Paranna ihoa kotitekoisella kasvovedellä

Sen lisäksi, että ruusuvesi pystyy jarruttamaan ikääntymisen merkkien ilmenemistä, voi se auttaa häivyttämään silmien alle muodostuvia ärsyttäviä pusseja, jotka saavat kasvot helposti väsyneen näköisiksi.
Olet varmaankin kuullut jo useampaan otteeseen siitä, kuinka tärkeä rooli kasvovedellä on ihonhoidossa. Joskus sen hyödyt jäävät kuitenkin hämärän peittoon, ja monen kohdalla kasvoveden kaikki loistavat vaikutukset jäävät kokematta. Se on tärkeä apu ihonhoidossa, vaikka puhdistaminen ja kosteuttaminen tuntuvatkin tärkeämmiltä hehkeän ja nuorekkaan ihon säilyttämisen kannalta. Kasvovesi on aivan yhtä tärkeä tekijä, mikäli haluat pitää ihosi kiinteänä sekä muun muassa vähentää kasvoillasi ilmeneviä ryppyjä.

Mitä kasvovesi tekee ja mitä se sisältää?

Kasvovesi on kosmeettiseen käyttöön tarkoitettu ihonhoitotuote, joka puhdistaa ihoa sekä vähentää ihohuokosten näkyvyyttä. Se parantaa ihon koostumusta yleisesti ottaen. Vaikka kaupoissa onkin runsas valikoima teollisesti tuotettuja kasvovesiä, kannattaa tähän tarkoitukseen valmistaa kotitekoista vettä, jolla on kaikki samat ihonhoitoa edistävät hyvät vaikutukset. Tällä kertaa kerromme siis kotitekoisen kasvoveden valmistuksesta ja käytöstä – säästä rahaa ja hoida ihoasi luonnollisesti!

Miksi ihonhoitoon kannattaa sisällyttää kotitekoinen kasvovesi?

Nainen laittaa kasvovettä
Hyvä päivittäinen ihonhoitorutiini sisältää kolme yksinkertaista vaihetta: puhdistuksen, kasvoveden sekä kosteuttamisen. Kun puhdistat ihoasi saipualla ja vedellä, poistat myös sen luonnolliset öljyt, mikä jättää ihohuokosesi avoimiksi. Näin epäpuhtaudet pystyvät kertymään helposti ihosi pinnalle. Jos haluat välttää ihon kuivumisen sekä sen altistumisen lialle ja muille haitallisille aineille, kannattaa ihohuokoset sulkea hyvällä kasvovedellä.

Kuinka kotitekoista kasvovettä voi valmistaa?

Ruusuvesi
Luonnollinen ja kotitekoinen kasvovesi on mahtava apu kauneudenhoitoon kenelle tahansa naiselle, sillä sen avulla voi estää ryppyjä, parantaa ihon yleistä kuntoa, kiinteyttää sekä pitää ihon raikkaana.
 Luonnolliset aineet tässä artikkelissa esittelemässämme reseptissä puhdistavat ihoa sekä estävät sen ennenaikaista vanhenemista, jotta voisit pitää kasvosi kauniina ja terveen näköisinä.

Tarvittavat ainekset

 • 2 sitruunaa
 • 1 kupillinen luonnonmukaisesti tuotettua olutta
 • 1 kupillinen ruusuvettä

Näin valmistat oman kasvovetesi

 • Purista mehu sitruunoista, ja varmista, että saat mehua runsaasti.
 • Lisää sitten olut ja ruusuvesi, ja sekoita ainekset hyvin.
 • Kasta puuvillatuppo tähän nesteeseen, ja sivele sitten kasvojasi hellävaraisin pyörivin likkein. Anna kasvoveden vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja huuhtele ihosi sitten lämpimällä vedellä.

Luonnollisen kasvoveden käytön hyödyt

Kasvovesi kirkastaa ihon

 • Se supistaa ihohuokosia: yksi parhaista tämän kasvoveden hyödyistä on se, että se puhdistaa ihoa sekä minimoi ihohuokosten koon. Näin pystyt suojaamaan ihoasi sekä pitämään sen kosteutettuna – estät siten kuivasta ihosta johtuvia ongelmia.
 • Se tasapainottaa ihon pH-arvoa: tämä kasvovesi pitää ihosi pH-arvon hyvänä, jotta voisit estää liiallisen rasvan kerääntymisen ja ihon tulehtumisen. Jos käytät tätä kasvovettä säännöllisesti, pidät ihosi luonnollisen pehmeänä sekä estät monia iho-ongelmia.
 • Se puhdistaa ihoasi tehokkaasti: saasteet, tupakointi tai kemikaalien jatkuva käyttö voivat aiheuttaa ongelmia ihosi terveyden kannalta sekä nopeuttaa sen ikääntymisen prosessia. Tämä kasvovesi auttaa poistamaan niitä myrkyllisiä aineita, joita ihollesi on kertynyt, ja siten se edistää luonnollisesti ihosi hehkeyttä ja terveyttä.
 • Se torjuu ja lievittää aknea: akne on kivulias iho-ongelma, joka voi myös jättää pysyviä jälkiä ihon pinnalle. Se voi saada aikaan liiallista rasvaisuutta sekä epätasapainoa ihon pH-arvossa. Hyvä kasvovesi auttaa poistamaan liiallisen rasvan, kuolleet ihosolut sekä muut sellaiset asiat, jotka aiheuttavat ärsyttäviä ja ihoa mahdollisesti arpeuttavia näppylöitä.
 • Se kosteuttaa ja ravitsee: tämä kasvovesi antaa ihollesi hyvän annoksen kosteutta, ja se auttaa siten pitämään ihon joustavana. Tämä on hyvin tärkeää, mikäli haluat vähentää ikääntymisen merkkejä sekä häivyttää ryppyjä.

Kuinka tätä kasvovettä tulisi käyttää?

Nyt kun tiedät kaikki tämän kotitekoisen kasvoveden mahtavat hyödyt, muista myös se, että sitä tulisi käyttää päivittäin saadaksesi parhaat tulokset. Voit puhdistaa ihosi tällä tuotteella kaksi kertaa päivässä, mutta jos toistat käsittelyn useamman kerran, saattaa tuloksena olla ihon liiallista kuivumista. Mikäli kuitenkin ihosi on hyvin rasvainen, voit kokeilla tämän kasvoveden käyttöä kolme kertaa päivässä, jotta saisit kasvojesi ihon tuntumaan raikkaammalta sekä vähentäisit kiiltoa.

Jos käytät tätä kotitekoista ja luonnollista tuotetta, saat terveemmän, pehmeämmän, sileämmän ja hehkuvamman ihon. On kuitenkin tärkeää käyttää lisäksi muita oleellisia ihonhoidon perustuotteita – älä siis käytä tätä kasvovettä yksinään ja jätä muita tuotteita pois. Jotta saisit hyvät tulokset, toista aina päivittäin kolme mainitsemaamme ihonhoidon perusvaihetta, ja muista lisäksi myös hyvä ruokavalio ja runsas vedenjuonti!

Kokeile siis tätä luonnollista, edullista ja kotitekoista kasvovettä, mikäli haluat yksinkertaisen mutta tehokkaan avun ihonhoitoon!