Paksusuolen puhdistus luonnollisesti

· helmikuu 24, 2016
Jätä väliin aggressiiviset dieetit, jotka lupaavat nopean paksusuolen puhdistuksen. Jotta voisit pitää paksusuolesi terveenä, tulisi sinun tällaisten sijaan noudattaa terveellistä ruokavaliota, jossa on vain vähän rasvaa ja paljon kuitua.

Paksusuoli on ruoansulatuksesi viimeinen osa, ja sen päätarkoituksina ovat veden kerääminen, jätteen varastointi, kosteustasapainon ylläpito elimistössäsi sekä eräiden tärkeiden vitamiinien imeyttäminen, kuten K-vitamiinin. Siten paksusuolen puhdistus luonnollisesti ja kunnosta huolehtiminen on hyvin tärkeää koko terveytesi kannalta. Tässä artikkelissa kerromme 8 asiasta, joita sinun tulisi tietää paksusuolestasi.

1. Ole varovainen suolen ärtymisen suhteen

IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä on tavallinen ongelma, ja sitä ilmenee etenkin naisilla. Siihen kuuluu ripulia, vatsan turpoamista sekä ummetusta. Nämä oireet voivat kestää useitakin kuukausia. On siis hyvin tärkeää käydä lääkärin vastaanotolla jo ensimmäisten merkkien ilmestyessä.

2. Paksusuolen toiminnan häiriintyminen on syynä ripuliin

Jos paksusuolesi ei toimi kunnolla, se ei pysty imeyttämään kunnolla ravinteita ja nesteitä, joita elimistöön saapuu. Tämän seurauksena voi olla ripulia. Jotta paksusuolen seinämät toimisivat paremmin, suosittelemme, että söisit riisiä, omenaa, banaania ja paahtoleipää.

3. Ummetuskin liittyy paksusuolen toimintaan

ummetus paksusuolen puhdistus luonnollisesti

Paksusuoli on syynä myös ummetukseen. Yleisesti ottaen tämä vaiva johtuu siitä, etä suoli ei ole kovin aktiivinen useamman päivän ajan, mutta syynä voi olla muukin. Paksusuolen puhdistus luonnollisesti auttaa vatsan toiminnassa. On tärkeää syödä paljon kuitua ja juoda runsaasti vettä, mikäli huomaat kärsiväsi ummetuksesta.

4. Ole tarkkana peräpukamien kanssa

Peräpukamat ovat yksi sellainen ongelma, josta paksusuoli saattaa kärsiä. Tämä tarkoittaa sitä, että verisuonet ja valtimot peräsuolen alueella tai sen lähellä tulehtuvat. Vaikka tämä ongelma voi ollakin hiukan nolo, on tärkeää kiinnittää siihen sen ansaitsemaa huomiota. Käy siis lääkärin vastaanotolla, ja lisää ruokavalioosi runsaasti kuitua.

5. Ole varovainen paksusuolen syövän kanssa

Paksusuolen syöpä on yksi tavallisimmista sairauksista useissa maissa. Kuten mikä tahansa muukin syöpäsairaus, on paksusuolen syöpä ilmiö, johon kuuluu tuhoavien solujen ilmeneminen elimistössä. Tämä kyseinen kehon paikka on sellainen, jossa on paljon jätettä sekä monen tyyppisiä bakteereja, joten syöpä voi kehittyä helposti. Tämän tyyppinen sairaus on onneksi kuitenkin hyvin helppo havaita. Ennen kaikkea lääkärin tekemissä kokeissa katsotaan, onko ulosteessa verta – tämä testi on helppo ja kivuton. Se auttaa varmistamaan sen, että syöpä ei ole syynä tuntemaasi epämukavuuteen kyseisellä alueella.

6. Älä usko ihan kaikkea!

Paksusuolen puhdistus luonnollisesti ruokavaliolla
Viime vuosien aikana on muodostunut eräänlaiseksi muoti-ilmiöksi tehdä paksusuolen puhdistus. Tämän asian kanssa tulisi kuitenkin olla hyvin varovainen, sillä näillä hoidoilla ei yleensä ole toivottua tehokkuutta. Lisäksi ne ovat hyvin aggressiivisia elimiäsi kohtaan. Onkin parasta puhdistaa paksusuolta luonnollisesti syömällä sellaisia ruokia, joissa on runsaasti kuitua.

7. Minkälainen paksusuoli on?

Paksusuoli on noin 1,5 metriä pitkä, ja sen läpimitta on noin 6,5 senttiä. Se ulottuu vatsan keskiosasta peräsuoleen, ja sen ominaisuudet ja jopa jotkut toiminot saattavat vaihdella eliölajista riippuen. Useimmilla selkärankaisilla ne ovat enemmän tai vähemmän samanlaiset.

8. Paksusuolen puhdistus luonnollisesti terveellisillä ruoilla

Jotta voisit pitää terveytesi hyvänä yleisesti ottaen sekä huolehtia paksusuolesi kunnosta, on hyvin tärkeää syödä oikeanlaisia vähän rasvaa ja runsaasti kuitua sisältäviä ruokia. Näin pystyt varmistamaan sen, että paksusuolesi toimii parhaalla mahdollisella tavalla.Aloita siis paksusuolen puhdistaminen ja terveyden hoitaminen näillä helpoilla vinkeillä!