5 kotitekoista kasvovettä saadaksesi ihosi upeaan kuntoon

5 kotitekoista kasvovettä saadaksesi ihosi upeaan kuntoon
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kun käytät ihosi hoitoon kotitekoista kasvovettä luonnollisista aineksista, vältät monet allergiariskit sekä synteettisistä ja keinotekoisista aineksista johtuvat sivuvaikutukset, jotka vaikuttavat ihosi pH-tasapainoon.

Tänä päivänä on olemassa monia asioita, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti ihon ulkonäköön ja terveyteen: huono ruokavalio, ilmansaasteet, liiallinen altistuminen auringolle, nestehukka sekä kaupalliset kosmetiikkatuotteet.

Tämän päivän artikkelissa kerromme sinulle, miten voit taistella ikääntymistä, roikkuvaa ihoa ja muita iho-ongelmia vastaan käyttämällä kotitekoista kasvovettä. Kotikonstein valmistetut kasvovedet ovat kemikaalivapaita ja tehty luonnonmukaisista aineksista kuten porkkanasta, kurkusta, sitruunasta ja omenaviinietikasta.

Miksi kasvovesiä tulisi käyttää?

Sinun on hyvä tietää, että vuosien vieriessä eteenpäin, sinun tulee pitää ihostasi hyvää huolta, jotta se ei näyttäisi elottomalta, ryppyiseltä, roikkuvalta tai epäpuhtaalta.

Vaikka monet ihmiset käyttävät kosteusvoidetta kosteuttaakseen ihonsa päivittäin, moni heistä unohtaa tärkeän asian ihonhoidossa: kasvoveden.

Sinun tulisi käyttää kasvovettä kahdesti päivässä:

  • Aamulla sen jälkeen kun olet pessyt ja huuhdellut kasvosi kylmällä vedellä, ennen kosteusvoidetta.
  • Illalla ennen nukkumaanmenoa. Ensin poistat kaiken meikin ja epäpuhtaudet, ja sitten käytät kasvovettä. Jos haluat tai tunnet tarvetta, voit levittää illallakin kosteusvoidetta.

On hyvin tärkeää, että valitset luonnonmukaisen kasvoveden, joka on alkoholiton eikä siinä ole muitakaan iholle ärhäköitä aineksia. Nämä yhdisteet voivat muuttaa luonnollista pH-arvoasi, sallien myrkyllisten aineiden läpipääsyn ihoosi ihohuokosten kautta ja lopulta muuttaen ihoasi päinvastoin kuin oli toivottu.

Näin valmistat kotitekoista kasvovettä – 5 vinkkiä

Porkkana

Voit valmistaa kotitekoista kasvovettä porkkanasta.

 

Jos haluat mennä ulos aurinkoon saamaan hieman väriä iholle, voit käyttää kotitekoista kasvovettä, joka on tehty porkkanasta. Se auttaa suojaamaan ihoasi haitallisilta UV-säteiltä sekä tarjoaa kehollesi beetakaroteenia, joka tuottaa mairittelevamman ja tasaisemman ihonsävyn.

Porkkanaa voi käyttää ihonhoitoon sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Nauti porkkanasmoothie tai -mehu joka aamu ennen aamupalaa. Voit myös käyttää porkkanan mehua ihollesi.

Kurkku ja sitruuna

Hoida ihoasi kurkulla ja sitruunalla.

 

Tämä 100 % luonnollinen kotitekoinen kasvovesi on täydellinen sekä suun kautta nautittuna että ulkoisena hoitona –  yhdistettynä molemmat saat täyden hyödyn.

Soseuta tai mehusta keskikokoinen kurkku ja puolikas sitruuna. Vaikka kurkku ei olisikaan luomutuotettu, älä kuori sitä, vaan pese se hyvin huolellisesti.

Korkean vesipitoisuuden omaava kurkku on hyvin virkistävä, puhdistava ja kasvojen ihoa pehmentävä. Kurkusta valmistettua kotitekoista kasvovettä kannattaa käyttää aamulla heti herätessä laskemaan turvonneita silmäluomia tai hoitamaan tulehtunutta ihoa.

Sitruuna taas on loistava luonnollinen puhdistaja eli ihanteellinen heille, jotka kärsivät aknesta, tummista läikistä tai epäpuhtauksista. Muista kuitenkin, että kun laitat sitruunan mehua kasvoillesi, vältä altistamasta ihoasi auringolle, koska sillä voi olla haitallisia vaikutuksia iholle. Parasta olisi laittaa tätä kasvovettä iholle iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.

 

Tämä yksinkertainen aines eli omenaviinietikka on monen naisen ihonhoidon salaisuus.

Kaikki mitä tarvitset on korkealaatuinen, orgaaninen ja pastöroimaton omenaviinietikka, jossa on tallella kaikki vitamiinit ja mineraalit. Tämä kasvovesi ei ole ainoastaan edullinen vaan se myös ravitsee ihoasi.

Omenaviinietikka on hapokas aine, samaten kasvojesi ihon pH on hieman hapokas (4.2.-5.6.). Ihon hapokkuus on hyvä säilyttää jos haluat välttyä kuivalta tai elottomalta iholta.

Valmistus

  • Sekoita yksi osa omenaviinietikkaa neljännesosaan vettä.
  • Omenaviinietikan tuoksu haihtuu muutaman minuutin päästä.

Ruusuvesi

Ruusuvesi on tislattu neste, joka on uutettu kukan terälehdistä. Sen tuoksu on huumaava, hyvin romanttinen ja feminiininen. Se auttaa kiinteyttämään ihoasi ja tuo sille elinvoimaa! Ruusuvesi auttaa supistamaan ihohuokosia, poistamaan ylimääräistä rasvaa sekä vähentämään punaisuutta. Tämä kasvovesi tasapainottaa, virkistää ja pehmentää ihoasi.

Löydät ruusuvettä luontaistuotekaupoista tai aasialaisista marketeista.

Rosmariini

Valmista kotitekoista kasvovettä rosmariinista.

 

Rosmariinista tehty kasvovesi on muinainen tapa hoitaa kauneutta. Tämä lääkekasvi auttaa parantamaan verenkiertoa ja ihon ulkonäköä.

Voit valmistaa sitä kahdella eri tavalla:

  • Pilko tuoretta rosmariinia ja sekoita samaan määrään omenaviinietikkaa ja vettä.

tai

  • Sekoita kaksi teelusikallista (10 ml) vettä 15 tippaan eteeristä rosmariiniöljyä.

Sekoita seos aina hyvin ennen käyttöä. Sitä on helpoin käyttää pienestä suihkupullosta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Navarrete Franco, G. (2003). Histología de la piel. Rev Fac Med UNAM.
  • Consalvo, L., Dabhar, M., Santiesteban, M. M., Stengel, F. M., & Femando, D. (2006). Envejecimiento cutáneo ¡La expectativa de vida no deja de aumentar… el envejecimiento tampoco! Arch Argent Dermatol.
  • Merino, J., & Noriega, M. (2011). La piel: Estructura y Funciones. Universidad de Cantabria.
  • González Minero, F. J., & Bravo Díaz, L. (2017). Historia y actualidad de productos para la piel, cosméticos y fragancias. Especialmente los derivados de las plantas. Ars Pharmaceutica (Internet), 58(1), 5-12. http://scielo.isciii.es/pdf/ars/v58n1/2340-9894-ars-58-1-5.pdf
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effect. Medscape General Medicine, 8(2), 61. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/
  • Lee, M. H., Nam, T. G., Lee, I., Shin, E. J., Han, A. R., Lee, P., … & Lim, T. G. (2018). Skin anti‐inflammatory activity of rose petal extract (Rosa gallica) through reduction of MAPK signaling pathway. Food science & nutrition, 6(8), 2560-2567. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6261181/
  • De Oliveira, J. R., Camargo, S. E. A., & De Oliveira, L. D. (2019). Rosmarinus officinalis L.(rosemary) as therapeutic and prophylactic agent. Journal of biomedical science, 26(1), 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6325740/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.