinulla on mielessäsi. Seuraavassa pohdimme ikää ja sen merkitystä hiukan tarkemmin – jatka lukemista!

Entä sinä, kuinka vanha olet?

Aina silloin tällöin kuulet ehkä seuraavanlaisen toteamuksen: ”En pysty enää tunnistamaan omaa itseäni peilistä, sillä tunnen itseni nuoremmaksi sisälläni.” Onko tämä sitten pahaksi? Ei ollenkaan, sillä tavallaan kyseessä on normaali ja jopa hyvä asia – se, minkä ei koskaan tulisi muuttua vanhaksi, on sydämesi.

Olen niin vanha kuin elämäni kuluneet vuodet, ja kasvoni ja silmäni kertovat minun tarinani. Mutta sisälläni taistelen kuitenkin joka päivä pitääkseni henkeni nuorena, jotta se ei koskaan väsyisi kokemaan elämää tai tuomaan innostuneisuutta kaikkeen, minkä teen.

Väsymätön nuoruuden etsintä

Vanha ja nuori nainen

Diana de Poitiersin, Ranskan kuningas Henry II:n rakastajan, tarina kertoo, kuinka hän oli pakkomielteinen suuren osan elämästään iän välttämisen suhteen. Hän ei voinut kestää sitä, kuinka hänen kasvonsa muuttuivat ja kuinka hänen hiuksensa alkoivat harmaantua. Hän ei voinut sietää sitä, ettei hän enää ollut kuninkaansa suosiossa, joka häntä elätti.

Hän etsi tuhansia hoitoja ja maksoi suuria summia rahaa useille alkemisteille. Tiedetään, että ollessaan 66-vuotias hän näytti hauraalta, laihalta ja sairaalloiselta. Hän saattoi näyttää paljon nuoremmalta kuin todellisuudessa oli, mutta hän saavutti tämän suuren kärsimyksen avulla.

Myöhemmin tehty analyysi hänen luistaan osoittaa, että Diana de Poitiers käytti puolet elämästään syöden kultaa, jotta hän voisi välttää ikääntymistä. Oliko tämä hidas ja aneeminen myrkyttyminen asian arvoista? Tätä emme koskaan saa tietää, mutta vaikuttaa siltä, että tänä päivänä sama nuoruuden etsintä on voimissaan.

  • Pakkomielteinen kadonneen nuoruuden etsintä aiheuttaa ihmiselle ahdistusta ja turhautumista.
  • Nykypäivänä fyysinen olomuoto ja ikääntymisen peittely on erittäin yliarvostettua.
  • Todellisuudessa onkin niin, että jos jokin on äärimmäisen vangitsevaa ja ihastuttavaa, se on tämä: ihminen, joka hyväksyy oman ikänsä ja elää elämää intensiivisesti. Nämä henkilöt elävät sellaisen onnellisuuden kera, jota 20- tai 30-vuotiaat eivät edes voi ymmärtää tai saavuttaa.

Todellinen itsetunto on todellinen ikäsi

Asia on näinkin yksinkertainen: jos ihminen tuntee olonsa hyväksi oman itsensä ja sen suhteen mitä hänellä on, mitä hän on saavuttanut ja kuka hän on, hän tulee tuntemaan olonsa tyytyväiseksi ikänsäkin suhteen. Saatat nyt ajatella, että puhumme vain omien kasvojesi ja kehosi hyväksymisestä, mutta tässä on kyse paljosta muustakin kuin fyysisestä olomuodosta.

Saatat käydä läpi pettymyksen aikoja tai henkilökohtaisen epäonnistumisen jaksoja. Huonot ajat saattavat saada olosi puolustuskyvyttömäksi, ja usein tämä epämukavuus saa ihmisen olemaan tyytymätön siihen, mitä hän näkee peilistä.

Ei ole mitään musertavampaa kuin masennusNämä ovat elintärkeitä sisäisen kriisin hetkiä – ihminen ”hajoaa” tällöin sisältä, ja tilanne vaikuttaa häneen kaikilla tasoilla, etenkin eksistentiaalisesti.

  • Itsetuntosi – rakkautesi omaa itseäsi kohtaan – on todellinen moottorisi, joka työntää sinua eteenpäin. Se tuo sinulle ulkoista ja sisäistä tasapainoa.
  • Itsetuntoa täytyy työstää joka ikinen päivä. Sinun tulee myös muistaa, että sinulla on oikeus kokea huonoja aikoja, jotta voisit ”syleillä demoneitasi”.
  • Joskus sinun täytyy vajota aivan pohjalle, jotta voisit nousta ylös. Tämä ei tee sinusta heikkoa ihmistä, vaan sellaisen naisen tai miehen, joka on oppinut kokemuksistaan. Jos hyväksyt asian, voit tulla kokonaiseksi sekä hyväksyä ikäsi.
Äiti ja vauva

En halua olla minkään muun ikäinen. Minä tunnen oloni hyväksi sen suhteen kuinka vanha olen, enkä halua olla nuorempi enkä vanhempi. Unelmani ovat nimittäin tulleet todeksi, ja jokainen päivä jonka elän, muodostaa osan siitä kuka minä olen. Minä pidän siitä mitä näen peilissä, sekä siitä kuka olen.

Hyväksyn ikäni sillä tiedän, että minulla on vielä paljon tehtävää. Joka päivä otan itselleni uusia projekteja, jotka täyttävät minut innostuksella. Katson taaksepäin ja tiedän että olen kypsynyt, ja kaikki minkä olen elänyt, on ollut sen arvoista – hyvässä tai pahassa.

Minä hyväksyn ikäni, sillä hyväksyn oman itseni. Ei ole mitään suurempaa onnea kuin kulkea eteenpäin rauhassa ja tietäen, että olen turvassa ja tyytyväinen jokaisen esteen suhteen, jonka ylitse olen päässyt.

UUTISIA VERKOSSA