Parantava juoma vihreästä teestä, steviasta ja sitruunasta

Kevät ja syksy ovat parhaita vuodenaikoja parantavan ja puhdistavan kuurin suorittamiseen. Suosittelemme tekemään puhdistuskuurin vähintään kerran vuodessa, sillä kuuri auttaa kehoa poistamaan kertyneet myrkyt. Kehoon kerääntyy myrkkyjä ja kuona-aineita huonon ruokavalion, kehnon ravinnon, liikunnan vähäisyyden, ympäristön saasteiden ja negatiivisten tunteiden vaikutuksesta.

Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa terveyteen suurestikin, jos et auta kehoasi puhdistamaan itse itseään. Tässä artikkelissa näytämme sinulle helpon mutta tehokkaan kuurin, joka hyödyntää vain kolmea ainesta: vihreää teetä, sitruunaa ja steviaa. Näitä on helposti saatavilla ja niiden vaikutus on tehokas.

Miksi kannattaa suorittaa parantava kuuri?

Myrkyt, jotka kertyvät elimistöön eivätkä poistu, voivat aiheuttaa pitkällä aikavälillä kroonisia ja rappeuttavia sairauksia. Kehosi poistaa myrkyllisiä aineksia mm. ulosteen, virtsan, hien, hengityksen ja kuukautisten avulla. Joskus myrkkyjen määrä on kuitenkin niin korkea, että elimistö ylikuormittuu, eikä se ehdi puhdistua kokonaan – näin myrkyt pääsevät kertymään ja täyttävät kehon.

Puhdistavat ja parantavat juomat ja terveellinen ruokavalio tukee kehon omaa kykyä huuhtoa myrkyt pois ja huomaat niiden positiivisen vaikutuksen nopeasti. Tunnet olosi energisemmäksi ja elinvoimaisemmaksi, olet paremmalla tuulella ja näytät paremmalta.

On tärkeää huomioida, että näitä puhdistusjuomia ei voi käyttää aterioiden korvikkeena laihdutuskuurin aikana, sillä hyvä laihdutuskuuri koostuu aina terveellisestä ravinnosta. Voit kuitenkin kontrolloida painoasi nauttimalla näitä juomia useammin, vaikka muutaman kuukauden välein.

Vihreä tee

Vihreä tee on yksi terveellisimmistä juomista nykymarkkinoilla. Tee sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka hidastavat solujen vanhenemista. Lisäksi vihreä tee estää nesteturvotusta, puhdistaa ihoa epäpuhtauksista ja lievittää allergiaoireita.

Vihreä tee ehkäisee syöpää ja säännöllisesti nautittuna vihreä tee voikin alentaa riskiä sairastua syöpään. On hyvä pitää mielessä, että vaikka vihreä tee voi lievittää stressiä, sillä on myös lievästi stimuloiva vaikutus, joten sitä ei kannata juoda esimerkiksi myöhään illalla.

Puhdistava kuuri vihreästä teestä

Sitruuna

Sitruuna on loistava lääkinnällinen ja puhdistava hedelmä, joka huuhtoo myrkyt elimistöstä tuossa tuokiossa. Sitruuna on koostumukseltaan hapan, mutta se sisältää emäksisiä ominaisuuksia, jotka auttavat kehoa sulattamaan ja hajottamaan rasvan. Sitruuna sopii myös verenkiertoelimistön sairauksien hoitoon.

Puhdistava kuuri sitruunasta

Stevia

Stevia on terveellinen, luonnollinen makeutusaine, joka ei sisällä ollenkaan kaloreita, ja sillä voikin helposti korvata sokerin. Stevia alentaa verenpainetta ja tehostaa kehon puolustusjärjestelmän toimintaa.

Stevian maku muistuttaa lakritsia ja sitä tarvitaan vain pieni tippa annoksen makeuttamiseen. Steviaa voi ostaa käsitellyssä muodossa, mutta se ei välttämättä sisällä kaikkia niitä terveysvaikutuksia joita raaka stevia sisältää. Stevia on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat lopettaa sokerinkäytön: valkoisella sokerilla ja keinotekoisilla makeutusaineilla on huomattava määrä haitallisia vaikutuksia.

Puhdistava kuuri steviasta

Näin valmistat parantavan juoman

Valmista kaksi litraa vihreää teetä joka päivä. Käytä 5 teepussia tai 5 teelusikallista irtoteetä kahta litraa kohden.

Älä anna veden kiehua, vaan lämmitä se noin 80-asteiseksi. Anna teen uuttua korkeintaan 4 minuuttia, poista teepussit tai irtotee ja lisää kahden sitruunan mehu.

Makeuta tee muutamalla tipalla steviaa. Jos käytät steviauutteen sijasta kuivattuja stevian lehtiä, voit lisätä ne samalla kun uutat vihreän teen.

Nauti 2 litraa teetä päivän aikana niin, että jaat annokset kolmeen eri osan ja nautit vähintään kaksi lasia kerralla. 2 litraa teetä tuottaa noin 8 lasillista. Nauti tee näin:

  • Ennen aamiaista: 2 lasillista
  • Aamun aikana: 4 lasillista
  • Iltapäivän aikana: 4 lasillista

Nauti tee aterioiden välillä, noin puoli tuntia ennen ruokailua tai puolitoista tuntia ruokailun jälkeen – näin se ei vaikuta ruuansulatukseen.

Pidä nämä seikat mielessä

Tämä parantava puhdistuskuuri kestää kahdesta neljään viikkoa, riippuen siitä, millaisia tuloksia saavutat ja miten nopeasti.

Kuurin aikana sinun ei tarvitse olla dieetillä, mutta kiinnitä erityistä huomiota ravintoosi. Syö paljon kasviksia ja vihanneksia, kevyttä proteiinia ja hyvälaatuista kuitua: suosi salaatteja, keittoja, smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja. Kokkaa kasvikset höyryttämällä tai uunissa paistamalla, vältä pannulla paistamista, sillä tämä vaatii usein suuren määrän öljyä tai rasvaa paistamiseen.

Osta luomuruokaa aina kun mahdollista. Luomutuotettu ruoka sisältää vähemmän haitallisia kemikaaleja ja hyönteismyrkkyjä, jotka voivat olla vaarallisia elimistölle. Suosi tuoreita, korkealaatuisia raaka-aineita, ja vältä epäterveellisiä aineksia, kuten:

  • Sokeria ja makeisia
  • Valkaistuja jauhoja
  • Paistetut ruuat ja kova rasva
  • Valmisateriat
  • Makkarat ja rasvainen juusto
  • Stimulantit: alkoholi, kahvi, musta tee ja kolajuomat
UUTISIA VERKOSSA