Paranna munuaistesi terveyttä näillä 8 ruoka-aineella

Terveellinen ruokavalio on erittäin tärkeää munuaisten terveyden kannalta ja joidenkin komplikaatioiden välttämiseksi, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa muualla elimistössä. Tutustu tästä artikkelista ruokiin, joista voi olla apua!

Munuaisten hyvä terveys on aivan yhtä tärkeää kuin kunnolla toimiva sydän- ja verisuonijärjestelmäkin. Vaikka meillä on taipumusta jättää asia huomiotta, munuaiset työskentelevät päivin ja öin suodattaakseen veren ja poistaakseen virtsan kautta suuren määrän kuona-aineita, joita elimistö ei tarvitse.

On arvioitu, että päivässä munuaiset käsittelevät noin 190 litraa verta poistaakseen 2 litraa vettä ja pitääkseen verenpaineemme vakaana. Munuaisia tarvitaan myös elimistön tulehdusprosessien säätelemiseen ja joidenkin hormonien erittämiseen.

Ongelma on siinä, että aivan kuten muiden elimistön järjestelmien kohdalla, munuaistenkin tehtävät voivat häiriintyä kehoon kerääntyneiden liiallisten myrkkyjen ja nesteiden takia. Tämän seurauksena niiden toiminta hidastuu, ja ajan myötä tämä johtaa negatiivisiin reaktioihin, jotka voivat heikentää elämänlaatua.

Tästä syystä on tärkeää parantaa päivittäisiä elintapoja, omaksua terveellinen ruokavalio ja juoda enemmän nesteitä.

Tässä artikkelissa suosittelemme kahdeksaa ruoka-ainetta, jotka sisältämiensä ominaisuuksien ansiosta ovat ihanteellisia munuaisten terveyden suojelemisessa.

Katso, mitkä ne ovat!

1. Lehtikaali

lehtikaali tai kurttukaali

Kaali on erittäin suositeltava ruoka-aine suojaamaan munuaisia, jotka ovat vaurioituneet vapaista radikaaleista ja myrkyistä. Se sisältää runsaasti fytokemikaaleja ja luonnollisia kuituja, jotka elimistöön imeydyttyään suojaavat kehon soluja ja kudoksia.

Sen vitamiinit ja mineraalit auttavat alentamaan munuaisten vajaatoiminnan riskiä. Ajan myötä lehtikaali vahvistaa immuunijärjestelmää, mikä pienentää infektiotautien riskiä.

2. Marjat

Syömällä tuoreita marjoja säännöllisesti annat elimistöllesi merkittäviä määriä A- ja C-vitamiineja, jotka molemmat ovat välttämättömiä munuaisten toiminnan edistämisen kannalta.

Niiden diureettiset ainesosat tukevat ylimääräisen nesteen poistumista kehosta ja vähentävät myös tulehdusta.

Marjat sisältävät luonnollista kuitua ja antioksidantteja, jotka muodostavat suojaavan kerroksen myrkkyjen aiheuttamia vaurioita vastaan.

Niistä on apua myös virtsarakolle, sillä ne auttavat ongelmissa kuten rakkotulehdus ja virtsatietulehdukset.

3. Valkosipuli

valkosipulit

Raa’an valkosipulin syöminen säännöllisesti auttaa vähentämään munuaisten vajaatoiminnan riskiä ja virtsatietulehduksia.

Se sisältää antioksidanttisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka auttavat poistamaan munuaisiin kerääntyneitä myrkkyjä ja mikro-organismeja.

Samalla se toimii tulehdusta lievittävänä aineena ja luonnollisena diureettina, mistä syystä se on ihanteellinen munuaisten toiminnan palauttamisessa ja samalla raskasmetallien poistumisen edistämisessä.

4. Omenat

Omenoissa on diureettisia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia, jotka tukevat munuaisten puhdistusta.

Suuren kuitupitoisuutensa sekä antioksidanttiensa ansiosta ne vahvistavat munuaisten terveyttä ja pienentävät munuaiskivien ja -tulehdusten riskiä.

Ne sisältävät luonnollisia happoja ja välttämättömiä mineraaleja, jotka auttavat säätelemään pH-arvoa ja hillitsevät samalla liiallista tulehdusta ja nesteturvotusta.

5. Munakoiso

munakoiso ja munuaisten hyvä terveys

Munakoison säännöllinen syöminen voi auttaa pitämään munuaiset terveenä ja ajan myötä tukemaan sydämen ja verisuonten terveyttä.

Tämä ruoka-aine on loistava A- ja C-vitamiinien sekä kivennäisaineiden kuten kaliumin lähde. Nämä auttavat puhdistamaan munuaisia ja ehkäisemään kroonisten terveysongelmien syntyä.

Munakoison diureettiset ominaisuudet lisäävät virtsan tuotantoa ja auttavat virtsarakon ja virtsateiden puhdistamisessa.

Lisäksi, koska se sisältää voimakkaita antioksidantteja, se poistaa ihanteellisesti oksidatiivista stressiä ja vapaiden radikaalien aiheuttamia vaivoja.

6. Kukkakaali

Tämä ristikukkainen vihannes on loistava C-vitamiinin ja foolihapon lähde. Ne molemmat ovat välttämättömiä munuaisten vahvistamisessa ja tulehdusten ehkäisemisessä.

Kukkakaalin antioksidantit auttavat neutralisoimaan kuona-aineiden myrkyllisiä vaikutuksia elimistössä, ja koska ne poistavat tulehdusta, vähentämään munuaisten vajaatoiminnan ja syövän riskiä.

Kaiken tämän lisäksi sen ravintoaineet edistävät vielä verenkiertoakin. Tämä on välttämätöntä munuaisten pitämisessä puhtaana haitallisista aineista.

7. Oliiviöljy

oliiviöljy ja munuaisten hyvä terveys

Oliiviöljyn välttämättömät rasvahapot eivät ainoastaan sovi ihanteellisesti kolesterolitasojen säätelyyn, vaan myös hapettumisen vähentämiseen ja munuaisten hyvän toiminnan edistämiseen.

Sen sisältämä suuri antioksidanttimäärä suojaa soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta haittavaikutuksilta ja vähentää näin ollen syövän ja tulehdussairauksien riskiä.

8. Munanvalkuiset

Kananmunan valkuaiset ovat ruokaa, jolla on suuri energia-arvo. Sisältämiensä välttämättömien aminohappojen vuoksi ne ovat ihanteellisia munuaisten toiminnan stimuloimisessa.

Nämä ravintoaineet auttavat syntetisoimaan vitamiineja ja mineraaleja, jolloin ne voivat tukea munuaisten ja immuunijärjestelmän terveyttä. Tämä vähentää infektioiden riskiä.

Oletko huolissasi munuaistesi terveydestä? Syö enemmän yllä mainittuja ruokia ja ota ne osaksi tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää vain vähän rasvaa.

UUTISIA VERKOSSA